Kako dodati pesmu na fotografiju

Kako dodati pesmu na fotografiju

U vreme društvenih mreža i raznovrsnih aplikacija za uređivanje, dodavanje muzike fotografijama postalo je jedan od popularnih načina kako bi se unapredilo iskustvo deljenja naših uspomena sa prijateljima i porodicom. Bez obzira da li želite da dodate emotivnu notu vašim fotografijama, ili jednostavno želite da vaš post bude privlačniji, postoji nekoliko jednostavnih koraka pomoću kojih možete postići ovaj efekat.

Kako dodati pesmu na fotografiju na Instagramu

Instagram je jedna od najpopularnijih platformi na kojoj ljudi vole da dele svoje fotografije, a dodavanje pesme može učiniti vaš post još zanimljivijim. Kako biste dodali pesmu na fotografiju na Instagramu, prvo treba da otvorite aplikaciju i izaberete opciju za dodavanje nove slike. Nakon što odaberete fotografiju koju želite da objavite, kliknite na ikonu nalik smajliju koja se nalazi na vrhu ekrana kako biste otvorili meni sa naljepnicama (stickers). Odatle možete izabrati opciju ‘Music’ i pretražiti dostupne pesme koje možete dodati vašoj fotografiji. Po odabiru pesme, možete podesiti i deo pesme koji želite da se reprodukuje, kao i trajanje.

Kako dodati pesmu u postu

Ukoliko želite da dodate muzičku podlogu vašem postu na društvenim mrežama koji uključuje fotografiju, proces varira od platforme do platforme. Na popularnim mrežama kao što su Facebook ili Twitter, direktno dodavanje muzike nije opcija unutar same aplikacije. Međutim, možete da delite link pesme iz muzičkih servisa kao što su Spotify, Apple Music ili YouTube, a zatim da ga priložite vašem postu zajedno sa fotografijom. Na taj način, kada neko vidi vaš post, moći će da klikne na link i odsluša pesmu dok gleda fotografiju.

Kako dodati pesmu u storiju

Za dodavanje pesme u Instagram ili Facebook Story, postupak je vrlo sličan onome za dodavanje pesme na fotografiju u postu. Otvarate storiju, povlačite prstom prema gore ili kliknete na ikonu za naljepnice kako biste pronašli opciju ‘Music’, zatim pretražujete i birate pesmu koju želite. Pored toga, na Instagramu možete da dodate i tekst pesme koji će se sinhronizovano prikazivati sa muzikom, što storiji daje dodatni vizuelni element. Nakon što izaberete pesmu i odrežete deo koji želite, dodajte svoju fotografiju i objavite storiju.

Kako koristiti Quik aplikaciju za dodavanje pesme (Android/iOS/iPadOS)

Quik je aplikacija od GoPro koja vam omogućava brzo i lako dodavanje muzike fotografijama i videima. Dostupna je kako za korisnike Androida, tako i za iOS/iPadOS uređaja. Kako biste dodali pesmu na fotografiju koristeći Quik, prvo je potrebno da preuzmete i instalirate aplikaciju na vašem uređaju. Zatim, pokrenite aplikaciju i izaberite fotografije koje želite da uređujete. Quik vam omogućava da birate između različitih tema i stilova, kao i da prilagodite format i trajanje pesme koji se najbolje uklapaju u vašu kreaciju. Nakon što završite sa uređivanjem, možete direktno da delite svoju kreaciju sa društvenih mreža ili da je sačuvate na svom uređaju.

Druge korisne aplikacije za dodavanje pesme na fotografiju

Osim Quik aplikacije, dostupan je i veliki broj drugih aplikacija koje možete koristiti za dodavanje pesme vašim fotografijama. Aplikacije kao što su InShot, PicMusic ili SlideLab omogućuju korisnicima da biraju iz svoje muzičke biblioteke ili koriste dostupne pesme unutar aplikacije da bi unapredili svoje fotografije. Ove aplikacije obično nude širok raspon dodatnih alata za uređivanje, poput filtera, tekstualnih opcija i efekata, koji mogu pomoći u stvaranju jedinstvenog i privlačnog sadržaja.

Dodavanje pesme na fotografiju može dodatno obogatiti vaše objave i storije na društvenim mrežama, te napraviti da se ističu u moru drugih sadržaja. Uz pomoć Instagrama i različitih aplikacija kao što su Quik, InShot ili PicMusic, ovaj proces je postao jednostavan i pristupačan svima. Bilo da želite da podelite emotivni trenutak ili samo unesete malo zabave u svoje posts, muzika je savršen način da to postignete. Sa malo kreativnosti i eksperimentisanja, možete lako dodati savršenu pesmu svojim fotografijama i stvoriti nezaboravne uspomene koje će vaši pratioci zavoleti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu