Kako instalirati i podesiti Chromecast

Chromecast je popularni uređaj za strimovanje audio i video sadržaja sa telefona, tableta i računara na televizor. Njegova jednostavna instalacija i mogućnosti prilagođavanja čine ga idealnim za one koji žele da uživaju u svojim omiljenim filmovima, serijama i muzici na velikom ekranu uz minimalno poređenje sa kablovima i dodatnom opremom. U ovom članku ćemo vas uputiti kako da instalirate i podesite Chromecast, i kako da iskoristite sve njegove funkcionalnosti.

Kako da podesite Chromecast

Chromecast je sjajan uređaj koji će vam omogućiti da svoju TV pretvorite u pametan uređaj za streaming. Ali, kako biste iskoristili sve njegove funkcije, moraćete da ga pravilno podesite. Evo kako da to uradite.

Prvo, povežite Chromecast sa svojom TV preko HDMI kabla. Zatim, spojite ga na struju korišćenjem USB kabla i adaptera koji su uključeni u pakovanju. Nakon toga, na vašem mobilnom uređaju ili računaru, preuzmite aplikaciju Google Home i povežite se sa Chromecastom.

Kada ste povezani, sledite uputstva koja će vam pomoći da podesite mrežu i promenite ime Chromecast uređaja. Takođe, možete izabrati da li želite da se Chromecast automatski povezuje sa istom mrežom ili ne.

Jednom kada ste završili sa podešavanjem, možete početi da strimujete svoje omiljene filmove, serije i muziku. Jednostavno otvorite aplikaciju koju želite da koristite, kliknite na ikonicu za Cast i odaberite Chromecast. Vaš sadržaj će se automatski pojaviti na vašoj TV.

Ukoliko želite da koristite Chromecast sa drugih uređaja, jednostavno povežite se sa istom mrežom i nastavite da strimujete. Uz Chromecast, uživajte u najboljem iskustvu gledanja i slušanja na vašoj TV.

Korišćenje Chromecast-a

Chromecast je uređaj namenjen za strimovanje video i audio sadržaja sa interneta direktno na TV ekran. Korišćenje Chromecast-a je jednostavno, a potrebno je samo da uređaj priključite na HDMI port televizora i povežete ga sa mrežom putem WiFi konekcije. Nakon toga, možete emitovati sadržaj sa svojih mobilnih uređaja, tableta ili računara preko Google Cast aplikacija, kao što su YouTube, Netflix ili Spotify.

Da biste počeli sa emitovanjem, potrebno je da prvo povežete svoj Chromecast sa WiFi mrežom. Nakon toga, preuzmite Google Cast aplikaciju na svom mobilnom uređaju ili računaru i povežite se sa Chromecast-om. Potom odaberite sadržaj koji želite da emitujete, i on će se prikazati na ekranu vašeg televizora, bez obzira na to da li se radi o filmu, video klipu, muzici ili slikama.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa korišćenjem Chromecast-a je to što ga možete koristiti sa bilo kojim uređajem na kojem je instaliran Google Cast ili tokom pretraživanja interneta putem Chrome pregledača. Možete emitovati sadržaj sa svog mobilnog uređaja, dok istovremeno nastavljate da koristite druge aplikacije. Chromecast je odličan izbor za ljude koji vole da strimuju sadržaj i dele ga sa prijateljima.

Kako napraviti rezervnu kopiju računara saznajte ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu