Kako štampati zeleni pasoš iz aplikacije Immuni

Kako štampati zeleni pasoš iz aplikacije Immuni

U eri digitalizacije zdravstvenih dokumenta, aplikacija Immuni dobila je ključnu ulogu u praćenju stanja pandemije COVID-19 u Italiji. Za mnoge, Immuni aplikacija je postala svakodnevni alat za praćenje zdravstvenog statusa. U skladu s tim, funkcionalnost dobijanja digitalne potvrde, poznatije kao ‘zeleni pasoš’, postala je od izuzetne važnosti za kretanje unutar Evropske unije. Kako bi korisnici lakše iskoristili prednosti koje donosi ova aplikacija, važno je razumeti proces štampanja zelenog pasoša. U ovom članku obradićemo kako se iz Immuni aplikacije može dobiti i odštampati zeleni pasoš, uzimajući u obzir različite alternative i korisne savete koji čine ovaj proces jednostavnijim.

Početne radnje

Pre nego što počnete sa štampanjem zelenog pasoša iz Immuni aplikacije, potrebno je da imate instaliranu najnoviju verziju aplikacije na svom pametnom telefonu. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u Apple App Store za iOS uređaje i Google Play Store za Android uređaje. Takođe, važno je da ste već u potpunosti registrovani i da ste u mogućnosti da pristupite svim funkcijama aplikacije, uključujući i pregled zelenog pasoša.

Štampanje zelenog pasoša iz Immuni aplikacije

Kada se ulogujete u Immuni aplikaciju, moći ćete da vidite digitalnu potvrdu koja sadrži QR kod. Ovaj kod je ključan za verifikaciju zelenog pasoša pri putovanjima i pristupu određenim mestima. Da biste odštampali zeleni pasoš, prvo treba da napravite snimak ekrana sa QR kodom ili da koristite opciju za deljenje unutar aplikacije koja vam omogućava da sačuvate potvrdu u PDF formatu. Nakon što imate QR kod sačuvan u jednom od ova dva formata, možete ga preneti na računar ili direktno poslati na štampač ukoliko vaš štampač podržava bežično štampanje.

Alternativni načini za štampanje zelenog pasoša sa pametnih uređaja

Pored direktne štampe iz Immuni aplikacije, postoje i alternativni načini kako da odštampate zeleni pasoš koristeći pametne uređaje. Jedan od načina je upotreba e-maila, gde možete poslati QR kod ili PDF sa potvrdom na svoju e-mail adresu, pa potom pristupiti e-mailu sa računara koji je povezan sa štampačem. Takođe, postoje razni cloud servisi kao što su Google Drive ili iCloud, gde možete da prenesete fajl, a zatim ga odštampate preko računara ili direktno sa pametnih uređaja ukoliko je vaš štampač kompatibilan s tim servisima.

Kako iskoristiti Immuni aplikaciju za dobijanje zelenog pasoša

Immuni aplikacija ne samo da omogućava pregled digitalnog zelenog pasoša, već i njegovo dobijanje. Potrebno je da preko aplikacije ili zvaničnog sajta italijanskog Ministarstva zdravlja uputite zahtev. Prilikom dobijanja digitalnog zelenog pasoša, kroz aplikaciju ćete morati da date određene informacije poput vašeg tj. Fiskalnog broja koji se koristi u Italiji. Nakon obrade zahteva, digitalni zeleni pasoš će biti dostupan unutar aplikacije.

Koraci za jednostavno štampanje zelenog pasoša iz Immuni aplikacije

Da biste pojednostavili proces štampanja, sledite ove korake:

  • Otvorite Immuni aplikaciju na svom pametnom telefonu.
  • Pronađite i prikažite digitalni zeleni pasoš unutar aplikacije.
  • Ukoliko aplikacija nudi opciju čuvanja u PDF formatu, iskoristite je. U suprotnom, napravite snimak ekrana sa QR kodom.
  • Prebacite snimak ekrana ili PDF fajl na računar putem e-maila, cloud servisa ili USB konekcije.
  • Proverite da li je vaš štampač povezan sa računarom i da li ima dovoljno tinte i papira.
  • Otvorite fajl na računaru i odaberite opciju za štampanje.
  • U dijalogu koji se pojavi, podesite opcije štampanja po potrebi i potvrdite štampanje.

Za kraj, ne zaboravite da proverite kvalitet otiska QR koda, jer od toga zavisi da li će kod biti čitljiv prilikom skeniranja. Dodatno, imajte na umu da su propisi vezani za putovanja i potvrde o vakcinaciji i zdravstveni status podložni promeni, pa je važno redovno ažurirati aplikaciju i pratiti z

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu