Kako postaviti automobil na Google mape

Google mape su, bez sumnje, promenile način na koji putujemo. Ove digitalne mape omogućavaju nam da lako pronađemo najbolje šoping centre, restorane, benzinske stanice i još mnogo toga, bez obzira gde se nalazimo. Ali, da li ste znali da možete da postavite i svoj automobil na Google mape? Da, to je tačno. U ovom blogu ćemo vam pokazati kako.

Kako postaviti automobil na Google mape

Da biste postavili automobil na Google mape, pričekajte da teren bude otvoren i potvrdite položaj. Neće biti teško pronaći prave lokacije ako imate jasnu i tačnu ideju gde se nalazite. Pratioce možete obaveštavati o svojoj lokaciji i kretanju kako bi vam mogli pružiti potrebnu podršku kada ste na putu.

Postavljanje automobila na Google mape: Android i iPhone

Postavljanje automobila na Google mape je proces koji je dovoljno jednostavan da ga svako može izvršiti, bez obzira na vrstu uređaja koju koristi. Bez obzira da li imate Android ili iPhone, Google mape vam omogućavaju da lako postavite i pratite svoj automobil.

Kada se nađete na mestu na kojem želite da parkirate, otvorite Google Mape na svom telefonu i dodirnite plavi krug koji predstavlja vašu trenutnu lokaciju. Dodirnite opciju ‘Postavi lokaciju parkiranja’, a zatim odaberite ‘Postavi’. Ovo će postaviti marker na mapi koji će označiti mesto gde ste parkirali.

Kako automobil postaviti na Google mape putem računara

Ne morate imati smartfon kako biste postavili automobil na Google mape. Ukoliko koristite računar, proces je jednako jednostavan. Sve što treba da uradite je da posetite sajt Google mapae, unesete lokaciju za koju želite da postavite marker i kliknete na ‘Postavi marker’. Bićete upitani da unesete informacije o automobilu, uključujući marku, model i boju. Ove informacije će pomoći Google mapama da precizno izlože vaš automobil na mapi.

Vožnja automobila na Google mapama

Postavljanje automobila na Google mape samo je deo korisničkog iskustva. Još jedan aspekt koji vredi istaći je vožnja automobila na Google mapama. Kao vozač, možete koristiti Google mape da pratite gde se vaš automobil nalazi u svakom trenutku. Ovo može biti posebno korisno ako putujete na nepoznata mesta ili ako želite da obezbedite da se vaš automobil ne kreće dok ste van njega.

Kako biste pratili svoj automobil u realnom vremenu, otvorite Google mape i odaberite opciju ‘Automobili’. Sada ćete moći da vidite tačnu lokaciju svog automobila, kao i brzinu kojom se kreće. Ova funkcija je korisna ne samo za praćenje lokacije automobila, već i za praćenje stanja saobraćaja u određenim delovima grada.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu