Kako staviti uzvičnik na računaru

Jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju korisnici računara odnosi se na to kako staviti uzvičnik na kompjuteru. Srećom, postoje razni načini kako se to može postići. Potrebno je samo malo prakse! U ovom članku ćemo vam pokazati kako to možete uraditi na Windows operativnom sistemu.

Kako ubaciti uzvičnik na računaru: Windows

Najjednostavniji način za ubacivanje uzvičnika na Windows računaru je preko tastature. Uzvičnik se na srpskoj tastaturi nalazi na istom tasteru kao i broj 1. Da biste napisali uzvičnik, jednostavno pritisnite Shift i broj 1 istovremeno.

Kako koristiti tastaturu za ubacivanje uzvičnika

Još jedan način kako možete ubaciti uzvičnik je korišćenjem Alt tastera. Da biste to uradili, pritisnite i držite taster Alt, a zatim unesite broj 033 na numeričkom delu tastature (desno). Kada pustite taster Alt, uzvičnik će se pojaviti.

Korišćenje Windows Emoji Panela za ubacivanje uzvičnika

Windows 10 uključuje Emoji Panel koji vam omogućava da ubacite ne samo emotikone, već i druge simbole, uključujući uzvičnik, pritiskom na Windows taster + točak (.). Kada se otvori panel, samo ukucajte “uzvičnik” u polje za pretragu i izaberite odgovarajući simbol.

Korišćenje virtualne tastature za ubacivanje uzvičnika

Drugi način da dobijete uzvičnik je korišćenje virtualne tastature. Ovo je posebno pogodno ako koristite uređaj sa ekranom na dodir. Da biste otvorili virtualnu tastaturu, idite na Start > Settings (Podešavanja) > Ease of Access (Lak pristup) > Keyboard (Tastatura) i omogućite On-Screen Keyboard (Tastatura na ekranu).

Kako koristiti mapu karaktera za ubacivanje uzvičnika: Windows

Mapa karaktera je korisna alatka koja vam omogućava da vidite sve dostupne znakove i simbole. Da biste pristupili Mapi karaktera, idite na Start > All Programs (Svi programi) > Accessories (Pribor) > System Tools (Sistemske alatke) > Character Map (Mapa karaktera). Kada se otvori mapa, samo pronađite uzvičnik, kopirajte ga i zatim ga nalepite tamo gde želite da ga koristite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu