Kako Outlook funkcioniše

Outlook je popularna aplikacija za elektronsku poštu koja pruža mnogo funkcija koje olakšavaju organizovanje poslovnih i ličnih obaveza. Ovaj softver razvila je kompanija Microsoft i koristi se ne samo za slanje i primanje e-pošte, već i za upravljanje kalendarom, zadacima, kontaktima i upravljanje fajlovima. U ovom članku ćemo se baviti time kako Outlook funkcioniše i kako ga možete koristiti za efikasniju organizaciju svojih poslova.

Kako Outlook 365 funkcioniše i kako ga koristiti

Microsoft Outlook 365 je aplikacija za upravljanje elektronskom poštom koja je postala neizostavni deo svakodnevnog života mnogih korisnika. Osim što omogućava brzo slanje i primanje poruka, Outlook 365 ima mnoge druge funkcije koje korisnicima olakšavaju organizaciju i produktivnost.

Prvo što treba znati je da Outlook 365 funkcioniše kao deo Microsoft Office paketa, što ga čini savršenim alatom za sve one koji koriste druge aplikacije u tom paketu, poput Worda ili Excela. Kao takav, Outlook 365 omogućava jednostavno deljenje fajlova koji su sačuvani u OneDrive-u ili SharePoint-u, što je posebno korisno za timove koji rade na projektima zajedno.

Korisnici mogu kreirati različite foldere za organizovanje primljene pošte, a takođe i primati obaveštenja o važnim događajima preko kalendara ili zaduženja koja su povezana sa Outlookovim programom za planiranje.

Outlook 365 takođe ima mnoge opcije koje pomažu u upravljanju vremenom, poput “Snooze” funkcije koja omogućava da se određene poruke ponovo prikažu nakon određenog vremenskog perioda, kao i mogućnost automatskog filtriranja poruka prema određenim kategorijama.

Konačno, Outlook 365 nudi širok spektar prilagođavanja kako bi se lakše prilagodio potrebama korisnika, uključujući mogućnost da se odaberu različiti zadaci za brzi pristup iz trake alatki. Sve u svemu, Outlook 365 je koristan alat za svakodnevnu upotrebu, koji će vam pomoći da ostanete produktivni i organizovani.

Kako funkcioniše Outlook Web App

Outlook Web App je besplatna usluga koja omogućava pristup elektronskoj pošti, kalendaru, kontaktima i zadacima. Ova usluga je posebno korisna za korisnike koji putuju ili koji žele da pristupe svojim podacima izvan kancelarije.

Za korišćenje OWA potreban vam je računar, tablet ili telefon sa pristupom internetu. Kada se ulogujete na OWA, prikazuje vam se početna strana sa tri glavne oblasti: pošta, kalendar i zadaci.

U oblasti pošta, možete primati i slati poruke, organizovati poruke po folderima i pretraživati poruke. Kalendar omogućava prikazivanje dnevnika, zakazivanje sastanaka ili događaja, kao i deljenje kalendara sa drugim korisnicima. Zadaci su oblast za organizovanje i praćenje to-do-lista.

Korisnici OWA mogu koristiti i druge Microsoft servise, kao što su OneDrive, Office Online (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) i Skype za posao. OWA se automatski sinhronizuje sa vašim Outlook nalogom, tako da sve izmene u kalendaru, kontaktima ili zadacima koje napravite u OWA se automatski ažuriraju u vašem Outlook programu na računaru.

Ukratko, Outlook Web App je veoma korisna usluga koja pruža pristup vašim podacima bilo gde i bilo kada, uz funkcionalnosti koje su vam potrebne za upravljanje vašim kalendarom, kontaktima i zadacima.

Na ovom linku nalaze se programi za projektovanje kuća.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu