Kako da pronađete datoteke koje ste preuzeli na Androidu

Kada preuzmemo datoteke na naš Android uređaj, može biti prilično teško pronaći ih u kasnijem trenutku. Ovo je posebno teško kada preuzimamo velike datoteke poput muzike ili filmova. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih načina kojima možete pronaći datoteke koje ste preuzeli na Androidu. U ovom članku, pružićemo vam detaljno objašnjenje kako pronaći preuzete datoteke na vašem Android uređaju.

Kako preuzeti priče sa Instagrama pogledajte ovde.

Kako da pronađete datoteke koje ste preuzeli na Androidu preko menadžera datoteka

Ukoliko često preuzimate datoteke na svom Android uređaju, vrlo je verovatno da ćete se jednog dana naći u situaciji da ne možete da pronađete preuzete datoteke. Međutim, uz pomoć menadžera datoteka koji se obično već nalazi na vašem uređaju, možete jednostavno pronaći preuzete datoteke.

Kako biste pronašli datoteke koje ste preuzeli, otvorite menadžer datoteka na svom Android uređaju. Odatle, potražite folder “Downloads” ili “Preuzimanja”. U tom folderu bi trebalo da se nalaze sve datoteke koje ste preuzeli preko bilo kog browsera ili aplikacije. Međutim, u nekim verzijama Androida, ovaj folder se može nalaziti na drugom mestu.

Ukoliko i dalje ne možete da pronađete datoteke koje tražite, probajte koristiti mogućnost pretrage koja se nalazi u meniju menadžera datoteka. Osim toga, ukoliko ste preuzeli datoteku preko neke aplikacije, možete pokušati da je pronađete kroz tu aplikaciju.

U svakom slučaju, nakon što pronađete preuzete datoteke, možete ih pregledati, uređivati ili brisati u zavisnosti od sopstvenih potreba. Sada kada znate kako da pronađete preuzete datoteke, više se nećete morati brinuti o nestanku datoteka sa svog Android uređaja.

Kako da pronađete datoteke koje ste preuzeli na Androidu preko Chrome-a

Ako ste preuzeli datoteku na svom Android uređaju preko Google Chrome pregledača, može biti teško pronaći gde se ta datoteka tačno nalazi. Srećom, postoji jednostavan način da pronađete bilo koju preuzetu datoteku, uključujući i one koje ste preuzeli putem Chrome-a.

Prvo, otvorite Chrome pregledač na svom Android uređaju i tapnite na tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana. Otvoriće se padajući meni, a vi treba da tapnete na “Downloads” opciju.

U Downloads pregledu, videćete sve datoteke koje ste preuzeli putem Chrome-a. Odaberite datoteku koju želite da pronađete i tapnite na nju. Tada će se pojaviti opcije – “Open”, “Share” i “Delete”. Tapnite na opciju “Open” i vaš uređaj će automatski prikazati lokaciju datoteke na vašem uređaju.

Takođe postoji još jedan način da pronađete preuzete datoteke putem Chrome-a. Otvorite bilo koji File Manager na svom Android uređaju i tapnite na “Downloads” folder. Ovde bi trebalo da vidite sve datoteke koje ste preuzeli, uključujući i one koje ste preuzeli putem Chrome-a.

Ovo su dva jednostavna načina da pronađete datoteke koje ste preuzeli putem Chrome-a na svom Android uređaju. Sada možete lako pristupiti bilo kojoj datoteci koju ste preuzeli i obaviti posao koji vam je potreban.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu