Kako preuzeti i instalirati Fortnite na računaru

Kako preuzeti i instalirati Fortnite na računaru

Fortnite je jedna od najpopularnijih igara na svetu, poznata po svom uzbudljivom battle royale modu, dinamičnom gameplay-u i pristupačnosti na različitim platformama. Da biste se pridružili milionima igrača širom sveta i uživali u ovoj igri, potrebno je da znate kako preuzeti i instalirati Fortnite na vašem računaru. Ovaj tekst će vas kroz detaljne korake uputiti kako da to učinite, proći ćemo kroz sistemski zahtevi i dati vam potrebne informacije za uspešnu instalaciju na Windows računaru, kao i na Mac-u.

Sistemski zahtevi za Fortnite

Pre nego što započnete sa instalacijom Fortnite-a, važno je da se upoznate sa sistemskim zahtevima kako biste bili sigurni da vaš računar može pokretati igru. Fortnite nije preterano zahtevna igra, ali ima određene minimalne i preporučene zahtevima.

Minimalni zahtevi:

  • Operativni sistem: Windows 7/8/10 64-bit ili macOS Mojave 10.14.6
  • Procesor: Core i3 2.4 Ghz
  • RAM: 4 GB
  • Grafička kartica: Intel HD 4000 na PC-u ili Intel Iris Pro 5200 na Mac-u
  • Prostor na disku: 16 GB slobodnog prostora

Preporučeni zahtevi:

  • Operativni sistem: Windows 7/8/10 64-bit
  • Procesor: Core i5 2.8 Ghz
  • RAM: 8 GB
  • Grafička kartica: Nvidia GTX 660 ili AMD Radeon HD 7870 ekvivalent DX11 GPU
  • Prostor na disku: 16 GB slobodnog prostora ili više

Postojanje ovih komponenti na vašem računaru će obezbediti da igra radi glatko i bez prekida, pružajući vam najbolje moguće iskustvo.

Preuzimanje i instalacija Fortnite na računaru

Instalacija Fortnite-a na računaru se odvija kroz nekoliko osnovnih koraka koji počinju sa preuzimanjem Epic Games Launcher-a, platforme koja vam omogućava pristup igri.

Preuzimanje Epic Games Launcher na računaru

Pre nego što možete instalirati Fortnite, potrebno je da preuzmete Epic Games Launcher, zvaničnu distribucijsku platformu za Fortnite i druge igre koje izdaje kompanija Epic Games. Da biste to uradili, posetite zvaničnu stranicu Epic Games-a (https://www.epicgames.com/store/en-US/) i potražite opciju za preuzimanje usluge Epic Games Launcher. Po završetku preuzimanja, sledite uputstva za instalaciju softvera na vašem računaru.

Instalacija Fortnite na računaru

Nakon uspešne instalacije i pokretanja Epic Games Launcher-a, potrebno je da se ulogujete sa vašim Epic Games nalogom ili da kreirate novi ukoliko ga nemate. Nakon toga, u biblioteci na platformi pronađite Fortnite i odaberite “Instaliraj”. Pred vama će se pojaviti opcije za izbor lokacije za instalaciju i parametri za preuzimanje. Sledite dalje uputstva kako biste kompletirali instalaciju igre na vašem računaru.

Preuzimanje i instalacija Fortnite na Mac-u

Iako je Fortnite primarno prilagođen za Windows korisnike, igra se može igrati i na Mac računarima. Proces preuzimanja i instalacije Fortnite-a na Mac uređaju je sličan kao i na većini Windows računara. Posetite zvaničnu Epic Games stranicu, preuzmite Epic Games Launcher i instalirajte ga na vašem Mac-u. Zatim, sledite iste korake kao za Windows kako biste instalirali Fortnite.

Bitno je napomenuti da performanse igre na Mac računarima mogu da variraju u zavisnosti od specifikacija uređaja i da igra možda neće raditi podjednako dobro kao na računarima sa Windows operativnim sistemom. Uverite se da vaš Mac ispunjava prethodno navedene sistemski zahtevi pre nego što krenete u proces instalacije.

Instalacija Fortnite-a na vašem računaru ili Mac-u je relativno jednostavan proces koji zahteva praćenje određenih koraka. Pre svega, neophodno je da vaš računar ispunjava minimum sistemskih zahteva kako bi igra bila igriva. Potrebno je preuzeti i instalirati Epic Games Launcher, kroz koji ćete pristupiti preuzimanju i instalaciji same igre Fortnite. Ako pratite gore navedene korake, brzo i efikasno ćete se pridružiti uzbudljivom svetu Fortnite battle royale-a i uživati u satima zabave sa igračima iz celog sveta. Pravo je vreme da započnete svoju avanturu u jednom od najpopularnijih igara današnjice.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu