Preuzimanje fotografija sa Google Foto

Preuzimanje fotografija sa Google Foto

Google Foto predstavlja jednu od najpopularnijih platformi za skladištenje fotografija i video zapisa u oblaku. Sa sve većim brojem korisnika koji sve više podataka čuvaju na internetu, često se postavlja pitanje kako preuzeti fotografije sa Google Foto servisa na svoj uređaj. U ovom članku, biće objašnjeni koraci koji su potrebni za preuzimanje fotografija sa ovog servisa na različite uređaje, uključujući računare, telefone, kao i konkretne instrukcije za Android i iOS uređaje.

Preuzimanje fotografija sa Google Foto na računar

Preuzimanje fotografija sa Google Foto na računar je jednostavan proces koji omogućava korisnicima da sačuvaju svoje dragocene momente na sigurno. Prvi korak je da se pristupi Google Foto sajtu preko web pregledača. Nakon što se ulogujete sa svojim Google nalogom, možete odabrati fotografije koje želite da preuzmete. Postoji nekoliko opcija: pojedinačno preuzimanje fotografija, selekcija više fotografija ili preuzimanje celih albuma. Nakon odabira, korisnici biraju opciju “Preuzmi” i fotografije će biti sačuvane na njihovom računaru u .zip formatu.

Kako preuzeti fotografije sa Google Foto na telefon

Preuzimanje fotografija na pametni telefon može biti korisno u situacijama kad želite da delite svoje uspomene bez pristupa internetu ili kada želite da osigurate dodatnu kopiju važnih fotografija. Korisnici mogu pristupiti Google Foto aplikaciji na svom telefonu i jednostavno izabrati fotografije koje žele da preuzmu. Odmah nakon toga, mogu da tapnu na tri tačke ili na opciju “Više” i izaberu “Preuzmi”. Fotografije će automatski biti sačuvane u galeriji telefona.

Preuzimanje fotografija sa Google Foto na Android uređaju

Na Android uređajima, proces preuzimanja slika je posebno uprošćen zahvaljujući integraciji Google servisa u Android operativni sistem. Korisnici treba da otvore Google Foto aplikaciju i pronađu fotografije koje žele da sačuvaju. Zatim, odabirom opcije “Preuzmi” unutar same aplikacije, slike će biti sačuvane u uređajevom folderu “Preuzimanja” ili direktno u galeriji, zavisno od podešavanja telefona.

Skidanje fotografija sa Google Foto na iPhone-u

Korisnici iPhone-a takođe imaju jednostavan metod preuzimanja fotografija iz Google Foto aplikacije. Nakon što pokrenu aplikaciju i odaberu željene slike, preuzimanje se obavlja putem opcije “Preuzmi”, slično kao kod Android uređaja. Međutim, važno je istaći da će korisnici iPhone-a morati da dozvole aplikaciji pristup svojim fotografijama u postavkama privatnosti kako bi proces preuzimanja bio moguć.

Korak-po-korak vodič za preuzimanje fotografija sa Google Foto

Detaljan vodič za preuzimanje fotografija sa Google Foto obuhvata nekoliko koraka:

  1. Pristupite Google Foto preko web pregledača ili otvorite aplikaciju na svom uređaju.
  2. Ulogujte se sa vašim Google nalogom ukoliko to već niste učinili.
  3. Izaberite slike ili albume koje želite da preuzmete.
  4. Na računaru, kliknite na “Preuzmi” ili tapnite na opciju “Više” na telefonu i izaberite “Preuzmi”.
  5. Ako preuzimate na računaru, sacekajte da se .zip arhiva sa slikama formira i preuzme na vaš sistem.
  6. Na telefonu, fotografije će biti automatski sačuvane u galeriji ili u odgovarajućem folderu.

Korišćenjem ovog vodiča, možete brzo i efikasno sačuvati vaše uspomene na željenoj lokaciji.

U završnom delu, preuzimanje fotografija sa Google Foto je jasan proces koji se može obaviti na više načina u zavisnosti od uređaja koji koristite. Bez obzira na to da li preuzimate fotografije na računar ili na mobilni uređaj, važno je da pratite navedene korake kako biste osigurali da su vaše slike sigurno preuzete. Takođe, neophodno je zapamtiti da bi trebalo redovno praviti rezervne kopije fotografija izvan Google Foto servisa radi dodatne sigurnosti i privatnosti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu