Kako da otključate telefon ako se ne sećate lozinke

Zaboravljanje lozinke za otključavanje telefona nije neobično i može biti frustrirajuće iskustvo. Međutim, postoji nekoliko načina kako možete otključati telefon čak i ako se ne sećate lozinke. Ovaj članak će vam pružiti korisne savete i trikove kako da otključate telefon bez obzira na vrstu uređaja i operativni sistem. Veliki broj korisnika ima problem sa zaključanim telefonima, stoga ne propustite da se upoznate sa savetima koji će vam pomoći da ovaj problem rešite i ponovo imate pristup svom uređaju.

Kako da otključate telefon ako zaboravite lozinku: Android

Zaboraviti lozinku na Android telefonu može da bude veoma frustrirajuće i otežavajuće iskustvo. Međutim, postoje neke jednostavne korake koje možete da preduzmete kako biste ponovo pristupili svom telefonu bez gubljenja podataka.

Prvo i najjednostavnije rešenje je korišćenje Google naloga. Ako ste povezali svoj Android telefon sa Google nalogom, možete da iskoristite mogućnost da otključate telefon preko tog naloga. Sve što treba da uradite je da tri puta unesete pogrešan PIN ili šablon, a zatim će vam se pojaviti opcija “zaboravljena lozinka”. Kliknite na tu opciju i unesite Google nalog kojim ste se registrovali na telefonu. Nakon toga, možete da resetujete šablon ili PIN, i da ponovo otključate telefon.

Druga opcija je da pokušate da otključate telefon pomoću funkcije “Find My Device” koju nudi Google. Idite na www.google.com/android/find i prijavite se sa Google nalogom koji ste povezali sa telefonom. Kliknite na opciju “Lock” i unesite novu lozinku kojom ćete otključati telefon.

Ako ni ove opcije ne funkcionišu, ne očajavajte. Možete da pokušate da uradite hard reset svog telefona, ali to će izbrisati sva vaša podataka i vratiti telefon na fabrička podešavanja. Hard reset možete da uradite tako što ćete pritisnuti i držati dugme za smanjivanje zvuka i dugme za paljenje telefona. Ovo će otvoriti režim za oporavak, gde možete da odaberete opciju “wipe data/factory reset” da biste izbrisali sve podatke i vratili telefon na fabrička podešavanja.

U svakom slučaju, neophodno je da pazite na sigurnost svog Android telefona, čuvajte lozinke na bezbednom mestu i pravite redovne backup-ove vaših podataka kako ne biste izgubili važne informacije.

Kako da otključate telefon ako zaboravite lozinku: iPhone

Zaboravanje šifre za otključavanje iPhone uređaja može biti veliki izazov, ali ne mora uvek značiti da ćete morati da izgubite sve vaše podatke. Postoji nekoliko načina da vratite pristup vašem telefonu bez da se suočite sa brisanjem podataka.

Prva stvar koju možete probati jeste da koristite funkciju “Zaboravljena lozinka” koja će vam omogućiti resetovanje šifre pomoću vašeg Apple ID-a, ali za to je potrebno unapred podesiti opciju “Find My” na vašem telefonu.

Ako ste potpuno zaboravili Apple ID, pokušajte da ga pronađete koristeći funkciju “Pravila za oporavak Apple ID-a” koja će vam omogućiti da resetujete svoju lozinku pomoću sigurnosnih pitanja ili alternativne e-mail adrese.

Ukoliko ni ovo ne uspe, poslednja opcija je da uradite hard reset telefona, koji će obrisati sve podatke sa uređaja uključujući i šifru za otključavanje. Hard reset možete uraditi tako što ćete držati taster za uključivanje i home dugme istovremeno najmanje 10 sekundi dok se ne prikaže Apple logo na ekranu.

Važno je napomenuti da pokušaj resetovanja telefona bez prethodnog backup-a znači da će biti izgubljeni svi podaci na vašem telefonu. Stoga se preporučuje da redovno pravite backup-ove svih važnih podataka kako biste izbegli gubitak istih.

Kako otključati samsung ako se ne sećate lozinke

Ako ste vlasnik Samsung uređaja i ne možete da pristupite svom telefonu zbog nepoznate lozinke, ne brinite, postoji nekoliko načina kako da ga otključate. Prva opcija je da koristite Google nalog koji ste prethodno povezali sa vašim uređajem. Kada se prijavite putem vašeg Google naloga, dobićete opciju da postavite novi PIN ili šifru za otključavanje.

Druga opcija je da koristite hard reset, koji će vratiti vaš uređaj na fabrička podešavanja. Ovo je drastična mera koja će izbrisati sve podatke sa vašeg telefona, stoga je preporučljivo da pre nego što se odlučite za ovaj korak napravite rezervnu kopiju vaših podataka.

Da biste izvršili hard reset, prvo isključite vaš telefon. Zatim pritisnite i držite dugme za pojačavanje zvuka, dugme za uključivanje i dugme za pojačavanje zvuka istovremeno sve dok ne vidite logotip Samsung na ekranu. Kada se pojavi, otpustite dugme za uključivanje, ali nastavite da držite dugme za pojačavanje zvuka. Pojaviće se meni koji vam omogućuje da izaberete između opcija, a zatim odaberite “Wipe data/factory reset” i potvrdite izbor. Nakon toga, vaš telefon će automatski resetovati i vratiti se na fabrička podešavanja.

Ukoliko ni jedna od ovih opcija ne uspe, posetite službu koja pruža Samsung servis i oni će pomoći u rešavanju vašeg problema. Važno je da ne pokušavate da otključate vaš telefon neautorisanim softverom, jer to može dovesti do gubitka podataka ili trajnog oštećenja uređaja.

U ovom članku objasnićemo vam kako da vidite lozinku za Wi-Fi. Obavezno pogledajte detalje putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu