Resetovanje Chromecast uređaja

Resetovanje Chromecast uređaja

Chromecast je Google-ov uređaj koji je dizajniran da od vašeg standardnog televizora napravi pametni TV. Ovaj mali uređaj priključen na HDMI port vašeg televizora omogućava vam strimovanje video sadržaja, muzike i druge multimedije sa vaših uređaja direktno na TV. Ipak, kao i svaki uređaj, ponekad zahteva resetovanje na fabrička podešavanja, bilo da je reč o problemima u performansama, potrebi za obnavljanjem podešavanja ili kao deo pripreme za prodaju ili poklon. U tom smislu, važno je znati različite metode kako se to može izvesti, koje će biti predstavljene u ovom članku.

Resetovanje Chromecast uređaja na fabrička podešavanja

U nekim situacijama, najefikasnije rešenje za probleme sa Chromecast uređajem može biti povratak na fabrička podešavanja. Ovim postupkom se svi vaši podaci brišu sa uređaja i on se vraća u stanje kao kad je tek kupljen. To može biti korisno ukoliko se ubace neispravne aplikacije ili neželjene konfiguracije koje remete normalno funkcionisanje uređaja. Ukoliko vaš Chromecast ima fizičko dugme za resetovanje, držite ga pritisnutim dok se na TV ekranu ne pojavi poruka da se uređaj resetuje. Postupak obično traje nekoliko sekundi.

Resetovanje Chromecast-a bez dugmeta: korak po korak

Ako vaš Chromecast uređaj ne poseduje fizičko dugme za resetovanje, ne brinite, postoji i alternativni pristup. Resetovanje se može obaviti softverski putem Google Home aplikacije koja vam omogućava upravljanje Chromecastom. Koraci su sledeći:

  1. Otvorite Google Home aplikaciju na vašem pametnom telefonu ili tabletu.
  2. Pronađite Chromecast uređaj u listi dostupnih uređaja u aplikaciji.
  3. Kliknite na uređaj i uđite u njegova podešavanja.
  4. Na vrhu ekrana, tapnite na ikonicu sa tri tačke (‘Kontekstni meni’), a zatim izaberite opciju ‘Resetuje na fabrička podešavanja’.

Nakon ovih koraka, Chromecast će se restartovati i vratiti na fabrička podešavanja.

Kako resetovati Google Chromecast sa dugmetom: uputstvo

Ukoliko imate noviji model Chromecasta koji dolazi sa fizičkim dugmetom za resetovanje, postupak je vrlo lak. Dugme se obično nalazi na strani uređaja i sa jasnim oznakama. Postupak je sledeći:

  1. Uverite se da je Chromecast priključen na TV i napajanje.
  2. Pritisnite dugme za resetovanje i držite ga pritisnutim.
  3. Nakon nekoliko sekundi, TV ekran će se promeniti ukazujući da je uređaj u procesu resetovanja.
  4. Kada Chromecast završi postupak i ponovo se pokrene, otpustite dugme.

Ponovno postavljanje Chromecasta može potrajati nekoliko minuta i nakon toga će biti spreman za novu instalaciju i konfiguraciju.

Kako resetovati daljinski upravljač za Chromecast: brzi saveti

Ako koristite daljinski upravljač koji dolazi sa Chromecastom, može se desiti da i on zahteva resetovanje. To možete učiniti pritiskom na odgovarajuće dugmiće na daljinskom, obično kombinacijom dugmića za napajanje i smanjivanje glasnoće, ali tačne kombinacije mogu varirati u zavisnosti od modela. Dobro je pogledati uputstvo koje dolazi sa uređajem ili na zvaničnoj Google-ovoj podršci za detaljne instrukcije.

Korisni saveti za resetovanje Chromecast uređaja

Pre nego što resetujete Chromecast, postarajte se da ste odvojili vreme za prenos važnih informacija ili podešavanja koja biste mogli kasnije ponovo da koristite. Takođe, nakon resetovanja, proces ponovnog podešavanja može zahtevati ponovno povezivanje sa vašim Google nalogom i uspostavljanje veze sa domaćom Wi-Fi mrežom. Nakon resetovanja, ne zaboravite na ažuriranje softvera na Chromecastu kako biste bili sigurni da koristite najnovije verzije i potencijalne sigurnosne zakrpe.

Kada resetovanje bude gotovo, možete nastaviti sa konfiguracijom uređaja kao da je potpuno nov. Postupak uključuje povezivanje sa Wi-Fi mrežom, prijavljivanje koristeći Google nalog i postavljanje ličnih preferencija za strimovanje.

Resetovanje Chromecast uređaja može biti jednostavan proces, ali je zahtevan u određenim situacij

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu