Kako isključiti carousel pozadine

Vlasnici Xiaomi uređaja često se susreću sa različitim funkcijama koje ova marka nudi, koje ponekad mogu izgledati zbunjujuće. Jedna od njih je Carousel Wallpaper, odnosno Carousel Pozadina. Ako niste zadovoljni ovom funkcijom ili jednostavno želite da je isključite, u ovom blogu ćemo detaljno objasniti kako to možete uraditi.

Kako deaktivirati carousel pozadine na Xiaomi uređajima

Svaki Xiaomi uređaj dolazi sa preinstaliranom aplikacijom za carousel pozadine. Ostaje na vama da li ćete koristiti ovu funkciju koja menja pozadinu svaki put kada otključate telefon ili ne. Ako želite da je isključite, pratite sledeće korake:

Na ekranu telefona otvorite meni “Postavke” i zatim “Displej” ili “Ekran”. Pod tim opcijama pronađite “Carousel Pozadine” ili “Carousel Wallpaper”. Tu ćete videti opciju za isključivanje ove funkcije.

Isključivanje carousel pozadine na vašem Xiaomi uređaju ne bi trebalo da predstavlja problem. Ukoliko naletite na neke poteškoće ili ako ove opcije ne vidite u meniju, možete to prijaviti Xiaomi korisničkoj podršci.

Kako deinstalirati carousel pozadine na MIUI 13

Na nekim novijim verzijama MIUI softvera, kao što je MIUI 13, može biti nešto komplikovanije da se isključi carousel pozadina. Može se desiti da funkcija nije vidljiva u meniju “Postavke”. U tom slučaju, sledite ove korake:

Prvo, morate omogućiti Developer opcije. Da biste to uradili, idite na postavke, zatim “O telefonu”, i presavijte sedam puta na MIUI verziju. Tada će se pojaviti poruka koja potvrđuje da ste postali razvijač. Vratite se u postavke i idite na “Dodatne opcije”. Odatle, pronađite “Developer opcije”. Unutar ovog menija pronađite opciju “Disable HW overlays” ili “Onemogući HW overleje”. Označenjem ove opcije, onemogućićete carousel pozadinu.

Kako isključiti carousel pozadine na MIUI 12

Ako koristite MIUI 12, proces isključivanja carousel pozadine je nešto jednostavniji. Idite na postavke, zatim “Ekran”, i pronađite “Carousel Pozadine”. Isključite ovu opciju i funkcija će biti onemogućena.

Jednostavno brisanje aplikacije za carousel pozadine na Xiaomi uređajima

Ako vam ovu opciju ne donosi nikakvu radost, a smeta vam što zauzima prostor na telefonu, možete je jednostavno deinstalirati. Kako bi ste to uradili, idite na “Postavke”, zatim “Aplikacije” i pronađite aplikaciju “Carousel Pozadine”. Kliknite na “Deinstaliraj” i potvrdite akciju.

Saveti za rešavanje problema sa aplikacijom za carousel pozadine na Xiaomi uređajima

Ako imate problema sa carousel pozadinom na vašem Xiaomi uređaju, možda će vam biti potrebno da ažurirate softver ili resetujete svoje postavke, a u nekim slučajevima i kompletno resetovanje uređaja na fabrička podešavanja. Pre nego što se odlučite za takve radikalne korake, preporučujemo da kontaktirate Xiaomi korisničku podršku.

Povrh svega, isključivanje carousel pozadine na Xiaomi uređaju je prilično jednostavan proces ukoliko pratite gore navedene korake. Nadamo se da vam je ovaj blog bio koristan i da ste uspešno isključili ili deinstalirali carousel pozadinu sa svog Xiaomi uređaja.

Da biste saznali više o Xiaomi uređajima i mogućim postavkama koje oni nude, posetite naš vodič za kupovinu na “Najbolji Xiaomi vodič za kupovinu”.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu