Kako prevesti Word dokument

Kako prevesti Word dokument

U današnjem globalizovanom svetu, prevođenje tekstualnih dokumenata postalo je neophodna veština kako u poslovnom tako i u privatnom kontekstu. Microsoft Word kao jedan od najkorišćenijih alata za pisanje i uređivanje tekstova nudi različite mogućnosti za prevođenje dokumenata iz jednog jezika u drugi. U ovom članku, detaljno ćemo objasniti kako možete prevesti Word dokument koristeći alate unutar samog programa Word, kao i razne online servise i aplikacije koje su dostupne na različitim platformama.

Kako prevesti Word dokument uz pomoć Word-a

Microsoft Word je opremljen funkcijom prevođenja koja korisnicima omogućava da jednostavno prevedu celokupan dokument ili samo odabrane delove teksta. Da biste iskoristili ovu funkciju, potrebno je da kliknete na “Review” karticu unutar Word-a, zatim izaberite opciju “Translate”. Odatle možete izabrati da prevedete određeni odabran tekst ili ceo dokument. Word će vas zatim pozvati da izaberete izvorni i ciljni jezik u koji želite prevesti tekst, nakon čega će automatski generisati prevod.

Online prevođenje Word dokumenata: Word Online

Microsoft Office nudi i online verziju Word-a, poznatu kao Word Online, koja isto poseduje alat za prevođenje. Ova verzija Word-a je odlična za korisnike koji preferiraju rad u oblaku ili su u pokretu. Pristup Word Online je moguć preko web pregledača, a procedura prevođenja je slična kao i u desktop verziji. Nakon što otvorite dokument unutar Word Online, potrebno je da pronađete opciju prevođenja u “Review” sekciji, izaberete jezike prevođenja i sačekate da Word obradi vaš zahtev.

Google Prevodilac – besplatan alat za prevođenje dokumenata

Google Prevodilac je još jedna popularna i besplatna alternativa za prevođenje Word dokumenata. Koristeći web-sajt Google Prevodioca, moguće je prevesti dokumente direktno otpremanjem Word fajla. Web stranica će automatski prepoznati jezik izvornog dokumenta, a vi samo trebate da izaberete ciljni jezik na koji želite da prevedete dokument. Jednom kada je prevod završen, možete preuzeti prevedeni dokument u Word formatu.

Koristite Doc Translator za lako prevođenje Word dokumenata

Doc Translator je još jedan online servis koji vam omogućava da brzo i lako prevedete Word dokumente bez da morate da instalirate dodatne programe. Servis podržava veliki broj jezika i nudi jednostavan interfejs za otpremanje dokumenata. Otpremite vaš .doc ili .docx fajl, izaberite željeni jezik prevođenja i sačekajte da sistema obradi vaš dokument. Prevod možete potom preuzeti direktno sa sajta.

Prevođenje Word dokumenata uz pomoć mobilnog telefona ili tableta

S obzirom na razvoj mobilnih tehnologija, prevođenje dokumenata postalo je dostupno i na pametnim telefonima i tabletima. Postoje razne aplikacije koje možete preuzeti i koje vam omogućavaju prevođenje dokumenata koristeći kameru uređaja ili otpremanjem fajlova direktno u aplikaciju. Microsoft Word aplikacija za mobilne uređaje takođe podržava prevođenje, što znači da možete prevesti dokumente direktno sa vašeg telefona ili tableta, gde god da se nalazili.

Bez obzira da li želite da prevedete poslovne dokumente, akademske radove ili lične zapise, danas postoji niz opcija koje vam olakšavaju prevođenje Word dokumenata. Uz pomoć Word-a, online servisa kao što su Word Online, Google Prevodilac ili Doc Translator, kao i preko mobilnih aplikacija, nikada nije bilo lakše premostiti jezičke barijere. S obzirom na ove alate i servise, možete sa lakoćom prevesti svoje dokumente i uspešno komunicirati sa ljudima širom sveta bez obzira na jezičke razlike.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu