Kako programirati univerzalni daljinski upravljač

U početku, koncept univerzalnog daljinskog upravljača je delovala kao izuzetno privlačna ideja. Zamislite, samo jedan uređaj koji može da upravlja svim elektronskim uređajima u vašem domu. Ali stvarnost je nažalost, bila nešto složenija. Postavljanje i programiranje univerzalnog daljinskog upravljača može biti izuzetno zbunjujuće, posebno ako nema detaljnih uputstava za upotrebu.

U ovom vodiču, donosimo vam korak po korak proces kako programirati univerzalni daljinski upravljač i olakšavamo vam ovu ne tako jednostavnu aktivnost.

Kako programirati univerzalni daljinski upravljač za TV

Bez obzira da li koristite daljinski upravljač kompanije Philips, RCA ili neki drugi, postupak programiranja je sličan. Prvo što treba da uradite je da pronađete odgovarajući kod za vaš TV model. Ovi kodovi su obično isporučeni sa daljinskim upravljačem, ali ako ih nemate, možete da ih pronađete na internetu.

Kada pronađete kod, sledeći korak je da aktivirate režim programiranja na daljinskom upravljaču. Ovo se obično postiže tako što se pritisne određeni taster na daljinskom upravljaču. Nakon što ste u režimu programiranja, unesite kod za vaš TV. Ovaj proces se može razlikovati u zavisnosti od modela daljinskog upravljača, zato uvek proverite priručnik za upotrebu.

Meliconi – uputstvo za programiranje univerzalnog daljinskog upravljača

Proces programiranja daljinskog upravljača Meliconi je jednostavan i besplatan. Prvo treba da pritisnete i držite taster “SET” sve dok LED indikator ne počne da trepće. Zatim uz pomoć brojevnog tastera unesete kod za uređaj koji želite da upravljate. Nakon što ste uneli kod, LED indikator će se ugasiti, što pokazuje da je programiranje uspešno završeno.

BRAVO – korak po korak uputstvo za programiranje daljinskog upravljača

Daljinski upravljač BRAVO poseduje infracrvenu funkciju koja vam omogućava da lako programirate daljinski upravljač. Prvo treba da pritisnete taster “SET” i držite ga dok crvena LED ne počne da svetli. Zatim, pomoću brojevnog tastera unesite kod uređaja koji želite da kontrolišete. Ako ste postupak izvršili ispravno, crvena LED će se ugasiti.

Chunghop – kako programirati univerzalni daljinski upravljač

Da biste programirali Chunghop daljinski upravljač, treba da pritisnete taster “SET” i držite ga sve dok se LED indikator ne aktivira. Nakon toga, unesite odgovarajući kod za vaš TV ili neki drugi uređaj koji želite da kontrolirate. Einatno, odnekud će se pomenuti uređaj da isključi, što pokazuje da je programiranje uspešno završeno.

Kako programirati daljinski upravljač za kapiju – detaljno uputstvo

Programiranje daljinskog upravljača za kapiju je nešto komplikovanije od programiranja TV daljinskog upravljača, ali nije nemoguće. Većina modela ima “učenje” taster na upravljačkoj jedinici. Prvo treba da pritisnete i držite ovaj taster dok LED indikator ne počne da svetli. Zatim pritisnite taster na vašem daljinskom upravljaču. Ovaj proces može zahtevati nekoliko pokušaja.

Univerzalni daljinski upravljači mogu biti veoma korisni, ali samo ako znate kako da ih programirate. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao. Za dodatne informacije o programiranju univerzalnih daljinskih upravljača, posetite našu web stranicu.

Pogledajte više detalja i saveta na našem sajtu kako pravilno programirati univerzalni daljinski upravljač.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu