Kako isključiti sigurnu pretragu (Safe Search)

Sigurna pretraga (Safe Search) je funkcija koju mnoge pretraživače nude kako bi zaštitili korisnike od neprimerenog sadržaja. Međutim, ponekad ova funkcija može biti neželjena i ograničiti dostupnost rezultata pretrage. U ovom članku ćemo objasniti kako isključiti Safe Search u nekoliko popularnih pretraživača i na taj način pronaći željeni sadržaj.

Kako funkcioniše Chromecast otkrićemo vam u još jednom našem članku koji možete posetiti putem ovog linka.

Kako ukloniti Norton Safe Search

Norton Safe Search je jedan od najpopularnijih pregledača pretraživača trenutno dostupnih na tržištu, ali se nekima može činiti dosadnim ili nepotrebni dodatak. Ako želite ukloniti Norton Safe Search sa svog preglednika, postoje tri glavna koraka koja možete pratiti.

Prvo, pronađite postavke preglednika. Morate ući u postavke ili izbornik alata preglednika kako biste pronašli ovu opciju. Obično se nalazi u donjem desnom uglu preglednika. Nakon što kliknete na ovu opciju, preglednik će prikazati sve dostupne opcije, uključujući i one za preglednik dodatke ili dodatne programe.

Drugo, potražite Norton Safe Search. Ako ste preuzeli ovaj pregledač kao dodatak, tada će biti naveden u oblasti “dodaci” ili “produženja”. Pronađite Norton Safe Search i kliknite na opciju “ukloni” ili sličnu opciju; nakon toga preglednik će vas pitati da li želite da uklonite Norton Safe Search, i treba da potvrdite vašu odluku.

Konačno, restartujte preglednik. Nakon što ste izvršili podešavanja da uklonite Norton Safe Search, treba da restartujete preglednik kako bi se promene primenile. Nakon toga, preglednik će funcionisati bez Norton Safe Search-a, i možete da ga koristite prije nego što ste instalirali ovaj pregledač.

Kako ukloniti malware SafeSearch

Malware SafeSearch je oblik računarskog virusa koji može dovesti do ozbiljnih problema sa bezbednošću vašeg računara, kao što su stalno otvaranje nepoželjnih prozora i preusmeravanje pretrage na druge nepouzdane sajtove.

Ukoliko ste inficirani ovim malverom, preporučuje se da ga odmah uklonite. Prva linija odbrane je da koristite bezbednosni softver i skenirate računar kako bi detectovao i uklonio sve zlonamerne programe na vašem računaru. Ukoliko vaš antivirus ne može da reši problem, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste sami uklonili ovaj malver.

Prvo, deinstalirajte program SafeSearch iz vašeg računara. Idite u Control Panel i odaberite Programs and Features. Pronađite SafeSearch i kliknite na Uninstall. Nakon toga preporučuje se da resetujete vaš web pregledač. Ovo možete uraditi u Settings > Advanced > Reset.

Takođe, preporučuje se da uklonite sve dodatke ili ekstenzije koje su možda instalirane u vašem pregledaču, a koje niste sami dodali.

Poslednji korak je da preduzmete mere zaštite kako se ovaj malware ne bi ponovo pojavio na vašem računaru. To možete uraditi tako što ćete biti pažljiviji prilikom preuzimanja programa, ažuriranjima softvera i posetama nepoznatim sajtovima. Takođe, redovno radite skeniranje vašeg računara antivirusnim softverom.

Kako ukloniti sigurnu (SafeSearch) pretragu

Sigurna pretraga (SafeSearch) je filter koji je ugrađen u pretraživačima kako bi se blokirale osetljive slike ili tekstovi iz rezultata pretrage. Ukoliko želite da uklonite SafeSearch jer na primer ne možete videti neke zdrave informacije koje želite da preuzmete ili želite bolje da pronalazite svoje pretrage, postupak je prilično jednostavan.

Pre svega, otvorite bilo koji pretraživač i upišite “SafeSearch uklanjanje“. Potrebno je da odaberete sigurnu i proverenu web stranicu koja će vam pomoći u procesu. Nakon toga, slijedi postupak u kojem se obično traži da budete prijavljeni i da date dozvolu za pristup pretraživaču. Uglavnom će vam biti potrebno da unesete svoje administrativne podatke i pristupite podešavanjima pretraživača.

Potražite sekciju postavki i potražite opciju SafeSearch. Tu ćete dobiti sledeće opcije: ukloni SafeSearch, isključi SafeSearch, permanentno zabrani SafeSearch i tako dalje. Odaberite opciju koja vam odgovara i potvrdite izbor.

Važno je napomenuti da se postupak malo razlikuje u zavisnosti od pretraživača koji koristite. Na primer, u Google Chrome-u potrebno je da otvorite “Zaštita” postavki i onemogućite SafeSearch, dok će u Mozilla Firefox-u biti potrebno da prilagodite filtere pretrage.

Na kraju, ne zaboravite da resetujete pretraživač kako biste videli promene koje ste napravili. Kad jednom uklonite SafeSearch, preuzmite odgovarajuću odgovornost i budite svesni toga da ćete sada videti rezultate pretrage koji mogu biti za nepristojne sadržaje.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu