Šta vidi blokirani kontakt na Telegramu

Telegram je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka na svetu. Sa bogatim setom funkcija i visokim stepenom bezbednosti, ova aplikacija je postala omiljeni izbor mnogim korisnicima. Sve veći skup funkcija privlači sve više korisnika širom sveta. Jedna od njih je i mogucnost blokiranja kontakata.

Ali, šta to znači kada blokiramo nekog na Telegramu? I što je još važnije, šta tada blokirani kontakt može videti? U sledecem tekstu odgovoricemo vam na ova pitanja.

Šta vidi osoba koju sam blokirao na Telegramu

Ako ste odlucili da blokirate nekog na Telegramu, biće važno da znate kako će ova akcija izgledati sa druge strane. Kada blokirate nekog na Telegramu, ta osoba neće biti obaveštena da ste je blokirali. Međutim, postoji nekoliko znakova kojima može posumnjati.

Prvo, blokirani kontakt neće moći da vidi kada ste poslednji put bili aktivni na Telegramu. Na mestu gde se obično prikazuje “poslednji put viđen” ili “sada je na vezi” informacija, biće napisano “Viđen nedavno”. Ovo može biti prvi znak za blokiranog korisnika da nešto nije u redu.

Drugo, blokirana osoba neće moći da vam pošalje poruke. Kada pokuša da vam pošalje poruku, videće samo jedan potvrdni znak, što znači da poruka nije isporučena. Ovo je još jasniji pokazatelj da je korisnik blokiran.

Šta blokirani kontakt ne može videti na Telegramu

Prethodno smo objasnili šta blokirani korisnik može videti, ali šta takva osoba ne može videti? Kada blokirate korisnika, oni više neće moći videti vašu sliku profila. Bez obzira da li ažurirate svoj profil, on neće biti vidljiv blokiranim korisnicima. Takođe, blokirani korisnik neće moći da vidi vaš status ili tačno vreme kada ste bili poslednji put aktivni na Telegramu.

Bilo kakve promene statusa ili postavke na vašem profilu biće sakrivene od blokiranih kontakata. Dakle, ukoliko dodate novu sliku, promenite opis ili ažurirate svoje javne informacije, ove promene neće biti vidljive blokiranoj osobi.

Telegram: Šta se dešava kada blokirate nekog

Blokiranje korisnika na Telegramu pomaže da se zaštitite od neželjenih poruka i da upravljate svojom privatnošću. Ali šta se tačno dešava kada blokirate nekog na ovom servisu?

Kada blokirate nekog na Telegramu, to znači da ta osoba ne može više da komunicira sa vama preko te aplikacije. Ova akcija takođe onemogućava da ta osoba vidi vašu aktivnost i promene na vašem profilu. Blokirana osoba neće biti obaveštena o blokadi, ali će moći da posumnja na osnovu izmenjenih informacija koje može videti ili primetiti faktor neisporučenih poruka.

Telegram – Kako blokirati kontakte i šta se dešava sa porukama

Blokiranje korisnika na Telegramu je veoma jednostavno. Samo treba da otvorite chat sa osobom koju želite da blokirate, zatim dodirnete njeno ime na vrhu ekrana i izaberete opciju “Blokiraj korisnika”. Na kraju ćete biti pitani da potvrdite svoju odluku.

Kada blokirate osobu, sve prethodne poruke iz chat-a sa tom osobom će ostati vidljive i za vas i za blokiranog korisnika. Međutim, bilo koja nova poruka koju blokirani korisnik pokuša poslati ostaje kod njega i neće biti isporučena.

Telegram: Šta znači blokirati kontakt i kako to utiče na sadržaj

Da sumiramo, blokiranje kontakta na Telegramu znači onemogućavanje komunikacije između vas i te osobe. Blokirani korisnik neće moći da vidi vašu sliku profila, status, vreme poslednje aktivnosti i druge promene na profilu. Osoba će moći da pošalje poruku, ali poruka nikada neće stići do vas.

Napomena: Blokiranje kontakta na Telegramu se odnosi samo na tu specifičnu aplikaciju. Osoba koju ste blokirali i dalje će moći da vas kontaktira putem drugih kanala ili platformi.

Telegram je uvek na strani privatnosti svojih korisnika. Ove opcije blokiranja su važan deo njegove posvećenosti da obezbedi sigurno i prijatno iskustvo razmjene poruka za sve svoje korisnike.

Da biste se dublje upoznali sa Telegramom i njegovim funkcijama, posetite ovaj vodič.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu