Najbolji video konvertor

U digitalnom dobu, video materijal postao je neizostavan deo našeg života. Tehnologija nam omogućava da gledamo video sadržaj na različitim uređajima, bilo da su to naši desktop računari, laptopovi, tablet uređaji ili mobilni telefoni. Međutim, video snimci često dolaze u različitim formatima i rezolucijama koje nisu uvek kompatibilne sa svim uređajima. Da li ste ikada preuzeli video koji ne možete da reprodukujete na vašem uređaju? Ili želite da prilagodite video klip za određenu platformu ili uređaj? Tada vam je potreban video konvertor.

Video konvertor je softverski alat koji pretvara video fajlove iz jednog formata u drugi. On vam omogućava da prilagodite video tako da se savršeno uklapa u određeni uređaj ili platformu. U ovom blogu ćemo vam predstaviti najbolje video konvertore koji su dostupni za Windows, macOS i Linux, kao i nekoliko online konvertora videa.

Najbolji besplatni konvertor videa za Windows, macOS i Linux

Postoje brojni konvertori videa, ali jedan od najboljih je definitivno Handbrake. Ovaj besplatni softver je dostupan za Windows, macOS i Linux, i podržava brojne formate videa. Handbrake je poznat po svojoj jednostavnosti i korisničkom interfejsu koji je lagan za upotrebu čak i za početnike. Pored toga, Handbrake vam omogućava da prilagodite video parametre poput rezolucije, brzine sličica, bit rate-a i druge.

Adapter – efikasan konvertor videa za Windows i macOS

Ako koristite Windows ili macOS i tražite efikasan konvertor videa, preporučujemo Adapter. Pored konverzije videa, Adapter može konvertovati i audio i slike, što ga čini veoma svestranim alatom. On podržava brojne formate, uključujući MP4, AVI, MPEG, MOV, WMV, FLV i druge.

Pregled ostalih besplatnih konvertora videa

Iako su Handbrake i Adapter odlični izbori, postoje i drugi besplatni konvertori videa koji zaslužuju pažnju. Freemake Video Converter je još jedan odličan alat koji podržava preko 500 formata. Pored toga, on omogućava konverziju videa za određene uređaje, kao što su iPad, iPhone, Android uređaji i PlayStation.

Any Video Converter je još jedan odličan alat koji je dostupan za Windows i macOS. On podržava veliki broj formata, a pored konverzije videa, omogućava vam i preuzimanje videa sa YouTube-a.

123Apps – najbolji online konvertor videa

Ako ne želite da instalirate softver na vašem računaru, postoje i online konvertori videa koji vam mogu pomoći. Jedan od najboljih je svakako 123Apps.

Pomoću ovog online alata možete konvertovati video u bilo koji format, i to potpuno besplatno. Web stranica je veoma jednostavna za navigaciju, a konverzija videa je brza i laka. Bez obzira na to da li koristite Windows, macOS ili Linux, možete koristiti ovaj online konvertor.

Drugi online konvertori videa dostupni za upotrebu

Pored 123Apps, postoje i drugi online konvertori videa koji su vredni pomena. Online Video Converter je još jedan besplatan alat koji vam omogućava da konvertujete video u nekoliko koraka. Pored toga, možete koristiti i Convert2mp3 da biste konvertovali video u mp3 format.

U celini gledano, bilo da vam je potrebna desktop aplikacija za Windows, macOS ili Linux, ili online konvertor, postoji niz opcija koje možete isprobati. Svaki od prethodno pomenutih softvera poseduje set jedinstvenih karakteristika koje ga izdvajaju od ostalih. Izaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Na kraju, ako vas zanima kako možete usporiti video pomoću različitih softverskih alata, preporučujemo da posetite članak “Kako usporiti video” na našem blogu. Saznajte sve o postupku usporavanja videa i to koristeći softver koji je potpuno besplatan!

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu