Obnova podataka sa hard diska

Obnova podataka sa hard diska

U današnje vreme, gubitak podataka sa hard diska može biti vrlo stresan i štetan, posebno ako se radi o važnim poslovnim dokumentima, sentimentalnim fotografijama ili bilo kojem drugom značajnom sadržaju. Srećom, postoji mnogo sofisticiranih alata koji mogu pomoći u obnovi izgubljenih podataka s vaših hard diskova. U ovom tekstu ćemo razmotriti nekoliko popularnih programa za obnovu podataka, kako rade i šta ih čini jedinstvenima.

EaseUS Data Recovery Wizard – Alat za spašavanje podataka sa hard diska (Windows i macOS)

EaseUS Data Recovery Wizard je jedan od najpoznatijih alata za obnovu podataka na tržištu. Radi na principu skeniranja hard diska u potrazi za izgubljenim ili obrisanim fajlovima. Program ima intuitivan korisnički interfejs koji omogućava lako navigiranje i upotrebu čak i za osobe koje nemaju puno iskustva s računarima. Podržava razne tipove datoteka i može vratiti podatke izgubljene zbog različitih problema, uključujući hardverske kvarove, virusne napade i nenamerne brisanje.

Na Windows i macOS operativnim sistemima, EaseUS nude različite nivoe skeniranja: brzo skeniranje za brzu obradu i duboko skeniranje za temeljnu proveru. Program takođe omogućava pregled nadjenih fajlova pre nego što odlučite da ih obnovite, što pomaže da se izbegne nepotrebno vraćanje nepotrebnih fajlova.

Disk Drill – Program za obnovu podataka sa hard diska (Windows i macOS)

Disk Drill je još jedan visoko cenjen program za obnovu podataka koji obezbeđuje potrebne alate za vraćanje izgubljenih fajlova na Windows i macOS sistemima. Ova moćna aplikacija donosi napredne opcije skeniranja koje mogu identifikovati i rekonstruisati podatke čak i iz oštećenih sektora. Disk Drill je posebno pogodan za one koji žele detaljnu kontrolu nad procesom obnovljanja, jer nudi široku paletu opcija i filtriranja.

Ono što Disk Drill čini posebnim jeste i dodatna zaštita: Recovery Vault i Guaranteed Recovery funkcije koje služe kao dodatni sloj zaštite, pomažući da se izgubljeni podaci lakše obnove ako do problema dođe. Ovo ga čini idealnim alatom za one koji žele maksimizovati svoje šanse za uspešnu obnovu podataka.

DMDE – Softver za spašavanje podataka sa hard diska (Windows i Linux)

DMDE je moćan alat za obnovu podataka koji je dostupan za korisnike Windows i Linux operativnih sistema. Ovaj softver je namenjen naprednim korisnicima, jer nudi opsežne funkcije i složene opcije za analizu i obnovu podataka. DMDE može pomoći u rešavanju širokog spektra problema sa podacima, uključujući formatirane particije, oštećene datotečne sisteme i slučajno obrisane fajlove.

Softver se izdvaja svojim sposobnostima za rad sa diskovima koji su ozbiljno oštećeni ili imaju komplikovane strukturne probleme. Iako DMDE može biti izazovniji za upotrebu u odnosu na druge programe, njegova efikasnost u tim zahtevnijim situacijama često opravdava složeniji interfejs.

Recuva – Besplatni alat za obnovu podataka sa hard diska (Windows)

Recuva predstavlja jedan od najpopularnijih besplatnih alata za obnovu podataka, koji je dostupan za korisnike Windows-a. Njegova najveća prednost leži u jednostavnosti upotrebe i sposobnosti da se brzo obnove izgubljeni fajlovi. Program omogućava osnovno i dubinsko skeniranje, kao i pregled fajlova pre obnavljanja.

Dok Recuva možda nema neke od naprednih funkcija skupljih softvera, ona pruža osnovne potrebe za obnovom podataka koje će zadovoljiti većinu korisnika. Takođe, njena besplatna verzija je u potpunosti funkcionalna, što znači da korisnici mogu obnoviti podatke bez ikakvih troškova.

Wise Data Recovery – Alat za brzu i jednostavnu obnovu podataka sa hard diska (Windows)

Wise Data Recovery je alat dizajniran da bude brz i efikasan u obnovi podataka. On prihvata jednostavan pristup, obezbeđujući brzo skeniranje sistema i mogućnost lakog lociranja željenih fajlova. Korisnički interfejs ovog programa je intuitivan, olakšavajući manje tehnički potkovanim korisnicima obavljanje procesa obnovljanja.

Program nudi mogućnost pregleda fajlova i procenu verovatnoće uspeha obnove, što korisnicima pomaže da se fokusiraju na fajlove

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu