Kako povezati Instagram sa Facebook-om

Kako povezati Instagram sa Facebook-om

Društvene mreže su postale sastavni deo svakodnevnog života, a povezivanje različitih platformi može znatno olakšati komunikaciju i upravljanje sadržajem. Povezivanje Instagrama sa Facebookom pruža niz prednosti, pre svega mogućnost deljenja objava na obe mreže istovremeno, bolje targetiranje publike i lakši pristup statistici. U ovom članku, otkrićemo kako da uspostavite ovu povezanost korak po korak, bilo da je reč o ličnom profilu, stranici ili poslovnom nalogu.

Povezivanje Instagram-a sa Facebook profilom

Da biste povezali Instagram nalog sa vašim Facebook profilom, treba da pratite sledeće korake. Prvo, otvorite Instagram aplikaciju i idite na vaš profil. Kliknite na tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite opciju ‘Settings’ ili ‘Podešavanja’. Pri dnu liste, naći ćete ‘Account’ ili ‘Nalog’, a zatim ‘Linked Accounts’ ili ‘Povezani Nalozi’. Ovde birate Facebook i sledite upute za login sa vašim Facebook kredencijalima. Nakon što ste uneli podatke, vaši nalazi će biti povezani.

Povezivanje Instagram-a sa Facebook stranicom

Povezivanje Instagrama sa Facebook stranicom je slično kao sa ličnim profilom. Otvorite Instagram, idite na profil, pa u podešavanjima izaberite ‘Linked Accounts’. Umesto profila, birate Facebook Page ili ‘Stranicu’ i pratite uputstva. Važno je napomenuti da morate da imate administratorska prava na Facebook stranici kako biste je povezali sa Instagramom.

Povezivanje Instagram-a sa Facebook-om na Android-u i iOS-u

Koraci za povezivanje Instagrama i Facebooka su praktično identični na Android i iOS uređajima. Nakon što ste se prijavili na svoj Instagram nalog, idete u podešavanja naloga i odaberete ‘Povezani Nalozi’. Odatle odaberite Facebook i sledite upute za logovanje na Facebook. Ukoliko već imate instaliranu Facebook aplikaciju, Instagram će obično automatski prepoznati i ponuditi da povežete naloge.

Povezivanje Instagram-a sa Facebook-om na računaru

Da biste povezali Instagram sa Facebookom preko računara, potrebno je da posetite Instagram web sajt i ulogujete se na svoj nalog. Na profilu kliknite na ‘Edit Profile’ ili ‘Uredi Profil’, a zatim na ‘Linked Accounts’ koji se nalazi sa leve strane ekrana. Kliknite na Facebook i sledite upute za povezivanje naloga. Kada završite ovaj postupak, bićete u mogućnosti da delite Instagram objave direktno na vaš Facebook profil ili stranicu.

Povezivanje Instagram-a sa Facebook Business Manager-om

Ako koristite Instagram za poslovanje, povezivanje sa Facebook Business Manager-om može vam pružiti dodatne alate za analizu i oglašavanje. Pristupite svojoj Business Manager stranici i izaberite ‘Business Settings’. Zatim u sekciji ‘Accounts’ izaberite ‘Instagram Accounts’ i kliknite na ‘Add’. Potrebno je da se ulogujete na vaš Instagram nalog i da ga povežete sa poslovnim menadžerom. Kada povežete naloge, možete upravljati reklamama za obe platforme na jednom mestu i analizirati efekte vaših marketinških kampanja.

U zaključku, povezivanje Instagrama sa Facebookom nudi mnoštvo prednosti kako običnim korisnicima, tako i onima koji koriste ove platforme u poslovne svrhe. Sa nekoliko jednostavnih koraka možete centralizovati upravljanje objavama, olakšati distribuciju sadržaja i poboljšati interakciju sa pratiocima. Bez obzira na uređaj koji koristite ili vrste naloga koje imate, integracija ovih popularnih mreža može doprineti efikasnijem i uspešnijem prisustvu na društvenim medijima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu