Kako sačuvati lokaciju na Google Maps

Kako sačuvati lokaciju na Google Maps

Korišćenje Google Maps aplikacije postalo je svakodnevna praksa za brojne korisnike širom sveta. Ovaj digitalni alat za mapiranje i navigaciju pruža korisne informacije o lokacijama, upute za putovanja i saobraćajne informacije u realnom vremenu. Jedna od najpopularnijih funkcija Google Maps-a je mogućnost da sačuvate lokaciju, što može biti od velike pomoći kad želite da zapamtite mesto koje često posećujete ili planirate da posetite u budućnosti. U ovom članku, naučićete kako da sačuvate lokaciju na Google Maps na različitim uređajima, kao i nekoliko saveta za efikasnije korišćenje ove funkcije.

Kako sačuvati lokaciju na Google Maps – Android

Na Android uređaju, proces čuvanja lokacije na Google Maps je brz i jednostavan. Prvo, otvorite aplikaciju Google Maps na vašem telefonu. Pronađite željenu lokaciju koristeći pretragu ili jednostavno dodirnite dugme za određivanje trenutne lokacije. Kada odaberete lokaciju, pojaviće se oznaka na mapi, a zatim kliknite na ime ili adresu lokacije koja se nalazi na dnu ekrana da biste otvorili karticu sa detaljima. Zatim, tapnite na ikonu “Sačuvaj” koja se nalazi ispod fotografija lokacije. Bićete u mogućnosti da dodate tu lokaciju u postojeću listu kao što su ‘Favorites’, ‘Want to go’ ili ‘Starred places’, ili možete kreirati novu listu prema vašim potrebama.

Kako sačuvati lokaciju na Google Maps – iPhone

Proces čuvanja lokacije na Google Maps je veoma sličan i na iPhone uređajima. Nakon što otvorite aplikaciju Google Maps, upotrebite pretragu da pronađete lokaciju ili tapnite na plavu ikonu koja pokazuje gde se trenutno nalazite. Kada izaberete lokaciju, pritisnite na ime lokacije koje se pojavljuje na dnu ekrana, što će vas odvesti do detaljnijeg prikaza. Na ekranu koji se pojavi, biće vidljiva ikona “Sačuvaj” – odaberite je. Nakon toga, moći ćete da dodate lokaciju u jednu od postojećih listi ili da kreirate novu, što vam omogućava laku organizaciju i brz pristup sačuvanim mestima u budućnosti.

Kako sačuvati lokaciju na Google Maps – računar

Čuvanje lokacija na Google Maps je moguće i preko desktop računara. Da biste to učinili, otvorite veb-pretraživač i idite na sajt Google Maps. Pretraga željene lokacije može se izvršiti kroz traku za pretragu ili klikom na mapu. Kada se kompletne informacije o lokaciji pojave sa leve strane ekrana, pogledajte za ikonu “Sačuvaj” i kliknite na nju. Kao i kod mobilnih uređaja, biće vam ponuđeno da lokaciju sačuvate na jednu od postojećih listi ili da kreirate novu. Ova opcija vam može biti od koristi za planiranje putovanja, organizaciju poslovnih sastanaka ili čuvanje adresa koje redovno posećujete.

Kako sačuvati svoju lokaciju na Google Maps

Postoje situacije kada biste možda želeli da sačuvate trenutnu lokaciju na Google Maps, na primer, kada parkirate svoj automobil u velikom parkingu ili kada istražujete neku novu oblast. Da biste to učinili, otvorite Google Maps i dopustite aplikaciji da pristupi vašoj trenutnoj lokaciji. Kad ste na mapi, dodirnite plavu tačku koja označava vašu trenutnu poziciju i izaberite opciju “Sačuvaj vašu parkiranu lokaciju” ili jednostavno dodirnite “Save” za vaše trenutno mesto. Prilikom povratka, možete lako pronaći gde ste parkirali ili gde ste se poslednji put nalazili koristeći Google Maps.

Google Maps – Saveti za čuvanje lokacija

Sačuvane lokacije mogu da olakšaju navigaciju i planiranje dnevnih aktivnosti, ali postoji nekoliko saveta koji mogu da unaprede ovu funkciju. Praktično je da redovno ažurirate svoje liste, brišući lokacije koje više nisu relevantne. Takođe, koristeći funkciju deljenja, možete sa porodicom i prijateljima podeliti location lists, omogućujući im da vide vaše omiljene restorane, butike ili preporučena mesta. Prilikom kreiranja novih listi, korisno je davati im jasne i opisne nazive kako biste lako mogli identifikovati svrhu svake liste. Uz pravilno održavanje i organizaciju, Google Maps postaje još moćniji alat za upravljanje vašim omiljenim lokacijama.

U eri digitalizacije i konstantnih inovacija, Google Maps se dokazuje kao jedan od najkorisnijih alata za navigaciju

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu