Kako isključiti Samsung

Ukoliko posjedujete Samsung telefon ili tablet, vjerovatno ćete eventualno poželjeti da ga isključite. Iako je to prilično jednostavan zadatak, mnogi korisnici se pitaju da li su sve opcije isključivanja sigurne i da li postoji neka posebna procedura koju treba pratiti prije nego što se uređaj isključi. U ovom članku ćemo vam dati savjete i objasniti najbolje metode za isključivanje Samsung uređaja kako biste izbjegli bilo kakva neočekivana ponašanja i osigurali sigurnost svih podataka vašeg uređaja.

Kako isključiti Samsung: standardna procedura

Ako vam je potrebno isključivanje Samsung uređaja, standardna procedura je vrlo jednostavna. Postoji nekoliko načina na koje možete isključiti uređaj, u zavisnosti od toga da li želite da ga potpuno isključite ili jednostavno stavite u stanje mirovanja.

Ako želite da uređaj potpuno isključite, prvo pritisnite dugme za dugi pritisak za napajanje, koje se obično nalazi s desne strane uređaja. Držite dugme pritisnutim oko pet sekundi dok se uređaj ne ugasi i ekran ne postane potpuno tamniji.

Ako želite da stavite uređaj u stanje mirovanja, pritisnite dugme za kratki pritisak za napajanje. Ovo će uređaj staviti u stanje mirovanja, što znači da se ekran neće ugasiti u potpunosti, ali će prestati da prikazuje aktivne aplikacije. Uređaj se takođe neće isključiti u potpunosti, pa ako želite u potpunosti isključiti uređaj, sledite prethodni korak.

U slučaju da uređaj ne reaguje na dugme za napajanje ili se ne može isključiti na standardni način, pokušajte s hardverskim restartom. On se vrši jednostavno: držite dugme za napajanje i dugme za pojačavanje zvuka na Samsung uređaju dok se ne reinicijalizuje.

Kako isključiti zaključani Samsung

Ako posedujete Samsung uređaj, verovatno ste se susreli sa situacijom u kojoj ste zaboravili šifru za otključavanje uređaja. Iako to može delovati kao težak problem, zapravo postoji nekoliko jednostavnih rešenja koje vam mogu pomoći da ponovo dobijete pristup svom telefonu ili tabletu.

Jedno od rešenja je da pokušate da otključate uređaj putem Google naloga. Da biste to uradili, morate da unesete pogrešnu šifru nekoliko puta, sve dok se ne pojavi opcija da se prijavite putem Google naloga. Kada se prijavite, dobićete pristup uređaju i moći ćete da promenite svoju šifru za otključavanje.

Ako ovo ne uspe, možete pokušati da resetujete uređaj u fabrička podešavanja. Međutim, ovo će obrisati sve vaše podatke i aplikacije sa uređaja, pa je važno da napravite rezervne kopije važnih podataka pre resetovanja uređaja.

Konačno, ako se ništa od ovoga ne uspe, trebalo bi da kontaktirate podršku za korisnike Samsunga ili da se obratite lokalnom servisu za popravku mobilnih uređaja, kako bi vam stručnjaci pomogli da ponovo dobijete pristup vašem uređaju.

U svakom slučaju, imajte na umu da je najbolje da redovno ažurirate vašu šifru za otključavanje kako biste izbegli ovakve situacije u budućnosti.

Kako isključiti telefon objasnićemo vam u još jednom našem članku koji možete posetiti putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu