Kako sačuvati video sa Facebook-a

Kako sačuvati video sa Facebook-a

Facebook je platforma koja je domaćin brojnih videa, od privatnih događaja i uspomena pa do obrazovnog i zabavnog sadržaja. Nije neobično naleteti na video koji bismo želeli da sačuvamo na svoj uređaj da bismo ga pogledali kasnije ili ga čuvamo kao uspomenu. U ovom članku, detaljno ćemo proći korake i alate koji su nam potrebni da bismo sačuvali video sa Facebook-a na različite načine i uz pomoć različitih uređaja kao što su računari i Mac-ovi.

Kako sačuvati video sa Facebook-a na računaru i Mac-u

Čuvanje video snimaka sa Facebook-a na računaru i Mac-u može se obaviti na nekoliko načina, uključujući korišćenje specijalizovanih programa ili internetskih usluga. Bez obzira da li koristite Windows, macOS ili Linux, postoje opcije dostupne za sve platforme.

JDownloader (Windows/macOS/Linux)

JDownloader je svestran alat koji vam omogućava da skinete video sa većine vebsajtova, uključujući i Facebook. Da biste koristili ovaj program, prvo ga treba preuzeti sa zvanične stranice i instalirati na svoj računar. Nakon pokretanja programa, potrebno je kopirati URL videa sa Facebook-a koji želite sačuvati i JDownloader će automatski prepoznati link i ponuditi vam opciije za preuzimanje. Možete izabrati kvalitet videa i direktorijum u kojem će se sačuvati. JDownloader je besplatan alat i jednostavan je za korišćenje.

4K Video Downloader (Windows/macOS/Linux)

Za one koji imaju potrebu za visokokvalitetnim video sadržajem, 4K Video Downloader je idealan izbor. Ovaj alat podržava preuzimanje videa u različitim rezolucijama uključujući 4K. Da biste skinuli video sa Facebook-a, jednostavno kopirajte URL videa, otvorite 4K Video Downloader i nalepite link. Program će vam dati opciju da odaberete željeni kvalitet pre nego što počne preuzimanje. Alat takođe podržava preuzimanje plejlista, što može biti korisno ako želite sačuvati više video snimaka odjednom.

Kako sačuvati video sa Facebook-a online

Ako ne želite instalirati dodatne programe, postoje online alati koji omogućavaju preuzimanje videa sa Facebook-a direktno preko vašeg veb pregledača. Ovi servisi su obično jednostavni za korišćenje i ne zahtevaju registraciju ili instalaciju softvera.

Sačuvajte svoje video snimke sa Facebook-a online

Servisi kao što su SaveFrom.net i FBdown.net su popularne opcije za čuvanje videa sa Facebook-a online. Da biste koristili ove servise, jednostavno posetite njihovu vebsajt, kopirajte i nalepite URL videa kojeg želite preuzeti u predviđeno polje, i kliknite na dugme za preuzimanje. Većina ovih servisa omogućava vam da birate između različitih formata i kvaliteta videa, što znači da možete birati opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako sačuvati video sa Facebook-a na telefonu

Danas je sve više ljudi koji koriste svoje pametne telefone kao glavni uređaj za pregledanje sadržaja na društvenim mrežama. Srećom, i za telefone postoje opcije koje vam mogu pomoći da sačuvate željeni video sa Facebook-a.

Kako sačuvati video sa Facebook-a na iOS uređajima

Korisnici iPhone-a i iPad-a mogu koristiti razne aplikacije sa App Store-a koje omogućavaju preuzimanje videa sa Facebook-a. Međutim, potrebno je biti oprezan pri izboru aplikacija jer neke mogu kršiti pravila privatnosti ili korisnički ugovor Facebook-a. Uvek birajte aplikacije koje su dobro ocenjene i koje imaju jasne uslove korišćenja.

Kako sačuvati video sa Facebook-a na Android uređajima

Korisnici Android uređaja takođe imaju široki spektar aplikacija koje nude mogućnost čuvanja videa sa Facebook-a. Jedna od popularnih aplikacija je “Video Downloader for Facebook”, koja omogućava direktno preuzimanje videa unutar samog Facebook interfejsa. Nakon instalacije, aplikacija se integrira sa Facebook-om, omogućavajući vam da brzo i lako sačuvate video koji želite.

Čuvanje video snimaka sa Facebook-a je postao relativno jednostavan proces zahvaljujući različitim alatima i aplikacijama dostupnim kako za računare, tako i za mobilne uređaje. Bilo da preferirate korišćenje namenskih programa kao što su JDownloader ili 4K Video Downloader, ili online servisa za preuzimanje videa, važno je koristiti legitimne i sigurne opcije

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu