Pošaljite poruke putem WhatsApp-a

Pošaljite poruke putem WhatsApp-a

Komunikacija je postala brža i lakša zahvaljujući digitalnim platformama, a WhatsApp se nametnuo kao jedan od najpopularnijih alata za instant poruke u svetu. Sa milijardama korisnika, WhatsApp aplikacija je postala bitan deo svakodnevnog komuniciranja, omogućavajući ljudima da šalju tekstualne poruke, fotografije, video snimke i glasovne poruke instantno. U ovom tekstu, naučićete kako da maksimalno iskoristite WhatsApp u svrhu slanja poruka, kako standardnih jedan-na-jedan poruka, tako i poruka većem broju ljudi, uključujući i slanje anonimnih poruka.

Kako poslati poruke preko WhatsApp aplikacije

Da biste započeli sa slanjem poruka putem WhatsApp-a, prvo morate instalirati aplikaciju na svoj pametni telefon i registrovati se pomoću telefonskog broja. Nakon uspešne instalacije i registracije, pristupate glavnom interfejsu gde možete videti sve svoje kontakte koji koriste WhatsApp. Da biste poslali poruku, jednostavno dodirnite ime kontakta i uđete u prozor za dopisivanje. Odatle, možete početi sa kucanjem tekstualne poruke, dodati emotikone, attachovati fotografije, video zapise ili snimiti glasovnu poruku. Kada ste zadovoljni porukom, pritisnite dugme za slanje i vaša poruka će biti poslata.

Upotreba WhatsApp-a za slanje poruka drugim korisnicima

Slanje poruka putem WhatsApp-a drugim korisnicima je veoma jednostavno. Ako imate već uspostavljen kontakt s osobom, dovoljno je pronaći ih na listi kontakata unutar aplikacije i otvoriti chat. Ako želite započeti konverzaciju s nekim sa kim još niste komunicirali, možete skenirati QR kod ili jednostavno dodati njihov broj telefona u svoj adresar. WhatsApp automatski sinhronizuje vaše kontakte sa adresarom telefona i uvodi ih u aplikaciju. Pored pojedinačnih poruka, možete kreirati grupne četove gde možete komunicirati sa više ljudi odjednom.

Kako sebi poslati poruke putem WhatsApp-a

Zanimljiva ali manje poznata funkcija WhatsApp-a je mogućnost da korisnik pošalje poruku samom sebi. Ovo može biti veoma korisno kada želite zapisati neku informaciju ili se podsetiti na nešto kasnije. Da biste poslali poruku sebi, jedan od načina je da stvorite grupni čet sa samo dva člana, vas i nekoga drugog, a zatim izbacite tu drugu osobu iz grupe. Drugi pristup je da dodate svoj broj u kontakte a zatim počnete čet sa samim sobom. Ovo se može koristiti kao svojevrsni digitalni blok za beleške.

Slanje poruka svim kontaktima na adresaru preko WhatsApp-a

Želite li brzo obavestiti veliki broj ljudi, WhatsApp vam omogućava da šaljete obaveštenja svim kontaktima ili odabranim grupama putem funkcije Broadcast. Da biste to uradili, kliknite na ‘Broadcast Lists’ ili ‘Nova obaveštenja’ u gornjem desnom uglu glavnog menija, i kreirajte novu listu dodavanjem željenih kontakata. Nakon slanja poruke, svi izabrani kontakti će primiti vašu poruku kao običan čet, a da pritom ne vide ostale primaoce. Ovo je izuzetno korisno za slanje informacija, čestitki ili opšte obaveštenja bez potrebe za kreiranjem grupe.

Kako poslati anonimne poruke preko WhatsApp-a

Upotreba WhatsApp-a za slanje anonimnih poruka nije direktno podržana od strane aplikacije, budući da WhatsApp insistira na autentičnosti i zaštiti privatnosti svojih korisnika. Međutim, postoje određene aplikacije trećih strana koje tvrde da nude ovu mogućnost, ali treba biti oprezan s njihovom upotrebom zbog potencijalnih rizika za privatnost i sigurnost. Takođe, važno je poštovati pravila o privatnosti i ne zloupotrebljavati bilo koji oblik anonimnih poruka za uznemiravanje ili širenje neželjenih sadržaja. Uvek se pridržavajte etičkih i pravnih normi kad je u pitanju digitalna komunikacija.

WhatsApp je izuzetno snažan alat za komunikaciju koji olakšava povezivanje s prijateljima, porodicom i kolegama širom sveta. Ovaj vodič će vam pomoći da efikasno koristite WhatsApp za slanje poruka u različite svrhe, bilo da je to za ličnu upotrebu, poslovnu komunikaciju ili jednostavno za održavanje kontakata sa ljudima iz vašeg života. Setite se da uvek koristite aplikaciju odgovorno i s poštovanjem prema privatnosti i sigurnosti kako vaših tako i drugih korisnika.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu