Kako da pošaljete svoju lokaciju pomoću Google mapa

Google mape su jednostavan način da pronađete lokaciju koju tražite, ali takođe i mogućnost da podelite svoju lokaciju sa drugima. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da jednostavno pošaljete svoju lokaciju pomoću Google mapa i olakšate nalaženje vašeg prijatelja, porodice ili kolege.

Kako da pošaljete svoju poziciju pomoću Google mapa sa pametnih telefona i tableta

Google mape su postale neizostavni deo našeg svakodnevnog života i pomoću njih možemo da pronađemo bilo koju lokaciju bez obzira da li smo ili nismo na njoj. Međutim, da bismo delili sopstvenu poziciju sa drugima, neophodno je da koristimo funkciju “Deljenje lokacije”.

Prvo što je neophodno da uradite jeste da otvorite aplikaciju Google mape na svom telefonu ili tabletu i kliknete na ikonicu hamburger menija. Zatim, pronađite opciju “Deljenje lokacije” i kliknite na nju.

Ovde možete podesiti vreme trajanja deljenja vaše lokacije, odnosno koliko dugo će biti vidljiva drugima. Takođe, ovde možete uneti i kontakte sa kojima ćete deliti vašu lokaciju.

Kada podesite sve neophodne opcije kliknite na dugme “Deljenje” i vaša lokacija će biti poslata svima sa kojima ste podelili kontakt.

Ukoliko želite da delite vašu lokaciju samo sa jednom osobom, možete koristiti opciju “Pošalji lokaciju”. Opciju možete naći tako što ćete u aplikaciji kliknuti na mesto na mapi na kome se nalazite i zatim odabrati opciju “Pošalji lokaciju”.

Ovo su samo osnovne funkcije koje su vam na raspolaganju kada se radi o deljenju lokacije sa Google mapama. Sada kada znate kako da pošaljete vašu poziciju, olakšajte život vašim prijateljima tako što ćete im omogućiti da jednostavno stignu do vas.

Kako da pošaljete svoju lokaciju pomoću Google mapa sa računara

Google mape su odličan alat za pronalaženje puta i snalaženje u gradu, ali su takođe odlične i za slanje svoje lokacije drugima. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako da pošaljete svoju lokaciju pomoću Google mapa sa računara.

Prvo, otvorite Google mape na svom računaru i pronađite tačnu lokaciju koju želite da pošaljete. Možete to uraditi tako što ćete upisati adresu ili naziv mesta u pretraživač ili jednostavno kliknuti na mapu i zumirati dok ne nađete tačku koju želite.

Kada ste pronašli tačku koju želite da pošaljete, kliknite na nju desnim tasterom miša. U kontekstualnom meniju koji se pojavi, izaberite opciju “Šeruj” ili “Podijeli”. Ovo će vam otvoriti novi prozor koji nudi nekoliko opcija za deljenje lokacije.

Možete izabrati da pošaljete link ka Google mapama putem email-a, poruka ili društvenih mreža. Takođe, imate mogućnost da iskopirate link i pošaljete ga direktno u poruci ili u bilo kom drugom programu za razmenu poruka.

Kada primatelj otvori link koji ste mu poslali, Google mape će pokazati tačnu lokaciju koju ste izabrali. Takođe, primatelj može da pokrene navigaciju ka toj lokaciji ako ima instalirane Google mape ili da koristi bilo koju drugu opciju navigacije koju ima na svom telefonu ili računaru.

Slanje lokacije pomoću Google mapa sa računara je jednostavno i korisno za mnoge situacije, od pronalaženja restorana ili hotela do pozivanja na neko mesto u gradu. Probajte i uživajte u praktičnosti ovog načina deljenja lokacija!

Kako poslati lokaciju Google mapa na WhatsApp

Ako želite da podelite lokaciju neke lokacije sa svojim prijateljima na aplikaciji WhatsApp, to možete lako učiniti uz pomoć Google mape.

Postupak je jednostavan:

1. Otvorite Google mapu i pronađite lokaciju koju želite da podelite.
2. Kliknite na dugme “Deljenje” u donjem delu ekrana.
3. Izaberite opciju “WhatsApp” iz menija deljenja.
4. Izaberite kontakt ili grupu sa kojom želite da podelite lokaciju i kliknite “Pošalji”.

Vaš prijatelj će dobiti poruku sa linkom ka Google mapi, koja će otvoriti lokaciju koju ste podelili. Ovim postupkom takođe možete podeliti vašu trenutnu lokaciju sa prijateljima.

Ovo je brz, lak i efikasan način da podelite lokaciju sa prijateljima koji koriste aplikaciju WhatsApp.

U ovom članku objasnićemo vam kako pronaći broj mobilnog telefona.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu