Kako postaviti fotografiju na početni ekran

Kako postaviti fotografiju na početni ekran

U današnje vreme, pametni telefoni su postali ne samo sredstvo komunikacije već i personalna izjava kojom iskazujemo svoj stil i interese. Jedan od načina da personalizujemo naš telefon jeste postavljanje omiljene fotografije na početni ekran. Ovaj korak može učiniti našu svakodnevnu upotrebu telefona srdačnijom i prijatnijom. U ovom tekstu, pokrićemo detaljno kako se to može postići na različitim uređajima i operativnim sistemima, uključujući Android, Samsung, i iPhone uređaje, kao i kako koristiti widgete fotografija za dodatnu personalizacija.

Kako postaviti fotografiju na početni ekran: Android

Da bi postavili fotografiju na početni ekran na Android uređaju, proces je prilično jednostavan. Prvo, morate da otključate uređaj i pritisnete i držite na praznom prostoru početnog ekrana. Ovo će otvoriti meni za podešavanje ekrana. Zatim, izaberite opciju da prilagodite pozadinu i pregledajte galeriju fotografija. Kada nađete fotografiju koju želite, selektujte je i pritisnite opciju da postavite kao pozadinu. Bićete u mogućnosti da prilagodite crop (isečak) fotografije kako bi najbolje pristajala vašem ekranu.

Kako postaviti fotografiju na početni ekran: Samsung

Samsung uređaji dolaze sa sopstvenim setom instrukcija kad je u pitanju personalizacija početnog ekrana. Na Samsung pametnom telefonu, takođe počnite sa dugim pritiskom na praznom prostoru početnog ekrana. Zatim, otvorite galeriju ili Samsung-ov “Themes” da biste izabrali sliku. Samsung telefoni takođe nude mogućnost da se istovremeno namesti slika za početni ekran i zaključani ekran. Nakon što izaberete željenu fotografiju, jednostavno pritisnite ‘Set as wallpaper’ i izaberite da li želite da se prikaže na oba ekrana ili samo na jednom.

Kako postaviti fotografiju na početni ekran: iPhone

Na iPhone uređaju, proces postavljanja fotografije kao pozadine na početnim ekranom je takođe vrlo lak. Prvo, morate da otvorite aplikaciju ‘Photos’ i pronađite fotografiju koju želite da koristite. Nakon što selektujete fotografiju, kliknite na ikonicu za deljenje u donjem levom uglu, a zatim odaberite ‘Use as Wallpaper’. I ovde možete pomeriti i skalirati fotografiju kako bi pristajala onako kako vi želite. Na kraju, potvrdite svoj izbor pritiskom na ‘Set’ i izaberite da li želite da postavite sliku na početni ekran, zaključani ekran, ili oboje.

Widget fotografija

Widgeti su mali prozori koji se mogu postaviti na početni ekran i služe da prikazuju korisne informacije ili da obezbede brz pristup aplikacijama. Kada je reč o fotografijama, možete koristiti widgete da imate brz pristup svojim omiljenim slikama. Većina operativnih sistema, uključujući Android i iOS, omogućavaju korisnicima da dodaju widgete fotografija direktno na početni ekran. Da biste dodali widget na Androidu, pritisnite i držite prazan prostor na početnom ekranu, izaberite ‘Widgets’ i pronađite widget koji prikazuje fotografije. Na iPhone-u, dodavanje widgeta se vrši pritiskom i držanjem praznog prostora na početnom ekranu dok se ne pojavi jiggly mode, a zatim izborom plus simbola u gornjem uglu ekrana i izborom widgeta foto galerije.

Jednostavan foto widget

Za one koji žele minimalistički pristup, mnoge aplikacije nude ‘jednostavan foto widget’ kako bi se fotografija brzo i jednostavno postavila na početni ekran bez mnogo prilagođavanja. Ove aplikacije su obično dostupne u Google Play Store ili Apple App Store-u i kreiraju widget koji zauzima minimalan prostor na početnom ekranu, a istovremeno omogućava brz i lak pristup vašoj omiljenoj slici. Postavljanje je slično regularnom dodavanju widgeta i obično uključuje otvaranje aplikacije, selekciju slike i pritiskanje opcije da se taj widget doda na početni ekran.

Zaključno, postavljanje fotografije na početni ekran je odličan način da personalizujete svoj pametni telefon i učinite ga značajnijim za vas. Bez obzira koristite li Android, Samsung ili iPhone uređaj, proces je intuitivan i ne zahteva puno vremena. S dodatkom widgeta, možete otići korak dalje i imati brz pristup ne samo vašoj omiljenoj slici nego i albumima ili pojedinačnim fotografijama. S ovim informacijama, možete lako uneti malo ličnog pečata u va

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu