Kako povratiti izbrisane brojeve telefona

Često se dogodi da slučajno obrišemo broj telefona osobe koju smo želeli da kontaktiramo. Ili nam se može desiti da nam iz nekog razloga životno važan broj telefona nestane sa uređaja. U ovakvim situacijama, možda želimo da povratimo izbrisane brojeve telefona, ali ne znamo kako. U ovom članku ćemo objasniti kako možemo povratiti izbrisane brojeve telefona na Android i iOS uređajima.

Kako vratiti izbrisane brojeve telefona sa usluga: iCloud i Gmail

U današnje vreme, gubitak telefonskog broja može biti prilično bolan i frustrirajući, posebno kada se radi o broju nekog važnog kontakta. Ipak, postoji način da se povrate izgubljeni brojevi telefona putem usluga kao što su iCloud i Gmail.

Kada koristite iPhone i iCloud, sve kontakte koji su sačuvani u vašem telefonu mogu biti automatski sinhronizovani u vašem iCloud nalogu. Ako ste slučajno izbrisali broj na svom telefonu, možete ga vratiti tako što ćete se prijaviti na svoj iCloud nalog putem web pregledača na računaru. Nakon toga, kliknite na stavku “Kontakti” i otvorite “na skladištenju” kao opciju. Tamo će biti prikazane sve kontakte koji su čuvani na vašem iCloud nalogu, uključujući i one koje ste izbrisali. Odatle, možete jednostavno kliknuti na dugme “Povrati” kako biste vratili izbrisani telefonski broj.

Korišćenjem usluge Gmail, takođe možete povratiti izbrisane brojeve telefona. Ako imate kontakta sačuvanog u vašoj Google adresnoj knjizi, automatski se sinhronizuje sa Gmail-om. Dakle, ako ste izbrisali kontakt iz vašeg telefona, možete ga pronaći u Gmail aplikaciji. U Gmailu, pod stavkom “Kontakti”, potražite opciju “More” i odaberite “Restore contacts”. Ovo će povratiti sve kontakte koji su izbrisani do 30 dana unazad.

Bilo da koristite iCloud ili Gmail, važno je zapamtiti da ove usluge automatski sinhronizuju kontakte tako da ćete uvek imati pristup vašim kontaktima sa bilo kog uređaja. Takođe, možete koristiti i aplikacije za upravljanje kontaktima koje vam pružaju dodatne opcije za organizovanje i čuvanje vaših kontakata. Kada se odlučite za uslugu, proverite da li se automatski sinhronizuje ili je potrebno rucno sinhronizovanje. Na kraju krajeva, sve vaše kontakte treba da čuvate na sigurnom mestu kako biste bili sigurni da će vam biti dostupni kada vam budu potrebni.

Kako vratiti izbrisane telefonske brojeve iz WhatsApp-a

Ako ste slučajno izbrisali važan telefonski broj iz WhatsApp-a, ne brinite – postoji nekoliko načina da povratite izgubljene kontakte.

Prva opcija je da proverite da li se taj broj nalazi u vašoj listi kontakata u telefonskoj aplikaciji. Ako je tako, možete jednostavno ponovo dodati kontakt u WhatsApp.

Druga opcija je da pristupite rezervnoj kopiji vašeg WhatsApp-a koja se automatski kreira svakodnevno. Da biste pronašli ovu kopiju, idite na “Settings” (Podešavanja) > “Chats” (Ćaskanja) > “Chat backup” (Rezervne kopije razgovora). Ovde možete videti kada je stvorena najnovija rezervna kopija i možete je vratiti da biste vratili izbrisane kontakte.

Treća opcija je da upotrebite softver za povratak izgubljenih podataka, poput EaseUS-a ili Dr. Fone-a. Ovi softveri mogu skenirati vaš telefon i pronaći izbrisane kontakte u WhatsApp-u, koje onda možete lako vratiti.

Sada kada znate kako povratiti izbrisane kontakte iz WhatsApp-a, možete biti mirni i sigurni da ćete uvek imati pristup važnim telefonskim brojevima.

Programi za oporavak izbrisanih brojeva telefona: Android i iPhone

U današnje vreme, kada zavisimo od mobilnog telefona za komunikaciju, oporavak izgubljenih ili obrisanih brojeva je veoma važan. Srećom, postoje mnoge aplikacije koje su dostupne za Android i iPhone uređaje koje mogu pomoći u oporavku takvih podataka.

Za Android uređaje, najčešće korišćeni programi su DiskDigger i Jihosoft Android Phone Recovery. Obe aplikacije su lako dostupne i mogu se preuzeti sa Google Play prodavnice. Nakon instalacije, korisnik samo mora pokrenuti program, izabrati opciju za skeniranje i pronaći obrisane brojeve koje želi da povrati.

Na iPhone-u, dr. Fone i PhoneRescue su najpopularnije alternative za oporavak izgubljenih brojeva. Dr. Fone je potpuno funkcionalan softver koji može pomoći u oporavku različitih tipova podataka, uključujući kontakte, poruke i fotografije, dok PhoneRescue ima opcije za oporavak izbrisanih kontakata i poruka.

U svakom slučaju, preporučuje se da se izbegavaju aplikacije koje nisu proverene i da se izbegava koršćenje telefona kada se na njemu opaža gubitak podataka, kako se pogoršati situacija. Korišćenje specijalizovanih programa za oporavak podataka može biti veoma korisno za povratak izgubljenih ili obrisanih brojeva telefona.

U ovom članku otkrićemo vam metode za otkrivanje privatnog broja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu