Kako povezati Alexa-u s WiFi-jem

Kako povezati Alexu s WiFi-jem

U modernom tehnološkom svetu, pametni uređaji postali su deo našeg svakodnevnog života, a Alexa, pametni asistent koji stiže iz porodice Amazon Echo uređaja, stoji na čelu ove revolucije. Omogućavajući nam da komandujemo glasom, dobijamo informacije, slušamo muziku, upravljamo pametnom kućom i još mnogo toga, Alexa je prerasla u nezamenjiv alat u mnogim domaćinstvima. Međutim, da bi ovi uređaji radili na najbolji mogući način, neophodno je da se pravilno povežu s WiFi mrežom. U ovom članku, proći ćemo korak po korak kroz različite metode povezivanja Alexe s WiFi-jem, osvrnuvši se na sve vrste uređaja, bez obzira da li imaju ili nemaju zaslon, kao i na mogućnosti povezivanja bez upotrebe aplikacije ili telefona.

Kako povezati Alexu sa WiFi-jem

Prvi korak u korišćenju Alexe jeste njeno povezivanje sa WiFi-jem. Da biste to uradili, potrebno je da imate instaliranu i postavljenu Alexa aplikaciju na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Nakon što pokrenete aplikaciju, prijavite se sa Amazon nalogom ili ga kreirajte ukoliko ga nemate. Zatim sledite uputstva za dodavanje novog uređaja u aplikaciji, izaberite vašu WiFi mrežu i unesite lozinku. Ako sve bude urađeno kako treba, vaš Alexa uređaj trebao bi se uspešno povezati sa vašom mrežom.

Alexa uređaji bez zaslona

Ako posedujete Alexa uređaj bez zaslona, poput Echo Dot-a, proces povezivanja s WiFi-jem nešto se razlikuje u odnosu na uređaje s zaslonom. Potrebno je prvo staviti uređaj u setup mod tako što ćete pritisnuti i držati dugme na vrhu uređaja dok se ne upali narandžasto svetlo. Zatim, pomoću Alexa aplikacije na vašem pametnom telefonu, potražite uređaj, odaberite vašu WiFi mrežu i unesite lozinku. Ako naiđete na bilo kakve poteškoće, možete potražiti pomoć putem zvanične podrške na Amazonovom sajtu.

Alexa uređaji sa zaslonom

Kada je reč o Alexa uređajima sa zaslonom, kao što su Echo Show, proces povezivanja je intuitivan. Na samom uređaju se pojavljuje meni gde lako možete odabrati ‘Settings’ (Podešavanja), a zatim ‘WiFi’ i onda slediti uputstva za povezivanje. Ni ovdje ne bi trebalo biti većih komplikacija, ali ako se ipak pojave, savet je da resetujete uređaj i probate proces povezivanja ispočetka.

Kako povezati Alexu sa WiFi-jem bez aplikacije

Mada je preporučljivo koristiti zvaničnu Alexa aplikaciju, moguće je povezati se na WiFi i bez nje. Da biste to učinili, trebalo bi da aktivirate setup mod na vašem Alexa uređaju, a potom na pametnom telefonu ili računaru potražite dostupnu WiFi mrežu koju je uređaj kreirao. Nakon što se povežete na tu mrežu preko vašeg uređaja, otvorite internet pregledač i unesite adresu koju Alexa uređaj pruža, a zatim pratite uputstva za povezivanje sa domaćom WiFi mrežom.

Kako povezati Alexu sa telefonom bez WiFi-ja

Realno, Alexa uređaj se oslanja na WiFi konekciju kako bi pružila sve svoje funkcionalnosti. U slučaju da nemate pristup WiFi-ju, možete privremeno iskoristiti mobilni hotspot sa vašeg telefona kako biste obezbedili internet konekciju za Alexu. Uključite hotspot na telefonu, a zatim proceduru povezivanja preduzmite na isti način kao da se povezujete sa normalnom WiFi mrežom. Napomena: ovo može dovesti do veće potrošnje mobilnog interneta, pa je važno da budete svesni mogućih troškova koje vaš mobilni operater naplaćuje.

Povezivanje Alexe sa WiFi-jem je esencijalni korak kako biste u punoj meri iskoristili sve mogućnosti koje ovaj pametni asistent pruža. Procedura može varirati u zavisnosti od modela uređaja, ali većinom podrazumeva upotrebu Alexa aplikacije i praćenje jednostavnih uputstava. Saveti o povezivanju bez aplikacije ili pomoću telefona bez WiFi-ja predstavljaju alternativne metode koje mogu poslužiti u specifičnim situacijama. U svakom slučaju, korisnička podrška Amazona stoji na raspolaganju za sve nejasnoće kako bi vaše iskustvo sa Alexom bilo što prijat

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu