Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove

Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove

Korišćenje WhatsApp-a kao jedne od glavnih platformi za komunikaciju postalo je deo svakodnevice milijardi ljudi širom sveta. Ova aplikacija omogućava ne samo slanje poruka već i dijeljenje multimedijalnog sadržaja, vođenje video poziva i grupnih četova. Međutim, s vremenom se broj četova može znatno uvećati, te neki od njih postanu manje relevantni ili jednostavno zauzmu previše prostora na ekranu za četovanje. U takvim slučajevima, opcija arhiviranja četova može biti veoma korisna. Ali, kako pregledati te arhivirane četove kada vam zatrebaju? U ovom članku ćemo detaljno proći kroz korake kako to učiniti na različitim uređajima.

Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove

WhatsApp vam omogućava da arhivirate četove kako biste smanjili nered u glavnom prozoru za čet i kako biste mogli da se kasnije vratite tim konverzacijama. Arhivirani četovi nisu obrisani; oni su jednostavno premješteni na posebno mesto unutar aplikacije koje nije odmah vidljivo. Da biste ih pregledali, morate znati gde da ih tražite. Slijede koraci za pregled arhiviranih četova na različitim uređajima.

Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove na Android uređaju

Na Android uređajima, pristup arhiviranim četovima je prilično jednostavan. Evo koraka koje trebate pratiti:

  • Otvorite WhatsApp na svom Android uređaju.
  • Pomerite se na dno liste četova.
  • Ovde ćete naći opciju “Archived chats” (Arhivirani četovi). Kliknite na tu opciju.
  • Sada ćete moći da vidite sve arhivirane konverzacije.
  • Da biste vratili čet u glavni prozor, jednostavno pritisnite i zadržite čet koji želite da de-arhivirate, a zatim odaberite opciju “Unarchive” (Raz-arhiviraj).

Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove na iPhone uređaju

Pristup arhiviranim četovima na iPhone uređajima takođe je veoma intuitivan:

  • Otvorite WhatsApp na svom iPhone uređaju.
  • Povucite ekran liste četova nadole dok ne vidite opciju “Archived Chats” (Arhivirani četovi).
  • Dodirnite ovu opciju, i tako ćete doći do liste arhiviranih četova.
  • Ako želite da de-arhivirate čet, prevucite čet u levo i odaberite opciju “Unarchive” (Raz-arhiviraj).

Kako pregledati arhivirane WhatsApp četove na računaru

WhatsApp Web ili WhatsApp Desktop aplikacija takođe pružaju mogućnost pregleda arhiviranih četova:

  • Otvorite WhatsApp Web ili WhatsApp Desktop aplikaciju na svom računaru.
  • Kliknite na ikonicu tri vertikalne tačkice ili na ikonicu menija na vrhu liste četova.
  • Odaberite “Archived” (Arhivirani četovi) u padajućem meniju.
  • Sada možete videti sve arhivirane četove.
  • Da biste neki čet vratili nazad u glavnu listu, kliknite na njega, a zatim odaberite opciju “Unarchive” (Raz-arhiviraj).

Kako pristupiti arhiviranim WhatsApp četovima

Bez obzira na uređaj koji koristite, pristup arhiviranim četovima je samo nekoliko klikova ili dodira daleko od vas. Bitno je zapamtiti da čim dobijete novu poruku u arhiviranom četu, taj čet se automatski vraća u glavnu listu četova, što osobama može otežati praćenje arhiviranih konverzacija. Zato je korisno povremeno proveravati arhivirane četove kako ništa ne bi promaklo vašoj pažnji.

Arhiviranje četova je koristan alat za organizaciju vašeg digitalnog života i prostora unutar aplikacije WhatsApp. Učenjem kako se koristi opcija pregleda arhiviranih četova možete osigurati da vam važne informacije i konverzacije uvijek budu lako dostupne. Bez obzira da li koristite Android ili iPhone uređaj, ili preferirate računar za svoju komunikaciju preko WhatsApp-a, upravljanje arhiviranim porukama je jednostavan i efikasan proces.

Na kraju, korišćenje WhatsApp-a za komunikaciju postaje sve sofisticiranije, a arhiviranje poruka je samo jedna od funkcionalnosti koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu aplikacije. Koristeći ovaj vodič, možete brzo naučiti kako da pregledate, organizujete i upravljate vašim arh

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu