Isključivanje poziva na WhatsApp

Isključivanje poziva na WhatsApp

WhatsApp je postao neizostavan deo svakodnevne komunikacije miliona ljudi širom sveta. Ne samo da omogućava slanje poruka, već i vršenje glasovnih i video poziva putem interneta. Međutim, ponekad korisnici žele da privremeno ili trajno isključe ove funkcije, bilo iz razloga privatnosti, uštede podataka ili jednostavno da izbegnu prekide. U ovom članku će biti objašnjeno kako se pozivi na WhatsAppu mogu isključiti na Android i iPhone uređajima, uz dodatne savete za upravljanje zvukom i potrošnjom podataka.

Kako isključiti pozive na WhatsAppu na Androidu

Isključivanje poziva na WhatsAppu na Android uređajima nije direktno moguće kroz same postavke aplikacije, ali postoje određene metode kojima možete ograničiti ili onemogućiti ove funkcije. Najjednostavniji način je aktiviranje režima ‘Ne uznemiruj’, koji blokira sve obavesti, uključujući dolazne pozive. Opcija može biti pronađena u podešavanjima uređaja pod sekcijom ‘Zvuk’ ili ‘Obaveštenja’. Osim toga, pojedini korisnici koriste aplikacije trećih strana koje omogućavaju detaljnije kontrole nad pozivima i notifikacijama.

Isključivanje zvona i vibracije

Kako biste onemogućili zvonjenje i vibraciju prilikom WhatsApp poziva na Androidu, možete umanjiti jačinu zvona za pozive do minimuma ili isključiti zvuk poziva (mute opcija), kao i deaktivirati vibraciju u podešavanjima zvuka. Ove opcije bi trebale biti dostupne unutar podešavanja aplikacije WhatsApp, gde možete podešavati obaveštenja prema svojim preferencijama.

Blokiranje kontakta

Blokiranje osobe na WhatsAppu je najradikalnija opcija koja će isključiti sve pozive od tog određenog kontakta. Ova opcija se nalazi u podešavanjima same konverzacije sa kontaktom koji želite da blokirate. Kad god vas blokirani kontakt pokuša da pozove, WhatsApp će prekinuti poziv a vi nećete dobiti nikakvo obaveštenje.

Smanjivanje potrošnje podataka

WhatsApp takođe nudi opciju za smanjenje potrošnje podataka prilikom poziva. U podešavanjima aplikacije, unutar sekcije ‘Upotreba podataka’, možete aktivirati opciju ‘Smanji upotrebu podataka’ za pozive. Dok ova opcija možda neće isključiti pozive, pomoći će vam da smanjite količinu podataka koju WhatsApp koristi tokom poziva – korisno ako ste na ograničenom internet paketu ili štedite podatke na roamingu.

Kako isključiti pozive na WhatsAppu na iPhoneu

Na iPhoneima, kao i na Androidu, direktno isključivanje poziva preko WhatsApp nije moguć. Ali, korisnici iPhonea mogu koristiti opciju ‘Ne uznemiruj’ dostupnu preko centra za kontrolu ili podešavanja kako bi isključili sve pozive i obaveštenja. Podešavajući ‘Ne uznemiruj’, možete odabrati da pozivi i obaveštenja budu blokirani kada je telefon zaključan, ili da budu uvek isključeni.

WhatsApp pozivi su korisna funkcija, ali ponekad postoji potreba da se oni privremeno ili trajno isključe. Bilo da je reč o Android ili iPhone uređajima, metodama kao što su aktiviranje režima ‘Ne uznemiruj’, smanjivanje jačine zvona i vibracije, blokiranje kontakata i smanjivanje potrošnje podataka, korisnici mogu na različite načine kontrolisati dolazne WhatsApp pozive. Važno je napomenuti da direktnog načina da se isključe WhatsApp pozivi ne postoji, ali ovi saveti omogućavaju korisnicima da zadrže kontrolu nad svojim komunikacijama i izbjegavaju nepotrebne obaveštenja i prekide.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu