Kako ukloniti kamenac iz Nespresso aparata

Kamenac u Nespresso aparatima može smanjiti efikasnost vašeg aparata i uticati na ukus vaše kafe. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti da biste uklonili kamenac i održali svoj aparat u vrhunskom stanju.

Potrebna sredstva protiv kamenca za Nespresso

Prvo i najvažnije, trebaće vam sredstvo za uklanjanje kamenca. Nespresso preporučuje korišćenje svojeg sredstva za uklanjanje kamenca, ali možete koristiti i druga slična sredstva dostupna na tržištu. Takođe, trebaće vam prazna posuda i čista krpa za brisanje.

Uklanjanje kamenca za Nespresso Lattissima – korak po korak

1. Prva stvar koju treba da uradite je da ispraznite posudu za kafu i posudu za mleko. 2. Zatim, sipajte sredstvo za uklanjanje kamenca u rezervoar za vodu. 3. Pritisnite dugme za uklanjanje kamenca na aparatu4. Na kraju, ostavite aparat da radi dok ne potroši celu količinu vode.

Kako ukloniti kamenac iz Nespresso Inissia-e

Postupak za Inissia model je sličan gore navedenom koraku, samo što nema dugme za uklanjanje kamenca. Umesto toga, držite dugme za pripremu espresso kafe dok se sva voda ne potroši.

Koraci za uklanjanje kamenca za Nespresso Expert Milk-a

1. Potrebno je da isključite aparat i izvadite rezervoar za mleko.2. Napunite rezervoar za vodu sredstvom protiv kamenca3. Pustite da aparat konstantno prazni rezervoar za vodu dok se ne isprazni.4. Isperite aparat i posudu za mleko.

Uklanjanje kamenca drugih modela Nespresso kafe mašina

Za sve ostale modele kafe mašine, konsultujte uputstvo koje je doslo uz aparat. Uklanjanje kamenca nije komplikovan proces, ali je neophodan za duže trajanje i optimalno funkcionisanje vaše Nespresso kafe mašine.

Ako redovno održavate svoj Nespresso aparat i uklanjate kamenac, možete biti sigurni da će vaš aparat pružiti najbolji mogući ukus kafe svaki put.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu