Kako pretvoriti YouTube video zapise u MP3

Putujući YouTube-om, da li ste otkrili lijepu obradu vaše omiljene pjesme i da li biste željeli da je preuzmete na svoj računar ili mobilni telefon u obliku MP3 fajla? Postoje mnoge aplikacije, online usluge i alate koji vam omogućavaju da izvršite tu operaciju brzo i lako.

Šta je potrebno da uradite je da odaberete rešenje za pretvaranje YouTube video zapisa u MP3 koji, po vašem mišljenju, najviše odgovara vašim potrebama, da unesete adresu video snimka koji će biti sačuvan kao muzičko delo i da sačekate nekoliko sekundi da se konverzija završi. Kao što možete videti, nećete morati da obavljate nikakve posebno zahtevne procedure!

Ukoliko vas zanima kako da preuzmete liste pesama sa YouTube-a, saznajte detaljnije u ovom članku.

Pretvorite YouTube video zapise u MP3

Prva stvar koju treba da uradite da biste preuzeli YouTube video snimke u MP3 formatu je da pokrenete YouTube Music servis. To je Googlov striming muzički servis koji vam omogućava da preuzmete muziku van mreže, čak iu pozadini i samo u audio režimu. Možete da se pretplatite na YouTube Music po ceni od 9,99 € mesečno ili 14,99 € mesečno za porodični plan koji može da koristi 6 osoba. YouTube Music je dostupan za Android i iOS/iPadOS uređaje, a preuzimanje je omogućeno samo sa mobilnog telefona. Da biste preuzeli video snimke, prvo morate da preuzmete aplikaciju YouTube Music na svoj mobilni uređaj iz Play Store/App Store-a. 

Instalirajte aplikaciju i pokrenite probni period usluge, prateći uputstva na ekranu. Kako biste preuzeli liste za reprodukciju i albume, izaberite odgovarajuću naslovnicu i dodirnite dugme sa strelicom nadole. Za pojedinačne pesme, dodirnite dugme (…) i izaberite stavku Preuzmi iz menija koji se pojavljuje na ekranu. Kada se preuzimanje završi, svi zapisi će biti dostupni u odeljku Preuzimanje aplikacije, kojem možete pristupiti izabiranjem stavke Kolekcija na dnu.

Kako besplatno pretvoriti YouTube video u MP3

Sada pređimo na programe za pretvaranje YouTube video zapisa u MP3 : ispod ćete naći one koji, po mom skromnom mišljenju, predstavljaju najbolje u kategoriji.

4K YouTube to MP3 

Prvi program za konverziju YouTube videa u MP3 koji vam možemo preporučiti je 4K YouTube u MP3. Ova aplikacija je dostupna za Windows i macOS, što vam omogućava da preuzimate YouTube video u MP3, M4A ili OGG audio datoteke sa najvišim mogućim kvalitetom (do 320kbps). Iako postoje određena ograničenja u vezi sa plejlistama i opcijom pretplate na kanal, ona se mogu zaobići kupovinom licence (koja iznosi 12,14 €).

Da biste preuzeli program na vaš računar, posetite njegovu web stranicu i kliknite na Preuzmite 4K YouTube u MP3 dugme. Ako koristite Windows, desni klik na .msi datoteku i kliknite na Pokreni i Sledeće u prozoru koji se pojavio na ekranu. Dalje označite polje pored stavke Prihvatam uslove iz Ugovora o licenciranju, pratite uputstva i kliknite na Instaliraj, Da i Završi. Program zatim treba da se pokrene iz Start menija.

Ako koristite macOS, otvorite .dmg paket i prevucite 4K YouTube u MP3 ikonu u fasciklu Aplikacije na računaru. Desnim klikom na nju i dvaput izaberite stavku Otvori, kako biste pokrenuli program. Da biste postavili postavke, kliknite na Preferences dugme u gornjem levom uglu prozora softvera i podesite MP3 opciju u odeljku Format, kao i brzinu prenosa u odeljku Kvalitet. Takođe, možete promeniti izlaznu fasciklu (podrazumevano Muzika) u odeljku Folder.

Kada postavke budu završene, kopirajte URL YouTube videa koje želite da konvertujete u MP3 u klipbord, pa onda nalepite u 4K YouTube u MP3 prozor klikom na Paste link u gornjem levom uglu. Nakon toga, program će započeti konverziju i preuzimanje, a kada se postupak završi, dovršićete svoj posao.

MediaHuman YouTube to MP3 Converter

MediaHuman YouTube to MP3 Converter je program za Windows i macOS koji vam dozvoljava da preuzmete YouTube video zapise i izolujete njihov audio, što vam omogućava da dobijete MP3, OGG ili M4A sa brzinom prenosa do 320 kbps. On je jednostavan za upotrebu i besplatan, ali uz pretplatu na određenu pretplatu (po ceni od 9,99 dolara godišnje) možete aktivirati TurboBoost, dodatnu uslugu koja vam dozvoljava da skidate pesme sa YouTube-a, bez prethodnog preuzimanja video zapisa.

Da biste instalirali program na svoj računar, potrebno je da se povežete na zadovoljavajuću internet stranicu i kliknite na logo operativnog sistema koji koristite sa leve strane. Kada završite preuzimanje, ako koristite Windows, biće potrebno da otvorite *.exe datoteku i kliknete na dugme Pokreni i Da, iz prozora koji se pojavio na ekranu. Dalje, potvrdite izbor u okviru za potvrdu Prihvatam uslove licenci i kliknite na dugme Dalje (četiri puta zaredom), Instaliraj i Završi, da biste završili podešavanje.

Kada koristite macOS, potrebno je da otvorite *.dmg paket i prebacite ikonu programa u fasciklu Applications na računaru, zatim pritisnite desni taster miša na nju, izaberite Otvori iz kontekstnog menija i u prozoru koji se pojavljuje na radnoj površini, pritisnite dugme Otvori.

Nakon što se program pojavi na ekranu, potrebno je da kopirate URL video zapisa koji vas zanima u međuspremnik i pritisnete dugme Paste link koji se nalazi na vrhu, kako biste „feed” programu video koji želite da pretvorite u MP3.

Tada, pristupite podešavanjima programa, kliknite na ikonu zupčanika u donjem levom uglu, izaberite stavku Preferences iz menija koji se pojavi i u daljem prozoru izaberite karticu Audio izlaz. U ovom trenutku, izaberite MP3 format iz padajućeg menija Pretvori u i prilagodite brzinu prenosa pomoću padajućeg menija Brzina prenosa.

Nakon što podesite postavke, vratite se na glavni prozor programa, kliknite na strelicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu i sačekajte da se postupak ekstrakcije zvuka i preuzimanja završi.

Podrazumevano, preuzete datoteke se čuvaju u fascikli „Muzika“ na računaru, ali je moguće da promenite izlaznu putanju, tako što ćete pristupiti podešavanjima programa, kao što sam ranije objasnio, i kliknuti na dugme Izaberi pored stavke fascikle za preuzimanje.

youTube-dl

Još jedna korisna alatka za izvođenje zadataka opisanih u uputstvu je youtube-dl. Ovo besplatno rešenje otvorenog koda vam omogućava da preuzmete video zapise sa Jutjuba u različitim formatima, kao i da izdvojite samo audio iz tih zapisa. Dostupan je za Windows, macOS i Linuk, ali nema grafički interfejs, pa se može koristiti samo iz komandne linije.

Da biste mogli da ga preuzmete na računar, ako koristite Windows, posetite web lokaciju programa, kliknite na Windows eke vezu na vrhu i kada se preuzimanje završi, prebacite dobijenu .eke datoteku u fasciklu po vašem izboru.

Takođe morate da preuzmete FFMPEG, koji je potreban za konvertovanje video zapisa. Za to, posetite odgovarajuću web lokaciju, izaberite vezu u odeljku Više opcija preuzimanja i kliknite na Preuzmi Build. Kada se preuzimanje završi, raspakujte ZIP arhivu i kopirajte datoteke koje se nalaze u fascikli bin u istu fasciklu u kojoj se nalazi youtube-dl izvršna datoteka.

Da biste mogli da ga koristite, otvorite komandnu liniju izaberite odgovarajuću vezu u meniju Start, a zatim idite u fasciklu u kojoj se nalazi youtube-dl .ekse datoteka, prethodeći relativnoj putanji sa komandom i pritisnite taster Enter na tastaturi.

Zatim unesite komandu youtube-dl –extract-audio –audio-format mp3 \[URL video](umesto [Video URL] morate uneti URL video snimka) i pritisnite taster Enter. Čekajte da se preuzimanje MP3 datoteke završi i pronaći ćete izlaznu MP3 datoteku u istoj fascikli gde ste izabrali da sačuvate izvršni program.

Ako koristite macOS, da biste mogli da koristite youtube-dl, morate da se oslonite na Homebrew, besplatni menadžer paketa otvorenog koda, koji vam omogućava da instalirate različit softver pomoću terminala. Da biste to uradili, otvorite prozor terminala, otkucajte komandu: “/usr/bin/ruby -e “$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)” i pritisnite taster Enter na Mac tastaturi, a zatim unesite administratorsku lozinku svog računara.

Nakon toga, instalirajte youtube-dl unošenjem stringa brew install youtube-dl u prozor terminala i pritiskom tastera Enter na tastaturi računara.

Takođe, instalirajte FFMPEG unošenjem komande brew install ffmpeg –with-fdk-aac –with-tools –with-freetype –with-libass –with-libvorbis –with-libvpx –with-x265 u prozor terminala i pritiskom tastera Enter na tastaturi. 

Posle toga, unesite komandu youtube-dl –extract-audio –audio-format mp3 \[URL video](umesto [Video URL] morate da unesete URL video snimka) i pritisnite taster Enter na Mac tastaturi. Izlazni audio fajl će se nalaziti u početnoj fascikli vašeg računara.

Kako pretvoriti YouTube video u MP3 na mreži

Da bi vam pomogli da prevedete YouTube video u MP3 na mreži, bez da preuzimate nove programe na svoj računar, predstavićemo vam neke od najpouzdanijih alata za ovu vrstu posla.

noTube

noTube je odličan web servis koji možete koristiti za preuzimanje YouTube video zapisa kao audio datoteka. Ova usluga je potpuno besplatna, radi u bilo kom pretraživaču i operativnom sistemu i ne zahteva registraciju. Pored toga, nudi vam i mogućnost odabira različitih izlaznih formata, uključujući i MP3, da biste snimili video zapise sa Google video servisa.

Da biste je koristili, sve što treba da uradite je da kopirate URL video snimka zapisa koji vas zanima i nalepite ga u polju za tekst koje se nalazi na početnoj stranici noTube-a. Izaberite MP3 format iz susednog padajućeg menija, zatim kliknite na dugme OK i sačekajte da se video obradi. Nakon toga, samo pritisnite dugme za preuzimanje da biste preuzeli pesmu na računar.

Više usluga za pretvaranje YouTube video zapisa u MP3 na mreži

Postoje još mnoge usluge za pretvaranje YouTube videa u MP3 na mreži. Da li tražite alternativne onlajn alate za preuzimanje YouTube video zapisa u MP3 formatu? U nastavku, našli ste neke od najkorisnijih usluga koje možete da razmotrite da koristite. 

  • VIDO je još jedna onlajn usluga koja vam omogućava da izdvojite zvuk iz YouTube videa, kao i da čuvate ceo video zapis. Ne zahteva registraciju, potpuno je besplatna i omogućava vam da sačuvate YouTube video zapis ili samo audio zapis, birajući između različitih formata, uključujući i MP3.
  • Loader.to je usluga koja vam omogućava da preuzmete zvuk iz YouTube videa, kao i da čuvate ceo video zapis. Podržava različite izlazne formate, uključujući MP3, ne zahteva registraciju, potpuno je besplatna i radi iz bilo kog pretraživača.

Kako pretvoriti YouTube video zapise u MP3 na Androidu

Ako nemate računar kraj sebe, još uvek možete da pretvorite video zapise sa YouTube-a u MP3 format čak i sa Androidom, pomoću jedne od mnogih aplikacija koje su dizajnirane za tu svrhu, kao što je TubeMate . On je, u stvari, veoma jednostavan za korišćenje, besplatan i omogućuje vam da preuzmete audio i video sa Jutjuba u različite formate.

Međutim, morate imati na umu da on nije dostupan preko Google Play prodavnice, što znači da ga morate preuzeti sa web lokacije programera i instalirati na uređaj, nakon što aktivirate podršku za nepoznate izvore. Ako imate Android 8.0 ili noviju verziju, otiđite na Meni> Podešavanja> Aplikacije i obaveštenja o uređaju, izaberite opciju vezanu za pregledač sa kojeg želite da preuzmete APK paket, dodirnite natpis “Instaliraj nepoznate aplikacije” i prebacite prekidač na stavku “Dozvoli iz ovog izvora”.

Međutim, ako posedujete stariju verziju Android-a, moraćete da idete u odeljak Podešavanja> Bezbednost (ili Zaključan ekran i bezbednost) i uključite prekidač pored stavke “Nepoznati izvori”. Potrebno je potvrditi operaciju pritiskom na dugme OK kao odgovor na upozorenje koje se pojavi na ekranu.

Da biste završili instalaciju TubeMate-a, idite na web lokaciju m.tubemate.net sa svog uređaja, dodirnite dugme AndroidFreevare, zatim Najnovija verzija i, na kraju, Instaliraj APK. Ako se pojavi pitanje o tome sa kojom aplikacijom nameravate da preuzmete TubeMate, izaberite pregledač koji trenutno koristite i odgovorite na upozorenja koja se pojavljuju na ekranu tako što ćete dodirnuti stavke OK ili Preuzmi.

Kada se preuzimanje završi, proširite Android centar za obaveštenja i dodirnite naziv dobijene .apk datoteke da biste započeli instaliranje aplikacije. Na ekranu koji ćete videti, dodirnite stavke Instaliraj i Otvori i sačekajte nekoliko trenutaka da se aplikacija pokrene.

Kada gledate glavni ekran TubeMate-a, izaberite formulaciju Slažem se, da biste prihvatili odgovarajuće uslove korišćenja, dodelite aplikaciji potrebne dozvole za funkcionisanje i zatvorite ekran sa beleškama o izdanju. Zatim odlučite da li želite da koristite TubeMate prikazivanjem ciljanih reklama ili ne (predlažem da ne).

Sada možete koristiti TubeMate za preuzimanje MP3 datoteka sa YouTube-a. Da biste to uradili, dodirnite dugme sa lupom na vrhu i unesite naslov video snimka koji vas zanima u odgovarajuće polje, pokrenite njegovu reprodukciju i dodirnite dugme sa strelicom nadole na dnu ekrana.

Kroz otvoreni meni izaberite jedan od MP3 audio formata za izlaz, ponovo pritisnite dugme sa strelicom nadole, desno i sačekajte da započne postupak preuzimanja. Na kraju, dobijenim MP3 datotekama možete pristupiti dodirom na ikonu muzičke note na vrhu TubeMate menija.

Imajte na umu da će vam biti potrebno da preuzmete besplatnu aplikaciju MP3 Video Converter, pri prvom preuzimanju, da biste TubeMate pravilno funkcionisao. Ako jeste, pritisnite dugme Instaliraj, izaberite da otvorite vezu sa Play prodavnicom i ponovo dodirnite dugme Instaliraj da biste dovršili instalaciju.

Kako pretvoriti YouTube video zapise u MP3 sa iPhone-a i iPad-a

Da bismo naučili kako da prebacimo YouTube video zapise u MP3 format koristeći iPhone ili iPad, potrebno je da se koristi aplikacija Comandi. Ova aplikacija je dostupna u iOS/iPadOS, i ako je uklonjena, može se ponovo preuzeti iz App Store-a. Da bismo koristili ovu aplikaciju, potrebno je da koristimo posebnu skriptu, YouTube Video & Audio. Da biste je dobili, posetite srodnu web stranicu putem Safari-ja sa svog uređaja i dodirnite dugmad Preuzmi prečice i Dodaj nepouzdanu prečicu. Ako se pojavi poruka da se komanda ne može otvoriti zbog podešavanja aplikacije Komande, potrebno je da u odeljku Podešavanja > Brze komande, uključite prekidač pored stavke Nepouzdane komande, te da unesete kod za otključavanje uređaja.

Kada to budete uradili, otvorite YouTube aplikaciju na vašem iPhone-u ili iPad-u, pronađite video koji želite da sačuvate kao MP3, počnite da ga puštate i dodirnite ikonu strelice u gornjem desnom uglu. U meniju za deljenje, dodirnite stavku Još i izaberite opciju YouTube video i audio, čekajte da se aplikacija Komande otvori i da se skripta pokrene. Zatim, izaberite opciju Sačuvaj kao MP3 iz menija, otkucajte ime koje želite da dodelite konačnoj datoteci u odgovarajuće tekstualno polje i dodirnite tekst Završi. Na kraju, dodirnite ikonu za deljenje (sa kvadratom i strelicom) u donjem levom uglu i izaberite lokaciju ili aplikaciju gde želite da sačuvate dobijeni MP3.

Upozorenje: Preuzimanje pesama zaštićenih autorskim pravima sa YouTube-a bez odobrenja vlasnika je krivično delo. Ovim vodičem nije cilj da ohrabruje pirateriju. Zato se odričem odgovornosti za način na koji ćete koristiti ove informacije.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu