Kako pretvoriti fotografiju u PDF sa svog mobilnog telefona

Želite li da svoju omiljenu fotografiju sačuvate kao PDF dokument, to možete uraditi vrlo lako i brzo sa svog mobilnog telefona. Bilo da trebate poslati fotografiju na mejl ili sačuvati kao dokument, pretvaranje fotografije u PDF je jednostavan proces koji svako može izvršiti. U ovom članku objasnićemo kako pretvoriti fotografiju u PDF sa svog mobilnog telefona.

Kako pretvoriti fotografiju u PDF sa svog mobilnog telefona: Android i iPhone

Ako imate fotografije koje biste želeli pretvoriti u PDF format, a nemate računar pri ruci, ne brinite – to možete učiniti bez problema i sa svog mobilnog uređaja. Sve što vam treba je aplikacija za uređivanje slika/ fotografija i aplikacija za pretvaranje slika u PDF.

Ako koristite Android uređaj, preporučujemo aplikaciju CamScanner ili Adobe Scan. Obje aplikacije omogućuju vam da jednostavno skenirate i pretvorite vaše slike u PDF format. Nakon instalacije aplikacije, odaberite opciju “Skeniranje” i usmjerite kameru prema fotografiji koju želite pretvoriti. Potom označite gornji i donji kraj slike i aplikacija će automatski ispraviti i povući granice kako bi se slika pojedinčala. Onda možete dodati potvrdu i spremil u PDF formatu.

Za iPhone korisnike, treba im aplikacija poput Scannable koja je dostupna u Skladištu aplikacija Apple. Ova aplikacija ima sličan proces pretvaranja slike u PDF kao i CamScanner. Nakon što učitate sliku u aplikaciju, povucite njene krajnje granice, provjerite jesu li postavljene ispravno i spremite je kao PDF datoteku.

To je to – za samo nekoliko minuta svoje fotografije možete pretvoriti u PDF datoteke i podijeliti ih s prijateljima, kolegama ili spremite na neko sigurnije mesto.

Kako napraviti PDF sa iPhone-om možete pogledati ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu