Kako aktivirati AirDrop na iPhone-u

AirDrop je sjajan način za deljenje dokumenata, slika, muzike i ostalih fajlova sa drugim Apple uređajima. Ova funkcija je naročito korisna za brzo i jednostavno deljenje materijala sa prijateljima i kolegama. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da aktivirate AirDrop na vašem iPhone-u i omogućite jednostavno deljenje fajlova sa drugim uređajima.

Kako aktivirati AirDrop na iPhone-u

AirDrop je brz i jednostavan način za deljenje fotografija, dokumenata, linkova i drugih fajlova između Apple uređaja. Ukoliko koristite iPhone, aktiviranje AirDropa je lako.

Prvo, idite na kontrolni centar tako što ćete povući prstom od dna ekrana ili odozgo desno u zavisnosti od modela vašeg iPhonea. Kada se otvori kontrolni centar, tapnite na AirDrop ikonicu.

Ovde možete izabrati ko može da vidi vaš iPhone kada se povežete sa AirDrop-om. Izbori koje možete da napravite su sledeći:

– Isključeno: niko ne može da vidi vaš iPhone kada se povezate sa AirDrop-om.
– Kontakte: samo vaši kontakti mogu da vide vaš uređaj kada se povežete sa AirDrop-om.
– Svi: svi uređaji koji su u blizini mogu da vide vaš iPhone kada se povežete sa AirDrop-om.

Izaberite opciju koja vam najbolje odgovara. Kada ste izabrali, AirDrop je aktiviran i spreman za deljenje.

Kada želite da delite fajl, odaberite AirDrop kao opciju deljenja. AirDrop će onda pretražiti uređaje u blizini i prikazaće vam listu dostupnih uređaja. Kada izaberete uređaj na koji želite da podelite fajl, onaj drugi korisnik će dobiti zahtev za deljenje. Kada prihvate, fajl će se preneti automatski.

To je sve što treba da znate o aktiviranju AirDropa na iPhone-u. Sledeći put kada želite da podelite nešto sa svojim prijateljima ili kolegama na poslu, samo aktivirajte AirDrop i uživajte u brzom i jednostavnom prenosu fajlova.

Kako koristiti AirDrop na iPhone-u

AirDrop je funkcija koja omogućava lako i brzo slanje datoteka između Apple uređaja, poput iPhone-a i Mac računara. Ovo je vrlo korisna funkcija koja omogućava jednostavno deljenje fotografija, video zapisa, pozivi i drugih datoteka sa drugim Apple korisnicima u blizini.

Da biste koristili AirDrop na iPhone-u, prvo morate da uključite Bluetooth i Wi-Fi. Ovo možete učiniti pritiskom na kontrolni centar i dodirivanjem ikona Bluetooth i Wi-Fi. Nakon što su oba uključena, otvorite aplikaciju ili datoteku koju želite poslati putem AirDrop-a.

Kada otvorite datoteku, dodirnite dugme “Share” i odaberite AirDrop kao opciju. Vaš iPhone će automatski pretraživati druge uređaje u blizini koji takođe koriste AirDrop. Kada pronađete uređaj na koji želite da pošaljete datoteku, jednostavno ga odaberite i pritisnite “Pošalji”.

AirDrop je vrlo praktičan alat za deljenje datoteka među Apple uređajima. Uverite se da su Bluetooth i Wi-Fi uključeni kako biste ga mogli koristiti, i budite sigurni da delite samo sa pouzdanim korisnicima. Sada možete deliti sadržaj sa svojim prijateljima ili kolegama sa samo nekoliko dodira na vašem iPhone-u.

Problemi i rešenja AirDropa na iPhone-u

AirDrop predstavlja jednostavan način deljenja fajlova na iPhone-u, bilo da se radi o fotografijama, video snimcima ili dokumentima. Međutim, iako je ovaj servis vrlo praktičan, ponekad može da izazove probleme.

Jedan od najčešćih problema je problem sa podešavanjima. Ako su podešavanja AirDrop-a podešena na “Privatno”, to znači da će uređaj biti vidljiv samo prijateljima koji se nalaze u vašoj listi kontakata. Međutim, ako ste u potrazi za nekim ko nije u vašoj listi kontakata, biće vam potrebno da promenite ovo podešavanje u “Svi”.

Drugi čest problem je vezan za Bluetooth i Wi-Fi konekciju. AirDrop koristi oba za deljenje fajlova, stoga je neophodno da oba budu uključena. Takođe, ponekad nije dovoljno samo da su uključeni, već može biti neophodno da se povežete na istu Wi-Fi mrežu.

Treći problem koji može nastati sa AirDrop-om je vezan za verziju iOS operativnog sistema. Da biste koristili AirDrop, morate imati iOS operativni sistem verzije 7 ili noviji. Stoga, ako vaš iPhone ne podržava ovu verziju, nećete moći da koristite AirDrop.

Kada se radi o rešenjima ovih problema, prvo je potrebno proveriti da li su podešavanja pravilno podešena. Takođe, potrebno je da Bluetooth i Wi-Fi budu uključeni i povezani na istu mrežu. Ako je problem u verziji iOS operativnog sistema, jedino rešenje je ažuriranje softvera na noviju verziju.

Ukoliko se pravilno primene ova rešenja, korišćenje AirDrop-a biće jednostavnije i brže, a deljenje fajlova sa drugim uređajem se neće pretvoriti u noćnu moru.

U ovom članku objasnićemo vam kako isključiti Samsung.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu