Kako uključiti govornu poštu

Kako uključiti govornu poštu

Govorna pošta je korisna funkcija koja omogućava korisnicima telefona da primaju poruke u svojstvu audio-zapisa kada nisu u mogućnosti da se iz različitih razloga odmah jave na poziv. Ovaj servis je stekao veliku popularnost jer dozvoljava da se ne propuste važne informacije, pružajući mogućnost da se poruke preslušaju u bilo koje vreme. Bilo da govorimo o mobilnim telefonima ili fiksnim linijama, svaki operater nudi svoje specifične opcije za aktivaciju i konfiguraciju govorne pošte. U nastavku ćemo objasniti kako aktivirati i koristiti govornu poštu na različitim mrežama u Srbiji i regionu.

Kako aktivirati govornu poštu na TIM mreži

Aktivacija govorne pošte na TIM mreži vrši se kroz nekoliko jednostavnih koraka. Korisnici TIM mreže mogu da aktiviraju svoju govornu poštu tako što će na svom telefonu birati određeni broj koji je TIM dodelio za ovu uslugu. Nakon pozivanja tog broja, korisnik će dobiti uputstva preko automatskog odgovarača koja će ga voditi kroz proces aktivacije. Takođe, moguće je aktivirati govornu poštu putem slanja određenog SMS koda ili preko korisničkog portala na internetu, ukoliko je TIM ovo omogućio svojim korisnicima.

Kako omogućiti govornu poštu na Vodafone telefonu

Kod Vodafone mreže proces aktiviranja govorne pošte je sličan. Korisnici mogu da pozovu specijalan broj sa svog Vodafone telefona i da prate uputstva koja će im biti data putem glasovnog menija. Obično, treba odabrati jezik servisa, zatim unositi personalizovane opcije kao što su pozdravna poruka i PIN za pristup porukama. Postupak može da varira u zavisnosti od tipa uređaja i tarife koju korisnik ima, stoga je preporučljivo da se prethodno informiše na zvaničnom sajtu Vodafone-a ili pozivom korisničkog servisa.

Kako koristiti govornu poštu na fiksnim WINDTRE linijama

Fiksne linije takođe mogu imati opciju govorne pošte, a WINDTRE je jedan od operatera koji ovo pruža svojim korisnicima. Da biste koristili ovu uslugu na fiksnim linijama, potrebno je da kontaktirate korisnički servis WINDTRE-a ili da putem onlajn korisničkog centra aktivirate ovu funkciju. Prilikom aktivacije možete odrediti broj zvonjava posle kojeg će se automatski aktivirati govorna pošta, kao i kreiranje pozdravne poruke koju će čuti osoba koja zove.

Kako postaviti govornu poštu na poslovnoj TIM liniji

Poslovni korisnici često imaju specifične potrebe kada je govorna pošta u pitanju, stoga TIM nudi mogućnost dodatnih podešavanja za poslovne linije. Ove podešavanja mogu obuhvatiti dodavanje više mailbox-ova, odnosno glasovnih sandučića, za različite zaposlene ili odeljenja. Aktivaciju i konfiguraciju je moguće izvršiti pozivom poslovnog korisničkog servisa ili preko web portal namenjenog poslovnim korisnicima, gde se prate uputstva za podešavanje preusmeravanja poziva na govornu poštu.

Kako podesiti govornu poštu na mobilnom telefonu Vodafone mreže

Vodafone takođe nudi servis govorne pošte za svoje korisnike mobilne mreže. Aktivacija se vrši slanjem specifičnog koda ili preko menija za korisnička podešavanja na telefonu. Jednom kada se aktivira, korisnici mogu da personalizuju svoj glasovni sandučić, uključujući snimanje personalizovane poruke dobrodošlice i odabir jezika. Dodatne funkcije uključuju postavljanje PIN-a za siguran pristup porukama i konfiguraciju obaveštenja o pristiglim porukama putem SMS-a ili elektronske pošte.

Govorna pošta je izuzetno koristan alat kako za privatne tako i za poslovne korisnike, jer pruža nivo fleksibilnosti i dostupnosti koji je danas potreban u ubrzanom načinu života. Slijedeći navedene korake, možete lako aktivirati i konfigurisati govornu poštu na mrežama poput TIM-a i Vodafone-a, bez obzira da li koristite mobilne telefone ili fiksne linije. Na ovaj način osiguravate da važne poruke nikada ne budu propuštene i da vam uvek budu na dohvat ruke kada ste spremni da ih preslušate.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu