App za promenu kanala na TV-u

App za promenu kanala na TV-u

U današnje vreme, skoro da nije potrebno ustajati sa udobnog kauča kako bismo promenili kanal na televizoru. Uz pomoć pametnih telefona i brojnih aplikacija koje su razvijene upravo sa tom namenom, promena kanala postala je lakša nego ikada. Korisnici Android i iOS uređaja sada mogu bez muke kontrolišu svoj TV koristeći razne besplatne aplikacije. Ovaj članak će vam predstaviti nekoliko popularnih aplikacija koje se mogu koristiti za promenu kanala na TV-u, njihove osnovne funkcije, kao i način na koji one olakšavaju svakodnevnu upotrebu televizora.

Besplatne aplikacije za promenu kanala na TV-u

Brojne aplikacije dostupne na Google Play Store i Apple App Store omogućavaju korisnicima da svoje pametne telefone pretvore u univerzalne daljinske upravljače. Ove aplikacije obično koriste infracrveni port na telefonu ili se povezuju preko WiFi mreže sa pametnim televizorima kako bi kontrolisale različite funkcije, uključujući promenu kanala. Mnoštvo aplikacija postoji i na tržištu, sve od besplatnih osnovnih verzija do onih naprednijih koje nude dodatne funkcionalnosti za bolji korisnički doživljaj.

SURE – praktično rešenje (Android/iOS)

SURE Univerzalni daljinski upravljač je jedna od najpopularnijih aplikacija koja se može koristiti na oba vodeća operativna sistema, Android i iOS. SURE aplikacija nudi korisnicima mogućnost da se preko WiFi mreže povežu sa svojim pametnim televizorima i kontroliraju ih pomoću pametnog telefona. Osim standardnih funkcija poput promene kanala i regulacije zvuka, SURE nudi i mogućnost ‘streaminga’ sadržaja sa telefona na televizor, kao i kontrolu drugih pametnih uređaja u domaćinstvu.

LG TV Plus – za kontrolu LG TV-a (Android/iOS/iPadOS)

Za one koji poseduju LG pametne televizore, LG TV Plus aplikacija predstavlja idealno rešenje za kontrolu TV-a. Ova aplikacija je takođe dostupna na Androidu, iOS-u, pa čak i iPadOS-u, omogućavajući korisnicima da upravljaju svojim televizorima kroz intutivni interfejs. Pored mogućnosti promene kanala, LG TV Plus korisnicima pruža dodatne opcije kao što su pristup ‘smart’ TV sadržaju, pretraživanje i reprodukcija multimedije unutar domaće mreže.

Universal TV Remote – jednostavan način za promenu kanala (Android)

Universal TV Remote je aplikacija dostupna samo za Android uređaje i dizajnirana da bude brza i laka za korišćenje. Koristeći infracrveni port koji se nalazi na nekim Android uređajima, omogućava korisniku da gotovo bilo koji televizor kontrolira direktno sa svog telefona. Ukoliko uređaj ne poseduje infracrveni port, neke verzije aplikacije mogu koristiti WiFi za povezivanje sa pametnim televizorima.

Univerzalni daljinski za iOS/iPadOS

Za korisnike Apple-ovih uređaja, aplikacija pod nazivom “Univerzalni daljinski za iOS/iPadOS” (prethodno poznata kao Telecomando Universale TV) omogućava lako upravljanje različitih brendova i modela TV-a. Ova aplikacija koristi WiFi veza kako bi se povezala sa pametnim televizorima, čime eliminiše potrebu za fizičkim daljinskim upravljačem. Korisnici mogu jednostavno dodirnuti ekran svog iPhone-a ili iPada da promene kanal, podeše jačinu zvuka, ili pristupe meniju na televizoru.

U današnjem brzom svetu gde tehnologija sve više olakšava naše svakodnevne aktivnosti, upotreba aplikacija za promenu kanala na TV-u je postala skoro neizbežna komoditeta. Bez obzira da li ste korisnik Android ili iOS platforme, postoji aplikacija koja će zadovoljiti vaše potrebe i učiniti kontrolu TV-a jednostavnom, brzom i efikasnom. SURE, LG TV Plus, Universal TV Remote kao i razni univerzalni daljinski za iOS/iPadOS su samo neki od primera kako se možemo povezati sa našim uređajima bez potrebe za tradicionalnim daljinskim upravljačima. Dok tehnologija napreduje, možemo očekivati još više inovativnih rešenja koja će nam dodatno olakšati interakciju sa elektroničkim uređajima u našim domovima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu