Postavljanje WiFi pojačivača

U eri beskrajne internet konektivnosti, kada je najmanja bruja naših Wi-Fi signala dovoljna da poremeti našu online rutinu, Wi-Fi pojačivači predstavljaju suštinsko rešenje. Ovi mali, ali moćni uređaji su neophodni za poboljšanje Wi-Fi signala i održavanje stabilne povezanosti.

Kroz ovaj članak ćemo razmotriti vrste Wi-Fi pojačivača, gde trebaju biti postavljeni za optimalnu upotrebu, i kako ih postaviti, sa akcentom na dva najpopularnija modela na tržištu: Wi-Fi pojačivače Tenda i TP-Link.

Vrste Wi-Fi pojačivača

Wi-Fi pojačivači, poznati i kao Wi-Fi ekstenderi ili Wi-Fi ojačivači, služe za poboljšanje i proširenje dometa Wi-Fi signala. Postoje dve glavne vrste Wi-Fi pojačivača: bežični i žičani.

Bežični Wi-Fi pojačivači prihvataju Wi-Fi signal od rutera, pojačavaju ga i šalju ga dalje. Ovi uređaji se obično koriste na mestima gde Wi-Fi signal slabuje, poput spavaćih soba, podruma, garaža ili okolnih prostora kuće ili kancelarije.

Žičani Wi-Fi pojačivači, s druge strane, koriste se u slučajevima kada razdaljina između rutera i radnog prostora onemogućava jak bežični signal. Žičani Wi-Fi pojačivač povezivan je Ethernet kablom direktne sa ruterom te na taj način osigurava stabilan i jak signal.

Gde postaviti Wi-Fi pojačivač

Ispravno postavljanje Wi-Fi pojačivača je ključno za maksimiziranje njegove efikasnosti. Wi-Fi pojačivač se treba postaviti na mesto gde se signal rutera još uvek može prijemati. Pojačivač tada koristi ovaj signal, pojačava ga i širi po prostoru.

Generalno, Wi-Fi pojačivači treba da se postave više nego što su postavljeni ruteri, po mogućstvu na sredini putanje između rutera i prostora kojem se želi osigurati bolja konekcija. Zidovi, podovi, metalne površine i drugi objekti mogu slabiti signal, stoga treba izbegavati postavljanje Wi-Fi pojačivača iza ovakvih prepreka.

Kako postaviti bežični Wi-Fi pojačivač

Ussetup bežičnog Wi-Fi pojačivača je generalno jednostavan i može se uraditi u nekoliko koraka. Evo osnovnog postupka postavljanja i nameštanja bežičnog Wi-Fi pojačivača:

1. Odaberite lokaciju za postavljanje pojačivača.2. Povežite pojačivač sa izvorom napajanja.3. Pomoću uređaja koji može pristupiti internetu (poput vašeg pametnog telefona ili laptopa), pristupite stranici za setup pojačivača (ovu informaciju možete pronaći u uputstvu).4. Pratite upute za setup koje pruža proizvođač, uključujući unos Wi-Fi mrežnog ključa.5. Kada završite s postavkama, postavite Wi-Fi pojačivač na željenu lokaciju.

Postavljanje Wi-Fi pojačivača Tenda

Tenda se dokazao kao jedan od lidera na tržištu Wi-Fi pojačivača, nudeći korisnicima kvalitetne i pristupačne uređaje. Evo osnovnog postupka za postavljanje Wi-Fi pojačivača Tenda:

1. Povežite Tenda Wi-Fi pojačivač sa strujom.2. Pristupite Tenda-ovoj stranici za setup (možete pronaći u priručniku).3. Pratite korake za setup koje je navedeo proizvođač, uključujući unos Wi-Fi mrežnog ključa.4. Kada završite sa postavkama, postavite Tenda Wi-Fi pojačivač na željenu lokaciju.

Postavljanje Wi-Fi pojačivača TP-Link

TP-Link je još jedan renomirani proizvođač Wi-Fi pojačivača, sa širokim spektrom modela namenjenih različitim tipovima korisnika. Evo kako možete postaviti TP-Link Wi-Fi pojačivač:

1. Povežite TP-Link Wi-Fi pojačivač sa strujom.2. Pristupite TP-Link-ovoj stranici za setup (možete pronaći u priručniku).3. Pratite korake za setup koje je naveo proizvođač, uključujući unos Wi-Fi mrežnog ključa.4. Kada završite sa postavkama, postavite TP-Link Wi-Fi pojačivač na željenu lokaciju.

Wi-Fi pojačivači su korisni uređaji koji omogućavaju konzistentnu i pouzdanu bežičnu konekciju. Ukoliko želite da poboljšate kvalitetu svoje Wi-Fi mreže, razmislite o dodavanju ovog važnog uređaja u vašu kuću ili kancelariju.

Ukoliko želite da saznate kako da vidite lozinku Wi-Fi mreže sa telefona, posetite ovu stranicu za više informacija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu