Kako napraviti svoj avatar

Avatar je digitalna slika koja predstavlja osobu ili karaktera u virtuelnom svetu. Moguće ga je kreirati samostalno i prilagođavati tako da u potpunosti odgovara vašem stilu i ličnosti. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko načina za kreiranje vašeg sopstvenog avatar-a i nekoliko saveta kako da ga u potpunosti personalizujete.

Kako napraviti avatar na Fejsbuku

Ako ste se ikada pitali kako napraviti avatar na Fejsbuku, uvek je bolje učiti nego biti u neznanju. Avatar je vizuelna predstavka vaše osobe koja može uspešno da se prilagodi vašem licu, kosi, odeći, pa čak i vašem raspoloženju.

Prvo, otvorite svoj nalog na Fejsbuku i kliknete na tri crtice u donjem desnom uglu ekrana. Zatim odete do “Vidi sve” i kliknete na “Avatar”. Na sledećoj stranici ćete videti opciju “Napravi svoj avatar”. Sada sledite uputstva koja se pojavljuju na ekranu kako biste prilagodili svoj avatar.

Trebalo bi da možete izabrati boju kože, oblik lica, kosu i boju. Takođe možete dodati nakit, naočare i odeću po vašem izboru. U zavisnosti od toga koliko detaljno želite da prilagodite svoj avatar, ovo može trajati od nekoliko minuta do sat vremena.

Kada završite sa prilagođavanjem svog avatara, sačuvajte ga klikom na dugme “Završi”. Takođe možete da podelite svoj avatar sa prijateljima na Fejsbuku i koristite ga kao profilnu sliku ili u komentarima.

Ako želite da dodate malo zabave u svoj Fejsbuk profil, stvaranje avatara može biti odličan način da to učinite. Sada kada znate kako to da uradite, isprobajte i prilagodite svog avatara koji će postati deo vaše Fejsbuk priče.

Kako napraviti avatar na Instagramu

Ako želite da vaš Instagram profil bude interesantniji i privlačniji, jedan od načina za to je da napravite avatar. Avatar je malena slika koja predstavlja vašu ličnost, brend ili kompaniju na Instagramu. Napraviti savršen avatar nije teško, ali treba da razmislite o nekoliko stvari kako bi bio što bolji.

Prvo, morate izabrati kvalitetnu sliku. Najbolje je da odaberete sliku koja je jasna, dobro osvetljena i koja se lako prepoznaje. Možete koristiti fotografiju svoje ličnosti, brendovski logo ili neki drugi relevantni vizuelni sadržaj.

Drugo, razmislite o bojama koje biste koristili za vaš avatar. Boje su važne jer mogu da doprinesu prepoznatljivosti. Ako već imate brend sa bojama koje koristite, izaberite najdominantniju boju. Ako nemate preferencije, izaberite boje koje su vam privlačne.

Takođe možete dodati neki dodatak ili deo odeće na vaš avatar, ako želite da dodate nešto lično. Na kraju dodajte neki simbol ili ikonicu koja će biti dodatak vašem avatru.

Kada napravite završni proizvod, koristite ga za sve profile na društvenim mrežama kako bi brend bio prepoznatljiv na svim platformama. I zapamtite – vaš avatar treba da bude jednostavan, prepoznatljiv i vizuelno privlačan.

Kako da napravite svoj WhatsApp avatar

WhatsApp je jedan od najpopularnijih servisa za razmenu poruka, a verovatno ste primetili da većina korisnika ima svoj avatar.

Ako se pitate kako da napravite svoj WhatsApp avatar, ne brinite – to možete uraditi vrlo lako i brzo.

Evo kako da napravite svoj WhatsApp avatar:

1. Otvorite WhatsApp aplikaciju i kliknite na ikonu profila koja se nalazi u gornjem levom uglu ekrana.

2. Zatim, kliknite na dugme za uređivanje profila.

3. Odaberite opciju “Izmeni sliku profila”.

4. Sada možete odabrati fotografiju koju želite kao svoj avatar ili možete odabrati opciju da napravite novu fotografiju.

5. Ako želite da napravite novu fotografiju, kliknite na dugme “Kamera” i uključite kameru.

6. Kada napravite fotografiju koju želite, kliknite na dugme “Gotovo”.

7. Vaša nova slika profila će se automatski sačuvati i postati vaš novi WhatsApp avatar.

I to je sve! Sada možete sa ponosom pokazati svoj novi WhatsApp avatar i isticati se među svojim prijateljima. Srećno!

Sajtovi za kreiranje avatara nalaze se na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu