NVIDIA drajveri

NVIDIA drajveri su neophodan softver koji omogućava pravilno funkcionisanje grafičkih kartica ove kompanije. Ovi drajveri omogućavaju pravilno prikazivanje slike na monitoru, ubrzavaju rad grafički intenzivnih programa i igara, a takođe omogućavaju administraciju podešavanja grafike. NVIDIA redovno objavljuje nove drajvere radi poboljšanja performansi i sigurnosti, pa je važno redovno ažurirati svoje drajvere kako bi vaš računar uvek bio bezbedan i spreman za uživanje u najnovijim igrama i programima.

Ručno preuzmanje NVIDIA drajvera

Ručno preuzimanje NVIDIA drajvera može biti potrebno u situacijama kada se drajveri ne instaliraju automatski ili kada želite da instalirate određenu verziju drajvera koja nije dostupna u standardnoj bazi drajvera.

Prvo treba da proverite verziju NVIDIA adaptera na vašem računaru. To možete uraditi tako što ćete otvoriti DirectX dijagnostiku program (Start meni > Run > DXDIAG) i pratite uputstva za provjeru verzije adaptera. Nakon što imate ovu informaciju, pređite na web sajt NVIDIA drajvera i potražite odgovarajući drajver za vašu verziju adaptera.

Jednom kada pronađete drajver koji vam treba, preuzmite ga na vaš računar. Nakon preuzimanja i raspakivanja fajlova, desni klik na minijaturu računara u sistemu traži i kliknite na opciju “Properties”. Kada se pojavljaju prozor sa opcijom “Device Manager”, kliknite na adapter i izaberite opciju “Update Driver”.

Zatim izaberite opciju “Browse my computer for driver software” i odaberite folder u koji ste raspakovali preuzeti drajver. Kliknite na dugme “Next” i instalacija će početi. Kada se instalacija završi, restartujte vaš računar. Nakon toga, vaš NVIDIA adapter bi trebao da radi sa novim drajverom.

Kako održavati NVIDIA grafičke drajvere ažuriranim

Čuvanje NVIDIA grafičkih drajvera najnovijim je važno kako bi vaš računar bio u stanju da iskoristi sve potencijale grafičke kartice. Ovaj proces je relativno jednostavan i ne zahteva mnogo vremena.

Najlakši način da ažurirate svoje drajvere je pomoću GeForce Experience programa koji dopušta automatsko preuzimanje i instaliranje najnovijih drajvera za vaš uređaj. Napredno podešavanje sistem bi trebalo vršiti samo oni korisnici koji se osećaju sigurni, pa samo izaberite “VRUĆE NOVOSTI” kako biste preuzeli i instalirali najnovije drajvere.

Još jedna opcija za ručno ažuriranje je da posetite vebsajt kompanije NVIDIA i preuzmete najnoviju verziju drajvera. Pre preuzimanja novog drajvera, važno je deinstalirati prethodnu verziju, a zatim preuzeti i instalirati najnoviju verziju drajvera.

Vazno je da odaberete pravu verziju drajvera koja je kompatibilna sa vašim uređajem i operativnim sistemom. Stoga, pre nego što započnete proces ažuriranja grafičkih drajvera, proverite svu potrebnu dokumentaciju kako biste izbegli greške koje mogu oštetiti vaš sistem.

Ukratko, najbolji način da održavamo NVIDIA grafičke drajvere ažurnim je da koristimo GeForce Experience program ili posetimo službenu NVIDIA stranicu za preuzimanje najnovije verzije. Redovno ažuriranje vaših drajvera je bitan korak za postizanje najboljih performansi i iskustva koje vaša grafička kartica može da ponudi.

Kako da vidim lozinku za Wi-Fi na koji sam povezan? Odgovor na vaše pitanje daćemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu