Kako vratiti Messenger

Kako vratiti Messenger

U današnje vreme, komunikacija putem društvenih mreža postala je nezaobilazan deo svakodnevnog života. Facebook Messenger je jedna od najpopularnijih aplikacija koja nam omogućava da ostanemo u kontaktu s prijateljima, porodicom i poslovnim partnerima. Ponekad možemo naići na problem gde iz nekog razloga više nemamo pristup našem Messengeru. Da li je aplikacija slučajno obrisana, ili smo promenili telefon i sada moramo da je ponovo instaliramo, važno je znati kako vratiti Messenger na naš uređaj kako bismo mogli nastaviti sa komunikacijom bez prekida.

Kako vratiti Messenger na mobilnom uređaju

Vraćanje Messenger aplikacije na mobilnom uređaju je relativno jednostavan proces. Bez obzira na operativni sistem koji koristimo, bilo da je to Android ili iOS, postupak zahteva samo nekoliko koraka. Najpre je važno proveriti internet konekciju na našem mobilnom uređaju, kako bi se osiguralo da prilikom preuzimanja aplikacije neće doći do prekida.

Vraćanje Messenger aplikacije na Androidu

Ako koristite Android uređaj, proces vraćanja Messenger aplikacije je jednostavan. Prvo što trebate uraditi je otvoriti Google Play Store. Zatim u pretrazi upišite “Messenger” i izaberite zvaničnu Facebook Messenger aplikaciju. Nakon toga, kliknite na “Instaliraj” i sačekajte da se aplikacija preuzme i instalira na vašem Android uređaju. Nakon instalacije, ulogujte se sa svojim Facebook nalogom i vratićete pristup svim vašim prethodnim porukama i kontaktima.

Kako vratiti Messenger na iPhoneu

Kod uređaja koji koriste operativni sistem iOS, poput iPhonea, proces vraćanja Messenger aplikacije je sličan kao i kod Androida. Prvo je potrebno otvoriti App Store. Zatim u pretrazi potražite “Messenger” i izaberite aplikaciju. Kliknite “Preuzmi”, a zatim unesite svoju Apple ID lozinku ili koristite Touch ID/Face ID kako biste potvrdili preuzimanje. Kada se preuzimanje i instalacija završe, otvorite aplikaciju i prijavite se na vaš Facebook nalog kako biste opet mogli koristiti Messenger.

Povratak Messenger aplikacije na računaru

Ukoliko Messenger koristimo na računaru, najjednostavniji način da pristupimo aplikaciji je putem web pregledača. Idite na zvanični sajt Facebooka i prijavite se sa svojim korisničkim informacijama. Zatim, na Facebook stranici, izaberite ikonicu u obliku munje koja predstavlja Messenger i time ćete imati pristup svim svojim porukama. Ako pak želite da koristite Messenger aplikaciju kao zaseban program na računaru, ona se može preuzeti sa zvanične Messenger stranice ili preko Windows Store ili Mac App Store, u zavisnosti od vašeg operativnog sistema.

Vraćanje arhiviranih i obrisanih Messenger poruka

U slučaju da ste arhivirali ili obrisali neke od poruka na Messengeru i želite ih vratiti, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti. Arhivirane poruke su prilično lako povratiti, dovoljno je otići na opciju “Arhivirane poruke” unutar Messenger aplikacije i izabrati željeni razgovor koji želite vratiti u glavni inbox. Međutim, vraćanje obrisanih poruka može biti kompleksnije. U nekim slučajevima, Facebook pruža opciju vraćanja obrisanih poruka putem određene količine vremena nakon brisanja, ali to nije uvijek garantovano. Preporuka je da redovno kreirate rezervnu kopiju vašeg Messenger naloga, kako biste mogli lako da vratite svoje poruke u slučaju potrebe.

Bez obzira na razlog zbog koga smo izgubili pristup našem Messengeru, proces vraćanja je obično veoma jednostavan.Tako da, bilo da je reč o ponovnom instaliranju Messenger aplikacije na našem mobilnom uređaju, bilo o prijavljivanju na sajtu preko računara ili o vraćanju poruka koje smo ranije arhivirali ili slučajno obrisali, uz nekoliko jednostavnih koraka brzo se može vratiti naša omiljena aplikacija za komunikaciju. Da bismo izbegli gubitak važnih poruka u budućnosti, važno je redovno praviti rezervne kopije i pažljivo upravljati našim Messenger nalogom. Na taj način nastavlja se neometana komunikacija sa svetom koji nas okružuje, uz pouzdano prisustvo naše omiljene platforme za razmenu poruka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu