Kako videti poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u

Kako videti poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u

Facebook kao platforma za društveno umrežavanje igra ključnu ulogu u povezivanju ljudi širom sveta. Jedna od osnovnih funkcija koje omogućava Facebook je slanje zahteva za prijateljstvo osobama koje poznajemo ili s kojima želimo da uspostavimo kontakt. No, šta kada zaboravimo kome smo sve poslali zahteve i želimo da vidimo listu onih koji nisu odgovorili? U ovom članku, pokrićemo detaljno kako da vidite poslate zahteve za prijateljstvo na različitim uređajima, kao i kako da upravljate njima.

Kako videti poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u na Androidu

Korisnici Android uređaja mogu bez problema da pregledaju svoje poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u. Procedura je jednostavna i zahteva nekoliko koraka. Potrebno je otvoriti Facebook aplikaciju i kliknuti na ikonicu tri horizontalne linije, koja se obično nalazi u gornjem desnom uglu. Nakon toga, potrebno je pronaći opciju “Prijatelji” i zatim otići na kartu “Zahtevi za prijateljstvo”. U tom delu možete videti listu osoba koje su vam poslale zahtev, ali i vezu ka listi poslatih zahteva. Kliknite na “Pogledaj sve” kod odjeljka “Poslati zahtevi za prijateljstvo” i pregledajte listu zahteva koje ste poslali, ali koji još nisu prihvaćeni.

Kako videti poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u na iPhone-u

Korisnici iPhone-a takođe imaju mogućnost da provjere svoje poslate zahteve za prijateljstvo uz pomoć nekoliko jednostavnih koraka. Nakon otvaranja Facebook aplikacije, kliknite na ikonicu sa tri horizontalne linije koja se obično nalazi na dnu ekrana. Odatle, pristupite sekciji “Prijatelji” pa zatim odaberite “Zahtevi za prijateljstvo”. Pored pregleda zahteva koje ste primili, možete videti i one koje ste poslali klikom na “Pogledaj sve” pri dnu ekrana, gdje je navedeno “Poslati zahtevi za prijateljstvo”.

Kako videti poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u na računaru

Ako koristite Facebook na računaru, proces pregledanja poslatih zahteva za prijateljstvo je podjednako jednostavan. Na Facebook početnoj stranici, potražite opciju “Prijatelji” koja se nalazi na vrhu ekrana ili u bočnom meniju. Odatle, kliknite na “Zahtevi za prijateljstvo” i zatim na “Pogledaj sve” kod sekcije “Poslati zahtevi za prijateljstvo”. Ovde možete pregledati sve osobe kojima ste poslali zahtev za prijateljstvo koji još uvek nije prihvaćen.

Kako otkazati poslate zahteve za prijateljstvo na Facebook-u

Ponekad se može dogoditi da poželimo povući poslani zahtev za prijateljstvo iz različitih razloga. Na sreću, Facebook omogućava otkazivanje takvih zahteva. Proces otkazivanja zahteva je sličan na svim platformama, uključujući Android, iPhone i računare. Potrebno je da pronađete osobu kojoj ste poslali zahtev na listi “Poslati zahtevi za prijateljstvo”, i jednostavno kliknete na dugme “Otkaži zahtev”. Nakon toga, ta osoba više neće videti vaš zahtev za prijateljstvo.

Najnoviji trikovi za korišćenje Facebook-a u Srbiji

Facebook se konstantno razvija i dodaje nove funkcije, što ponekad može biti zahtevno za praćenje, naročito korisnicima u Srbiji koji žele da budu u toku s najnovijim trikovima i promenama na platformi. Jedan od korisnih saveta je prilagođavanje privatnosti profila tako što ćete ograničiti ko može da vidi vaše objave, zahteve za prijateljstvo i vašu listu prijatelja. Takođe, korisno je povremeno proveriti opciju “Priznanja”, gde možete videti koje su sve aktivnosti vezane za vaš profil preduzeli drugi korisnici. Za komunikaciju sa prijateljima, popularno je korišćenje Facebook Messenger aplikacije, koja se odvaja od glavne aplikacije, ali nudi mnoštvo opcija kao što su video pozivi i razmena fajlova.

Facebook u Srbiji takođe omogućava kreiranje i vođenje poslovnih stranica koje mogu biti veoma korisne za mala i srednja preduzeća, doprinoseći njihovoj vidljivosti i povezanosti s klijentima. Jedan od saveta za osobe koje vode poslovne stranice je redovno a

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu