Najbolji antivirus za Android

U današnje vreme, kada su pametni telefoni postali nerazdvojni deo svakodnevnica, sigurnost naših uređaja je postala ključna. Nije retkost da se osobe suočavaju sa potencijalno štetnim softverima, virusima i ostalim vrstama malwarea koji mogu uticati na performanse telefona ili čak dovesti do krađe ličnih podataka. Android platforma je popularna meta za napadače, pa je stoga antivirus za Android uređaje neophodan. U ovom članku ćemo se baviti pet najboljih antivirus programa za Android.

Top 5 antivirus programa za Android

Zaštita Android uređaja ne mora biti komplikovana. Postoji mnogo antivirus softvera specijalno dizajniranih za Android platformu, među kojima se izdvaja pet najboljih. Ovi antivirus programi obezbeđuju zaštitu od malwarea, krađe identiteta, zaštitu privantosti, ali i druge sigurnosne funkcije.

Avast Mobile Security – brza i efikasna zaštita

Avast je vrlo dobro poznat u svetu antivirusa za računare, a njihova mobilna verzija nije izuzetak, nudeći efikasnu zaštitu. Ne samo da štiti vaš telefon od virusa i malwarea, već nudi i niz ostalih funkcija, uključujući skeniranje sigurnosti mreže, zaštitu od krađe, blokiranje poziva i čak vpn. Avast takođe ima i ‘premium’ verziju koja nudi još više funkcija.

Besplatni Bitdefender Antivirus – idealan za uštedu novca

Bitdefender je idealan za osobe koje traže pouzdano rešenje, ali ne žele da troše mnogo novca. Bez obzira na to što je besplatan, Bitdefender pruža odličnu zaštitu od malwarea, uz vrlo malu potrošnju baterije i sistemskih resursa. Pored toga, ovaj antivirus ima i opciju ‘autopilota’ koja automatski skenira i čisti vaš uređaj.

Norton 360 – sveobuhvatna sigurnosna opcija

Norton antivirus je istaknuti igrač u svetu bezbednosti na internetu, a njihov Norton 360 za Android pruža zaista sveobuhvatnu zaštitu. Ovaj antivirus nudi zaštitu u realnom vremenu, zaštitu od krađe identiteta, zaštitu od neželjene pošte, bezbedno traženje i mnoge druge funkcije. Iako nije potpuno besplatan, Norton 360 nudi besplatno probno razdoblje od 30 dana.

Kaspersky Internet Security – zaštita od svih vrsta malwarea

Kaspersky je još jedan veliki igrač u industriji bezbednosti i pruža jednu od najboljih zaštita od malwarea. Ovaj antivirus program za Android nudi zaštitu u realnom vremenu, zaštitu identiteta, blokiranje neželjene pošte, ali i zaštitu od phishinga. Kaspersky Internet Security je dostupan u besplatnoj i premium verziji.

Ovo je naša lista najboljih antivirusa za Android. Bez obzira na to koji antivirus program izaberete, trebali biste se uveriti da je on redovno ažuriran, jer se virusi i malware stalno menjaju i evoluiraju. Vaša sigurnost na internetu treba da bude prioritet, a ovi antivirus programi mogu pružiti taj neophodni nivo zaštite.

Za više informacija o antivirusima, posetite objasni.com

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu