Kako preuzeti i koristiti CCleaner

CCleaner je besplatni program koji omogućava računaru da bude brži, efikasniji i sigurniji. Ovaj program optimizuje rad operativnog sistema, defragmentira fajlove i briše nepotrebne fajlove koji usporavaju rad računara. Takođe, CCleaner uklanja tragove aktivnosti sa interneta, čime se poboljšava privatnost korisnika. U ovom članku objasnićemo kako da preuzmete i počnete da koristite ovaj program na vašem računaru.

Na ovom linku nalaze se besplatni antivirusi. Ukoliko vas zanima kako doći do njih, obavezno pročitajte članak.

Kako preuzeti i koristiti CCleaner

CCleaner je besplatan program koji možete koristiti za čišćenje i optimizaciju vašeg računara. Ovaj alat može obrisati privremene fajlove, nepotrebne fajlove u registru, istoriju pretraživanja i druge nepotrebne fajlove koji zauzimaju dragoceni prostor na vašem disku.

Postupak preuzimanje i instalacije programa je jednostavan. Potrebno je da posetite zvaničnu stranicu CCleaner-a, preuzmete program i pokrenete instalaciju. Tokom instalacije, možete izabrati željene opcije, kao što su postavke jezika i lokaciju gde će program biti instaliran. Kada instalacija završi, program će se automatski pokrenuti i prikazati glavni prozor.

Za korišćenje programa, potrebno je da izaberete željene opcije u okviru glavnog prozora. Na primer, ako želite da očistite fajlove u vašem sistemu, kliknite na dugme “Cleaner”. Program će skenirati vaš računar i prikazati listu fajlova koje možete obrisati. Nakon što proverite da li želite da obrišete ove fajlove, kliknite na dugme “Run Cleaner” i program će automatski obrisati sve odabrane fajlove.

Pored čišćenja, CCleaner takođe ima alate za optimizaciju vašeg sistema. Na primer, možete koristiti alat “Registry Cleaner” da očistite registar. Ovaj alat će skenirati registar i obrisati nepotrebne fajlove koji se tamo nalaze.

Zaključak je da je CCleaner jednostavan za upotrebu i jeftin način da očistite i optimizujete vaš računar. Sa ovim programom, možete ubrzati vaš sistem i osloboditi dragoceni prostor na vašem hard disku.

Kako preuzeti i koristiti CCleaner na Windows-u i Mac-u

CCleaner je jedan od najpopularnijih besplatnih softvera za čišćenje računara koji je dostupan i za Windows i Mac operativne sisteme. Ovaj program može da ukloni nepotrebne fajlove i podatke koji usporavaju vaš računar i održava privatnost putem brisanja cache-ova pregledača. U nastavku ćemo objasniti kako preuzeti i koristiti CCleaner na Windows-u i Mac-u.

Kako preuzeti CCleaner na Windows-u?

1. Posetite sajt CCleaner i kliknite na dugme “Besplatan download”.
2. Instalirajte aplikaciju kao što biste instalirali bilo koju drugu aplikaciju na vašem računaru.
3. Nakon što instalacija bude završena, pokrenite aplikaciju klikom na CCleaner ikonu na vašem desktop-u.

Kako preuzeti CCleaner na Mac-u?

1. Posetite sajt CCleaner i kliknite na dugme “Download”.
2. Otvaranje instalacije će biti potrebno, u zavisnosti od bezbednosnih podešavanja.
3. Kada se instalacija završi, prevucite CCleaner ikonu u Foldere.

Kako koristiti CCleaner?

1. Pokrenite CCleaner aplikaciju.
2. Skrolujte po opcijama sa leve strane ekrana i izaberite one koje želite da očistite, kao što su cache memorija, cookies ili temp fajlovi.
3. Kliknite na dugme “Run Cleaner” da biste započeli proces čišćenja.
4. Takođe, možete koristiti opciju “Tools” za čišćenje registry-ja i uklanjate neželjene programe sa vašeg računara.

Ukratko, CCleaner je jednostavna i besplatna aplikacija koja će vam pomoći da održite čistiji i brži računar i poboljšate njegov performans.

Kako preuzeti i koristiti CCleaner na Androidu

CCleaner je besplatna aplikacija za čišćenje i optimizaciju računara, koju kompanija Piriform sada nudi i za Android operativni sistem. Uz pomoć CCleaner-a možete očistiti smeće sa svog telefona, smanjiti opterećenje memorije uređaja i povećati brzinu rada. Sa ovom aplikacijom, možete brzo i jednostavno ukloniti privremene datoteke, memoriju keša, istorijat pretraživanja, registarske ključeve i druge nepotrebne fajlove.

Da biste preuzeli CCleaner aplikaciju, idite na Google Play Store i pretražite “CCleaner”. Nakon što pronađete aplikaciju, kliknite na dugme “Instaliraj” i sačekajte da se instalacija završi. Kada se instalacija završi, otvorite aplikaciju i pristupite njenim funkcijama.

Kada ste otvorili aplikaciju, videćete opciju “Analiza” koja će se fokusirati na detektovane probleme sa vašim uređajem. Ova opcija će prikazati sve nepotrebne datoteke koje treba ukloniti, poput keša aplikacija, smeća u sistemskoj mapi i drugih nepotrebnih datoteka.

Kada analiza završi, možete izabrati koje datoteke želite da izbrišete i kliknite na dugme “Očisti”. Ovaj proces može trajati nekoliko minuta, ali kada se završi, vaš uređaj će biti čišći, brži i lakši za korišćenje.

Uz pomoć CCleaner aplikacije, možete da optimizujete performanse vašeg telefona i osigurate da vaše lične podatke i informacije budu sigurne. Jednostavnost korišćenja i sveobuhvatnost funkcija čine ovu aplikaciju idealnom za sve Android korisnike koji žele da održe svoje uređaje u vrhunskom stanju.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu