Kako promeniti naziv iPhone-a

Kako promeniti naziv iPhone-a

Kada kupite novi iPhone, on dolazi sa podrazumevanim nazivom koji možda ne odražava vaš lični stil ili način na koji želite da organizujete svoje uređaje. Srećom, Apple vam omogućava da prilagodite naziv vašeg iPhone-a u bilo kom trenutku. Proces promene naziva je jednostavan i može vam pomoći da dodatno personalizujete svoj uređaj ili ga čini lakše prepoznatljivim u mrežama ili kada ga povežete sa drugim uređajima. U ovom vodiču pokazaćemo vam kako možete promeniti naziv vašeg iPhone uređaja koristeći telefon i računar, kao i kako da promenite ime Bluetooth uređaja i naziv hotspot-a.

Kako promeniti ime iPhone uređaja

Promena imena iPhone-a direktno sa uređaja je brz i jednostavan proces. Ime vašeg iPhone-a koristi se kako bi uređaj bio prepoznatljiv prilikom povezivanja sa iTunesom, iCloudom, sa drugim uređajima preko Bluetooth-a, kada delite Wi-Fi hotspot i u mnogim drugim situacijama. Evo koraka kako da promenite ime vašeg iPhone-a direktno sa samog uređaja:

Kako promeniti naziv iPhone uređaja sa telefona

Da biste promenili naziv vašeg iPhone uređaja direktno sa telefona, prvo otvorite aplikaciju “Settings” (Podešavanja). Zatim, pritisnite na “General” (Opšte), a nakon toga na “About” (O uređaju). Ovde ćete videti trenutno ime vašeg uređaja na vrhu ekrana. Dodirnite ovo ime i kucate novo koje želite da se prikaže. Kada ste uneli novo ime, pritisnite “Done” (Završeno) ili samo izađite iz polja da biste sačuvali izmene.

Kako promeniti naziv iPhone uređaja sa računara

Ako radije preferirate da koristite računar za promenu imena vašeg iPhone-a, to takođe možete uraditi kroz iTunes. Povežite vaš iPhone sa računarom koristeći USB kabl. Otvorite iTunes i sačekajte da se vaš uređaj pojavi u aplikaciji. Kliknite na ikonicu vašeg iPhone-a kako biste pristupili pregledu uređaja, a potom kliknite na trenutno ime vašeg iPhone-a koje se nalazi na vrhu ekrana, pored slike uređaja. Unesite novo ime koje želite da koristite, a zatim pritisnite “Enter” da biste potvrdili promenu.

Kako promeniti ime Bluetooth uređaja na iPhone-u

Možda želite i da menjate ime vašeg iPhone-a kada se koristi kao Bluetooth uređaj. To ime će se prikazivati kada pokušavate da povežete vaš iPhone sa drugim Bluetooth uređajima, kao što su slušalice, zvučnici ili u automobilu. Da biste promenili naziv Bluetooth uređaja, prvo idite na “Settings” > “General” > “About”. Zatim dodirnite ime da ga izmenite, baš kao što biste to učinili prilikom promene osnovnog imena uređaja.

Kako promeniti naziv hotspot-a na iPhone-u

Naziv vašeg iPhone-a je takođe naziv vašeg osobnog Wi-Fi hotspot-a. Kada delite internet konekciju sa drugim uređajima, ti uređaji će videti ime vašeg iPhone-a kao naziv dostupne mreže. Da biste promenili naziv hotspot-a, sledite korake za promenu imena iPhone-a preko aplikacije “Settings”, jer se naziv hotspot-a automatski menja zajedno sa promenom imena uređaja.

Promena naziva vašeg iPhone-a je jednostavna i može vam pomoći da personalizujete vaš uređaj ili učinite ga lako prepoznatljivim u mnoštvu sličnih uređaja. Bez obzira da li promenite ime iPhone-a direktno sa telefona ili putem računara, ime Bluetooth uređaja ili naziv hotspot-a, ovaj proces ne uzima mnogo vremena i možete ga učiniti koliko god često želite. Nadamo se da vam je ovaj vodič pružio jasne informacije kako da preimenujete vaš iPhone i uživate u još personalizovanijem iskustvu korišćenja vašeg omiljenog uređaja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu