Kako osloboditi prostor na iPhone-u

iPhone-i su popularni Apple-ovi pametni telefoni koji dolaze sa različitim opcijama skladištenja, ali to ne znači da će uvek biti dovoljno za sve vaše potrebe. Ako vam se često javlja poruka da ste izgubili memoriju, možda ćete morati da oslobodite prostor na svom iPhone-u. U ovom članku ćemo vam pružiti savete o tome kako napraviti malo više prostora na svom iPhone-u.

Kako osloboditi prostor na iPhone-u: aplikacije

Jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću korisnici iPhone-a jeste nedostatak prostora na uređaju. Ako se borite sa problemom nedostatka prostora, postoje brojna rešenja kojima možete osloboditi prostor na vašem uređaju. Jedna od najefikasnijih metoda jeste brisanje aplikacija koje ne koristite.

Prvo, pregledajte sve aplikacije na vašem iPhone-u i identifikujte one koje niste koristili u poslednjih nekoliko meseci. Nema smisla čuvati aplikacije koje vam ne trebaju i koje ne koristite. Aplikacije mogu da zauzimaju i do nekoliko gigabajta prostora, pa je potrebno ozbiljno razmotriti da li ih želite zadržati.

Kada ste identifikovali aplikacije koje želite da izbrišete, jednostavno ih obrišite pomoću opcije na ekranu. To možete uraditi tako što ćete pritisnuti i držati ikonicu aplikacije koju želite da izbrišete, dok se opcija za brisanje ne pojavi. Kliknite na tu opciju, a zatim potvrdite da želite da izbrišete aplikaciju.

Ako koristite iCloud, takođe možete da obrišete aplikacije putem iCloud-a. Ovo je vrlo jednostavan postupak, a često vam omogućava da oslobodite još više prostora na vašem uređaju.

Kada oslobodite prostor na vašem iPhone-u, moći ćete da instalirate nove aplikacije i da pristupite drugim funkcijama uređaja bez ograničenja. Uz malo truda, možete učiniti svoj iPhone bržim, efikasnijim i jednostavnijim za korišćenje.

Kako osloboditi prostor na iPhone-u pomoću iCloud-a

Kada se memorijski prostor na vašem iPhone-u popuni, možda ćete početi razmišljati o kupovini novog uređaja sa više prostora. Međutim, postoji i druga opcija za oslobađanje prostora na iPhone-u – upotreba iCloud-a.

iCloud je usluga skladištenja podataka koja vam omogućava da sačuvate vaše slike, video zapise, dokumente i druge fajlove u oblaku, umesto da ih čuvate na samom uređaju. To vam ne samo oslobađa prostor na vašem telefonu, već i omogućava pristup ovim fajlovima iz bilo kog uređaja koji povežete sa iCloud-om.

Da biste koristili iCloud, morate se prvo prijaviti na svoj nalog i osigurati da je funkcija “iCloud skladištenje” uključena na vašem iPhone-u. Zatim možete izabrati koje fajlove želite da sačuvate u oblaku – odaberite “Postavke” pa “iCloud” i potom izaberite aplikacije koje želite da se sinhronizuju sa iCloud-om.

Jednom kada sačuvate vaše fajlove u oblaku, oni će biti dostupni za preuzimanje u bilo koje vreme. Možete i podešavati automatsku sinhronizaciju, tako da se svi novi fajlovi sačuvaju u iCloud-u čim se pojave na vašem iPhone-u.

Korišćenje iCloud-a može biti odlično rešenje za one koji žele da oslobode prostor na svom iPhone-u bez ulaganja u novi uređaj. Sada kada znate kako to da uradite, slobodno koristite ovu funkciju i oslobodite sebe odbranom vaše memorije na iPhone-u.

Kako isprazniti smeće na androidu možete pogledati ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu