Kako preuzeti profilnu sliku sa Instagrama

Kako preuzeti profilnu sliku sa Instagrama

Instagram je globalna fenomena društvenih mreža koja milionima korisnika svakodnevno omogućava dijeljenje trenutaka putem fotografija i video zapisa. Profilna slika na Instagramu je važan deo korisničkog identiteta, ali Instagram po defaultu ne dozvoljava lak pristup i preuzimanje ovih slika u punoj veličini. U ovom članku, objasnićemo kako možete preuzeti profilnu sliku sa Instagrama na razne načine, i to kako na telefonu tako i na računaru.

Kako preuzeti profilnu sliku sa Instagrama na telefonu

Preuzimanje profilne slike sa Instagrama na telefonu može se izvesti pomoću različitih aplikacija dostupnih za iOS i Android uređaje. Korisnici mogu preuzeti aplikacije kao što su ‘InstaProfile’ ili ‘Profile Save for Instagram’ sa Google Play Store-a ili Apple App Store-a. Većina ovih aplikacija zahteva samo da unesete korisničko ime osobe čiju profilnu sliku želite da preuzmete, a zatim će vam aplikacija omogućiti da je preuzmete na vaš uređaj.

Preuzimanje HD profila za Instagram na Androidu

Za korisnike Android uređaja, preporučuje se korišćenje aplikacija trećih strana koja su posebno dizajnirana za preuzimanje visokokvalitetnih (HD) profilnih slika na Instagramu. Jedan od popularnih izbora može biti ‘Profile Download for Instagram’, koji nudi preuzimanje HD profila slika u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon što preuzmete i instalirate aplikaciju s Play Store-a, potrebno je da pretražite korisničko ime ili URL profila, i aplikacija će vam omogućiti da preuzmete sliku.

Online alat za preuzimanje Instagram profila – StoriesIGapp

StoriesIGapp je online alat koji omogućava korisnicima da preuzmu profilne slike direktno sa svog web pregledača bez potrebe za instaliranjem posebne aplikacije. Ovaj alat se može koristiti na bilo kom uređaju, uključujući desktop i mobilne uređaje. Sve što treba da uradite jeste da posetite sajt StoriesIGapp, upišete korisničko ime osobe čiju profilnu sliku želite i preuzmete je u originalnoj rezoluciji.

Kako preuzeti profilnu sliku sa Instagrama na računaru

Preuzimanje Instagram profilne slike na računaru može biti još jednostavnije, budući da postoji više opcija. Koristeći stranice poput ‘DownloadGram’ ili ‘InstaDP’, korisnici mogu lako preuzimati slike unoseći samo korisničko ime na željenom profilu i klikom na dugme za preuzimanje. Neke od ovih stranica dozvoljavaju preuzimanje slika u full HD rezoluciji.

Kako pronaći i preuzeti Instagram profilnu sliku bez aplikacije

Ukoliko ne želite instalirati dodatne aplikacije, možete pronaći i preuzeti Instagram profilnu sliku direktno preko web pregledača. Na primer, koristeći izvorni kod sa Instagram stranice profila, korisnici mogu dobiti link do profilne slike i preuzeti je na svoj uređaj. Ovaj postupak zahteva malo više tehničkog znanja, ali je dobra alternativa ako želite izbjeći preuzimanje trećih aplikacija.

Zaključno, postoji mnogo načina kako preuzeti profilnu sliku sa Instagrama, bilo da koristite aplikacije trećih strana, online alate ili direktno preko web pregledača. Bez obzira da li ste na računaru ili mobilnom uređaju, ovi metodi će vam pomoći da sačuvate omiljene profilne slike u punoj veličini i rezoluciji. Uvijek je važno imati na umu privatnost i autorska prava kada preuzimate i delite slike trećih lica.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu