Kako povratiti PUK

Kada izgubiš svoj PUK, može biti frustrirajuće i stresno. Međutim, vraćanje svog PUK-a nije neizvodljivo i postupak se može izvršiti relativno brzo i jednostavno. U ovom članku, objasniti ćemo šta je PUK i zašto je važno čuvati ga. Takođe ćemo pokriti najčešće načine za povraćaj izgubljenog PUK-a i kako to možete uraditi brzo i lako.

Kako ukloniti PIN sa SIM kartice pokazaćemo vam na ovom linku.

Kako povratiti PUK: call centar

U slučaju da ste izgubili svoj PUK (Personal Unblocking Key), ne brinite – postoji jednostavan način da ga povratite. Najjednostavniji način je da pozovete vašeg mobilnog operatera putem call centra. Operateri obično imaju 24/7 podršku, što znači da možete da ih kontaktirate bilo kada.

Pripremite se da date nekoliko informacija operateru, kako bi prepoznao vaš nalog. Potrebno je da im kažete vaše ime i prezime, broj telefona, i ostale informacije koje traže. Nakon što su proverili vaše podatke, moći će vam reći vaš PUK kod.

Druga opcija je da posetite fizičku lokaciju operatera, ali to može biti nezgodno ukoliko niste u blizini. Zato je pozivanje call centra najbrži i najjednostavniji način za dobijanje vašeg PUK koda.

Budite sigurni da niko drugi ne zna vaš PUK kod, jer bi mogao da ga zloupotrebi. Ne zapišite ga nigde, i nemojte ga deliti sa bilo kim. Ako ste ih izgubili ili zaboravili, jednostavno se obratite vašem mobilnom operateru i dobićete novi PUK kod.

Kako povratiti PUK: prodajno mesto operatera

Ako ste izgubili PUK kod svog mobilnog operatera, proverite da li imate račun sa brojem vašeg PUK koda, koji vam je dodijeljen prilikom kupovine sim kartice. Ako ne možete pronaći PUK kod, tada će vam biti potrebno da se obratite prodajnom mestu vašeg operatera ili kontaktirate korisničku podršku, kako biste dobili novi PUK kod. Prodajno mesto će vam zatražiti podatke o vašem identitetu i vašem telefonskom broju, kako bi vas mogli identifikovati i dati vam novi PUK broj. Važno je napomenuti da nakon što vam operater odobri novi PUK broj, treba ga pažljivo sačuvati na sigurnom mestu, kako biste u budućnosti mogli da ga koristite u slučaju da vam bude opet potreban.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu