Kako prebaciti fotografiju sa jednog telefona na drugi

Kako prebaciti fotografiju sa jednog telefona na drugi

U današnje vreme, pametni telefoni su postali nezamenljivi uređaji za čuvanje naših uspomena u digitalnom formatu. Fotografije su postale ključni deo naše svakodnevnice a potreba da ih prenesemo sa jednog telefona na drugi može nastati iz više razloga. Možda ste kupili novi telefon i želite da prenesete sve vaše stare fotografije, ili jednostavno želite da podelite određene slike sa prijateljima ili članovima porodice koji koriste drugi uređaj. Bez obzira na razlog, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti za prebacivanje fotografija, i ovaj članak će vas voditi kroz najpopularnije.

Kako prebaciti fotografije sa jednog telefona na drugi – Android

Korisnici Android uređaja mogu koristiti nekoliko metoda za prebacivanje fotografija. Prva i najjednostavnija metoda je putem Google naloga. Ukoliko ste ulogovani na svoj Google nalog na starom telefonu, sve fotografije koje ste snimili su automatski sinhronizovane sa Google Foto servisom. Ovo omogućava da jednostavno ulogujete na svoj Google nalog na novom uređaju i pristupite svim fotografijama. Pored toga, možete koristiti i Bluetooth za direktan prenos slika između dva uređaja, ili Wi-Fi Direct ako oba telefona podržavaju ovu funkciju.

Softver za migraciju podataka

Postoji i niz softverskih rešenja za migraciju podataka sa telefona na telefon. Ovi programi često omogućuju ne samo prebacivanje fotografija, nego i kontakata, poruka, aplikacija i drugih vrsta podataka. Proizvođači telefona često nude sopstvena rešenja za migraciju, kao što su Samsung Smart Switch, Huawei Phone Clone, ili LG Mobile Switch. Softver se u većini slučajeva može preuzeti besplatno i instalisati na oba uređaja, nakon čega je proces prebacivanja prilično jednostavan i intuitivan.

Google Foto

Jedna od najpopularnijih aplikacija za čuvanje i deljenje fotografija na Android uređajima je Google Foto. Ovaj servis omogućava ne samo sigurnosno kopiranje i sinhronizaciju fotografija između uređaja, nego i lako prebacivanje slika. Ukoliko ste već aktivirali Google Foto na starom telefonu, sve što treba da uradite je da se ulogujete na isti Google nalog na novom telefonu i slike će biti dostupne. Pored toga, Google Foto nudi i opciju deljenja albuma sa drugim korisnicima, što čini razmenu fotografija izuzetno lakom.

Send Anywhere

Send Anywhere je aplikacija treće strane koja omogućava prebacivanje fotografija direktno između uređaja bez potrebe za korišćenjem cloud servisa. Aplikacija koristi Wi-Fi Direct za slanje fajlova brzo i sigurno, i ne zahteva registraciju ili prijavljivanje. Dovoljno je da na oba uređaja otvorite aplikaciju, jedan uređaj odabere opciju „Send“ a drugi „Receive“, a potom povežete uređaje unosom generisanog koda ili skeniranjem QR koda.

Ostali sistemi za prebacivanje fotografija sa jednog telefona na drugi

Pored prethodno navedenih metoda, postoje i druge opcije za deljenje fotografija između uređaja. Aplikacije kao što su Dropbox, OneDrive i iCloud omogućavaju slačnu funkcionalnost kao Google Foto, dok su aplikacije kao što su AirDroid ili Pushbullet odlični za upravljanje datotekama na daljinu između vašeg računara i telefona. Takođe, NFC (Near Field Communication) omogućava prebacivanje slika između uređaja jednostavnim dodirivanjem, pod uslovom da oba uređaja podržavaju ovu tehnologiju.

U končanici, postoje brojne tehnologije i platforme koje su dostupne za prebacivanje fotografija sa jednog telefona na drugi. Bez obzira da li migrirate podatke na novi telefon ili jednostavno delite uspomene sa prijateljima, izbor prave metode zavisi od vaših potreba i preferencija. Sigurnosno kopiranje vaših fotografija na cloud servisu je uvek preporučljivo kao dodatna mera opreza. I dok tehnologija napreduje, ovaj proces će postati još jednostavniji i brži.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu