Kako obrisati Instagram nalog

Na poziv svog najboljeg prijatelja, i vi ste se odlučili da preuzmete Instagram aplikaciju na svoj pametni telefon i napravite profil. Međutim, brzo ste shvatili da ova društvena mreža nije za vas i zbog toga ste želeli da je napustite. Problem je u tome što svi vaši pokušaji da izbrišete profil nisu uspevali i sada ne znate kako da rešite ovaj problem. Ne brinite, tu smo da vam pomognemo da postignete vaš cilj i da vam objasnimo kako da izbrišete Instagram profil.

Kako anonimno gledati Instagram Stories možete saznati putem ovog linka.

Kako trajno izbrisati Instagram profil

Ako ste se odlučili da trajno prekinete sa vašim Instagram profilom, neophodno je da znate da je ova procedura nevrativa. U slučaju da se predomislite, ne možete da povratite svoje korake i zato pre nego što nastavite, uverite se da ste napravili rezervnu kopiju svog multimedijalnog sadržaja pomoću funkcije društvene mreže. 

Kako trajno izbrisati Instagram profil iz aplikacije

Da biste zatražili trajno brisanje svog naloga iz aplikacije Instagram:

  • Idite na stranicu Izbrišite svoj nalog. Ako niste prijavljeni na Instagram na vebu, od vas će biti zatraženo da se prvo prijavite.
  • Izaberite opciju iz padajućeg menija ispod. Zašto želite da izbrišete [naziv naloga]? i ponovo unesite svoju lozinku. Opcija za trajno brisanje naloga će se pojaviti tek nakon što izaberete razlog iz menija i unesete lozinku.
  • Kliknite na Izbriši [korisničko ime].
  • Ako želite da izbrišete drugi nalog:
  • Kliknite na korisničko ime u gornjem desnom uglu stranice Izbriši svoj nalog.
  • Kliknite pored Izmeni profil i izaberite Odjavi se.
  • Ponovo se prijavite kao nalog koji želite da izbrišete i pratite uputstva iznad.

Nakon što je vaš nalog izbrisan, možete se ponovo prijaviti sa istim korisničkim imenom ili dodati to korisničko ime na drugi nalog sve dok ga nije preuzela nova osoba na Instagramu.

Alternativno, to možete učiniti posetom sajta Instagrama kroz pretraživač koji koristite za surfovanje po internetu (npr. Chrome na Android-u ili Safari na iPhone-u/iPad-u). 

Kako trajno izbrisati Instagram profil iz Centra za naloge

Da biste trajno izbrisali svoj nalog iz Centra za naloge:

  • Kliknite na meni Više u donjem levom uglu, a zatim kliknite na Podešavanja.
  • Kliknite na Centar za naloge, a zatim na Lični podaci.
  • Kliknite Vlasništvo i kontrola naloga, a zatim kliknite na Deaktivacija ili brisanje.
  • Kliknite na nalog koji želite da trajno izbrišete.
  • Kliknite na Izbriši nalog, a zatim kliknite na Nastavi.
  • Napomena: U ovom trenutku možda nećete moći da izbrišete svoj nalog iz Centra za naloge.

Kako privremeno izbrisati instagram profil

Ako niste sigurni da želite zauvek da obrišete svoj Instagram profil, nemojte da brinete: postoji mogućnost privremenog brisanja profila na ovoj društvenoj mreži, iako je ova operacija ograničena na jednom nedeljno. Tako ćete, ukoliko se predomislite, moći da ponovo aktivirate svoj profil u bilo kom trenutku. Ovo je kako da postupite sa pametnog telefona i računara.

Ako se ne odlučujete da zauvek uklonite svoj Instagram profil, ne brinite se: postoji opcija privremenog brisanja ovog profila na poznatoj društvenoj mreži, mada je takva operacija limitirana na jednom nedeljno. Ako se promenite u svojoj odluci, moći ćete da ponovo aktivirate svoj profil u bilo koje vreme. Evo kako da to izvedete preko pametnog telefona i računara.

Kako privremeno izbrisati instagram profil sa telefona

Da biste privremeno onemogućili svoj profil, morate pokrenuti pregledač kojim obično pristupate internetu (npr. Chrome na Android-u ili Safari na iOS-u), pridružite se glavnoj stranici Instagram-a i, ako to još niste učinili, ulogirajte se na svoj profil.

Da biste privremeno deaktivirali svoj nalog iz aplikacije Instagram:

  • Prijavite se na instagram.com sa računara.
  • Kliknite na sliku profila u gornjem desnom uglu i kliknite na Profil, a zatim kliknite na Uredi profil.
  • Pomerite se nadole, a zatim kliknite na Privremeno deaktiviraj moj nalog u donjem desnom uglu.
  • Izaberite opciju iz padajućeg menija pored Zašto deaktivirate svoj nalog? i ponovo unesite svoju lozinku. Opcija za deaktivaciju naloga će se pojaviti tek nakon što izaberete razlog iz menija i unesete lozinku.
  • Kliknite na Privremeno deaktiviraj nalog. Kliknite na Da da biste potvrdili ili Ne da biste otkazali.

Moraćete da budete u mogućnosti da se prijavite na svoj nalog da biste ga privremeno deaktivirali. Ako ne možete da se setite svoje lozinke ili korisničkog imena, pogledajte nekoliko saveta za prijavljivanje.

Ako ne želite da deaktivirate svoj nalog, ali želite da promenite ko može da ga vidi, možete da podesite svoje objave kao privatne ili da blokirate ljude.

Kako privremeno izbrisati Instagram profil sa računara

Da biste privremeno deaktivirali svoj nalog iz Centra za naloge:

  • Kliknite na meni Više u donjem levom uglu, a zatim kliknite na Podešavanja.
  • Kliknite na Centar za naloge, a zatim na Lični podaci.
  • Kliknite Vlasništvo i kontrola naloga, a zatim kliknite na Deaktivacija ili brisanje.
  • Kliknite na nalog koji želite da privremeno deaktivirate.
  • Kliknite na Deaktiviraj nalog, a zatim kliknite na Nastavi.

Napomena: Možda nećete moći da deaktivirate svoj nalog iz Centra za naloge u ovom trenutku.

Kako izbrisati instagram profil bez lozinke

Pitali ste se kako da izbrisete Instagram profil bez lozinke? U ovom slučaju morate biti svesni da je to nemoguće, jer je potrebna lozinka da bi se potvrdila operacija, kako bi se obezbedili vaši podaci.

Međutim, ako ste zaboravili svoju lozinku, ali želite da prekinete svoj profil, radujeći se činjenici da je sve što treba da uradite da podesite novu kroz proces oporavka profila.

Ako koristite Instagram aplikaciju za mobilne uređaje i zaboravili ste svoje akreditive, treba da pritisnete dugme Zašto ne mogu da se prijavim da biste pronašli svoj profil preko korisničkog imena, broja telefona ili e-maila i, shodno tome, aktivirali čarobnjak za resetovanje lozinke.

Ako se koristi računar, pritisnite stavku Zaboravili ste lozinku? i, nakon unosa svojih podataka (broja telefona, korisničkog imena ili adrese e-pošte), kliknite na dugme Pošalji vezu za pristup.

Kada dobijete link za pristup putem e-pošte, pritisnite dugme Resetuj lozinku kako biste postavili novu. Unesite novu lozinku u polja Nova lozinka i Potvrdi novu lozinku i na kraju pritisnite Resetuj lozinku. Više informacija možete pronaći u mom vodiču o tome kako povratiti Instagram lozinku.

Kada ste to učinili, spremni ste da trajno obrišete svoj Instagram profil prateći upustva koje sam vam dao u prethodnoj sekciji.

Kako izbrisati instagram profil bez prijavljivanja

Ako ste zaboravili svoje korisničko ime i lozinku za Instagram profil i niste u mogućnosti da se prijavljite i izbrišete profil, žao mi je da vam moram reći da ovo nije moguće. Da biste otkazali profil, morate prethodno da pronađete svoje korisničko ime i lozinku pomoću procedura za oporavak profila. 

Kako izbrisati instagram profil povezan sa Facebook-om

Da biste obrisali vezu između Instagrama i Facebook-a, prvo morate da se prijavite u Centar za upravljanje profilom . Možete da to uradite preko Instagram aplikacije za pametne telefone ili preko računara. Pratite korake Podešavanja> Centar za upravljanje profilom> meni Nalozi i profili i kliknite na ime profila za koje želite da uklonite povezanost. Na kraju, dodirnite dugme za uklanjanje iz Centra za upravljanje profilom i potvrdite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu