Kako blokirati neželjene pozive

Naporne reklame i poruke koje dobijamo na našim telefonskim uređajima postale su svakodnevna pojava, iritirajući nas stalno. Blokiranje neželjenih poziva može nam pomoći da se oslobodimo ove neprijatnosti i očuvamo naše mentalno zdravlje. U ovom članku, objasnićemo vam kako možete blokirati neželjene pozive na vašem mobilnom telefonu i uštedeti sebi mnogo vremena i frustracija.

Kako blokirati neželjene pozive na mobilnom telefonu: Android

Neželjeni pozivi su svakodnevna pojava koja može biti veoma iritirajuća. Srećom, postoji nekoliko načina kako blokirati neželjene pozive na Android telefonu.

Prvo, možete koristiti opciju blokiranja poziva koja se nalazi u podešavanjima telefona. Uđite u “Podešavanja”, zatim “Pozivi”, pa “Dodatne postavke” i pronađite opciju “Blokiranje poziva”. Dodajte brojeve koje želite blokirati ili izaberite opciju blokiranja nepoznatih poziva.

Druga opcija je preuzimanje aplikacija za blokiranje neželjenih poziva. Postoji veliki broj ovakvih aplikacija u Google Play prodavnici, a neke od najboljih su “Mr. Number” i “Truecaller“. Ove aplikacije često imaju dodatne opcije kao što su identifikacija poziva i blokiranje SMS poruka.

Treća opcija je dodavanje neželjenog broja u kontakt listu i postavljanje pravila za tu osobu. Na taj način možete definisati da pozivi sa tog broja budu automatski odbijeni.

Sledeći put kada poželite da blokirate neželjeni poziv, isprobajte jednu od ovih opcija i oslobodite se dosadnih reklamnih poziva, automatizovanih poruka i nepozvanih poziva.

Kako blokirati neželjene pozive na iPhone-u

Zamislite sledeću situaciju: sedite u udobnosti svog doma, uživate u slobodnom vremenu i odjednom dobijate poziv od nepoznatog broja. To može biti jako iritantno, pogotovo kada vam se to često dešava. Srećom, postoje načini da blokirate neželjene pozive na svom iPhone-u.

Prva opcija je da koristite Upravljač pozivima, funkciju koja dolazi kao deo iOS-a. Ova funkcija vam omogućava da stvorite listu blokiranih kontakata tako što ćete dodati brojeve koje želite da blokirate. Da biste to uradili, idite na Postavke > Telefon > Blokirajte i dodajte novi broj. Ovaj broj više neće moći da vam zvoni ili da vam šalje poruke.

Druga opcija je upotreba aplikacije za blokiranje poziva. Postoji mnogo različitih aplikacija koje možete preuzeti sa App Store-a, a neke od najpopularnijih su Truecaller, Mr. Number i Hiya. Ove aplikacije pomažu u identifikaciji neželjenih poziva i blokiranju istih.

Konačno, ako ste već nekoliko puta dobili pozive sa istog broja, možete potražiti tu opciju u samom pozivnom istoriju i blokirati broj direktno preko te opcije.

Sve ove opcije se lako koriste i mogu vas osloboditi neželjenih poziva. Na vama je samo da odaberete najbolju opciju za svoje potrebe.

Kako blokirati neželjene pozive na HUAWEI-ju

Zbog brojnih razloga, poput reklama i prodajnih poziva, možda ćete hteti da blokirate neke brojeve na svom HUAWEI telefonu. Srećom, postoje brojne metode za blokiranje poziva na vašem uređaju. Jednostavno pratite sledeće korake:

1. Kliknite na “Kontakti” aplikaciju na početnom ekranu svog telefona.
2. Pronađite ime osobe ili broj koji želite blokirati.
3. Kliknite na ime/ broj i otvoriće se meni.
4. Odaberite “Dodaj u blokiranje”.
5. Takođe, možete dodati blokiranje brojeva i putem poziva ili poruke jednostavnim odabirom tastera “Dodaj u blokiranje” na vrhu ekrana.

Ukoliko želite da blokirate skrivene brojeve, potrebno je da sledeći korak:

1. Kliknite na “Telefon” aplikaciju na početnom ekranu svog telefona.
2. Kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu.
3. Kliknite na “Podešavanja”.
4. Odaberite “Blokiraj pozive i poruke”.
5. Kliknite na “Blokiraj nepoznate brojeve”.

Takođe, postoje i aplikacije koje možete preuzeti sa Google Play prodavnice, poput “Truecaller” ili “Mr. Number”, koje će vam pomoći da blokirate neželjene pozive na HUAWEI telefonu.

Kako identifikovati nepoznat broj istražite putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu