Kako isključiti zvuk na Samsung tastaturi

Kako isključiti zvuk na Samsung tastaturi

Često se dešava da nam zvukovi koje proizvode tastature naših mobilnih telefona budu od viška, posebno u tišim okruženjima ili u situacijama kada ne želimo da privlačimo pažnju. Samsung kao jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona, pruža niz mogućnosti za personalizaciju korišćenja uređaja, uključujući i mogućnost isključivanja zvuka tastature. Ovaj članak će vam objasniti kako to možete postići na različite načine, koristeći Samsungovu tastaturu kao primer.

Kako isključiti zvuk na Samsung tastaturi za pisanje teksta

Kada koristite Samsung uređaj za pisanje tekstualnih poruka ili bilo koje druge forme pisane komunikacije, zvuk tastature može se isključiti jednostavno kroz postavke uređaja. Da biste to učinili, prvo idite do “Postavki” (Settings) na vašem Samsung uređaju, zatim izaberite “Zvukovi i vibracija” (Sound and vibration). U ovom meniju pronađite i izaberite “Napredne postavke” (Advanced settings), a zatim “Zvuk pri dodiru” (Sound on tap). Ovde možete isključiti opciju koja omogućava da vaša tastatura proizvodi zvuk svaki put kada dodirnete taster.

Kako isključiti zvuk na Samsung tastaturi prilikom kucanja brojeva telefona

Ako vam iz nekog razloga smeta zvuk koji se reproducira prilikom kucanja brojeva telefona, postupak je sličan. Ponovo idete u “Postavke”, izaberete “Zvukovi i vibracija” i pronalazite “Zvuk pri dodiru”. Za većinu Samsung modela, isključivanjem ove opcije automatski se isključuje zvuk i za kucanje brojeva telefona. Međutim, ukoliko vaš uređaj ima zasebnu opciju za numeričke tastature, biće vam potrebno da je pronađete unutar iste ili posebne sekcije u postavkama.

Samsung tastatura: Kako isključiti zvuk u nekoliko jednostavnih koraka

Isključivanje zvuka na Samsung tastaturi ne zahteva puno vremena ili napora. Nakon što ste ušli u “Postavke”, sve što trebate da uradite je da pratite sledeći redosled akcija: “Zvukovi i vibracija” > “Napredne postavke” > “Zvuk pri dodiru”, gde jednostavno možete da uklonite potvrdu sa opcije koja aktivira zvuk. Ovo će utišati vašu tastaturu za sve tipove unosа.

Kako isključiti zvuk na Samsung tastaturi tokom slanja poruka

Za one koji često šalju poruke, bilo to SMS, MMS ili putem neke od mnogobrojnih aplikacija za razmenu poruka, neprekidno zvukovanje pri tipkanju može postati naporno. Srećom, postupak isključivanja zvuka tastature je identičan kao i u prethodnim primerima. Opet će biti dovoljno da sledite putanju “Postavke” > “Zvukovi i vibracija” > “Napredne postavke” > “Zvuk pri dodiru” i da deaktivirate odgovarajuću opciju.

Isključivanje tona na Samsung tastaturi: Brz i jednostavan vodič

Ovaj vodič sumira prethodno pomenute korake i pruža vam brz pregled kako da svoju Samsung tastaturu učinite tihom. Pratite sledeće korake:

  • Otvorite “Postavke” na vašem Samsung uređaju.
  • Izaberite “Zvukovi i vibracija”.
  • Tapnite na “Napredne postavke”.
  • Pronađite i isključite “Zvuk pri dodiru”.

Nakon ovih koraka, tastatura vašeg Samsung uređaja ne bi trebalo više da proizvodi zvukove prilikom kucanja, čineći vaše tipkanje tišim i manje uočljivim.

Na kraju, vredno je napomenuti da ove postavke mogu varirati u zavisnosti od modela Samsung uređaja, kao i od verzije operativnog sistema Android koji je na njemu instaliran. Uvek proverite uputstvo za vaš specifičan model ili se obratite korisničkoj podršci Samsunga ako ne možete pronaći opcije koje su opisane.

Isključivanje zvuka na Samsung tastaturi je jednostavan proces koji može povećati diskreciju i olakšati komunikaciju u raznim situacijama. Uz pomoć ovog vodiča, možete lako konfigurisati svoj uređaj tako da odgovara vašim potrebama i preferencijama, obezbeđujući ugodnije korisničko iskustvo.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu